Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Groeiformule Greenrebel heeft ambities: ‘100 filialen binnen vijf jaar’

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Groeiformule Greenrebel heeft ambities: ‘100 filialen binnen vijf jaar’
Erwin Jansen en Christiaan van Tilburg zijn de ondernemers achter Greenrebel, wat zij een jaar geleden in het leven riepen. De zaak moet een groene revolutie ontketenen en mensen bewuste keuzes laten maken. Het comfort food-restaurant heeft daarin grootse ambities. Binnen vijf jaar willen zij honderd filialen open hebben, meldt Entree Magazine.

Het ondernemersduo opende vorig jaar de eerste locatie in Den Haag aan de Stationsweg. Het pand is aangekleed met groene kleuren en tweedehands meubilair. Het biedt ruimte voor 45 gasten binnen en 35 buiten. Naast eten op locatie kunnen klanten ook eten afhalen of thuis laten bezorgen.

Deze locatie loopt nu goed en daarom vinden de ondernemers het tijd om Greenrebel uit te breiden. Jansen vertelt tegen Entree dat het zijn droom is om binnen vijf jaar honderd filialen te openen. Jansen en Van Tilburg zijn nu op zoek naar een zakenpartner waarmee zij groter kunnen worden en willen dit vooral doen door middel van franchisers.

Positieve impact op wereld

Het doel van Greenrebel is om de visie van Jansen naar buiten te brengen: het maken van een positieve impact op de wereld. Daarover zegt hij dat je in Greenrebel gezonde en plantaardige fastfood kunt eten. “Fastfood staat voor veel mensen dichtbij, waardoor het makkelijker is om voor een plantaardige optie te gaan.” Hij voegt toe dat hij mensen niet wil overhalen over veganistisch te worden, maar wil mensen helpen om betere keuzes te maken.

Menu Greenrebel

Op de kaart in het café-restaurant staan gerechten die zijn ontwikkeld in samenwerking met chef-kok Tom Stoker. Hij heeft in Zuid-Afrika gewerkt en ervaring opgedaan in de cateringwereld. Nu maakt hij gerechten voor Greenrebel. Die variëren enorm, van wraps met rendang van kool tot salades, soepen en smoothies. In het restaurant zijn geen vleesvervangers aanwezig. Daarnaast zijn alle gerechten met duurzame en lokale producten gemaakt.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:54)

Febo zet nieuwe vegetarische snack op de kaart

Eerder introduceerde de snackketen Febo al de Vega Grillburger en de vegetarische kroket. Het vegetarische assortiment breidt nu verder uit met de Vega Kipburger. Hiermee speelt de fastfoodketen in op de groeiende vraag naar vegetarische alternatieven, meldt Out of Home Shops.

09 juni '23 ( 9:29)

McDonald’s Assen-Zuid open voor gasten

Afgelopen dinsdag was de opening van de nieuwe McDonald’s vestiging in Assen-Zuid. Die dag ervoor werd al proefgedraaid met het team en dinsdag opende het fastfoodrestaurant voor een receptie. Daar waren onder andere de wethouders Cor Staal van Wonen en Bert Jan Oever van Economie en Werkgelegenheid bij aanwezig. Ook lokale partners, familie en vrienden kwamen een bezoekje brengen. Op 7 juni ging de horecazaak voor de gasten open, meldt Assen Stad.

08 juni '23 (15:38)

Nieuw gezond fastfoodconcept in Nederland: Hawaiian Poké Bowl

Hawaiian Poké  Bowl, een gezond fastfoodinitiatief uit België, heeft zich nu ook gevestigd in Maastricht, Tilburg, Eindhoven en Arnhem. De formule uit 2018 laat klanten zelf poké bowls samenstellen met verse ingrediënten. Hawaiian Poké Bowl heeft dertig vestigingen in België en vier in Nederland. Dit meldt Misset Horeca.

08 juni '23 (14:58)

'Intrekken coronabetalingsregeling leidt mogelijk tot faillissementsgolf'

Maar liefst 60.000 ondernemers zijn nog niet begonnen met het aflossen van hun coronaschuld. Staatssecretaris Van Rij geeft aan niet te weten of het gaat om ondernemers die niet willen of niet kunnen betalen. "Laten we niet onderschatten hoe de hoge kosten nu drukken op ondernemers. Dat is - in combinatie met het feit dat veel mkb’ers die kosten niet durven door te berekenen aan klanten - ronduit zorgelijk", zegt Jade Karthaus, hoofdredacteur van MKB Servicedesk Dit meldt MKB Servicedesk. 

07 juni '23 (12:46)

Utrechtse cafetaria Ten Beste neemt concurrent ’t Hoekje over

Het is bijna alsof Ajax plotseling Feyenoord overneemt. Of dat de McDonald’s Big Macs gaat verkopen in de Burger King. De Utrechtse cafetaria Ten Beste neemt het pand over van de buurman en concurrent ’t Hoekje. Dat meldt RTV Utrecht.

06 juni '23 (11:28)

Overheid lanceert campagne ‘Minder Wegwerpplastic’

De Rijksoverheid is begonnen met een campagne om wegwerpplastics te verminderen. Dat doet de overheid onder andere via de website . Daar kunnen cafetariahouders banners en teksten downloaden. Daarmee kunnen de ondernemers hun klanten informeren over de nieuwe regelgeving omtrent de Single Use Plastics (SUP’s). Die gaat 1 juli van start, meldt Frituurwereld.

05 juni '23 (11:26)

Frietbakkers Franky en Coen voor de twaalfde keer met friet naar Oekraïne

Op vrijdag 16 juni gaan de Brabantse cafetariahouders Franky van Hintum en Coen van Oosten voor de twaalfde keer afreizen naar Oekraïne. Daar gaan de twee naar het oostelijke deel van het land, naar de getroffen stad Bachmoet in de Donbas. Ze gaan opnieuw friet, snacks en frisdrank uitdelen. Dat meldt Frituurwereld.

05 juni '23 ( 9:33)

Zorgen over verkeersveiligheid rond nieuwe McDonald’s Krimpen

De aanstaande vestiging van de McDonald’s in Krimpen aan den IJssel levert de nodige bezorgdheid op onder bewoners. Saskia Bijl van Krimpens Belang bracht afgelopen donderdagavond tijdens de raadsvergadering de verkeersveiligheid rondom het fastfoodrestaurant ter sprake. Zij stelt dat de locatie al een punt is waar vele mensen oversteken en veel fietsers rijden. “Is er al nagedacht over de situatie die de komst van het restaurant met zich meebrengt?” Dat meldt het Kontakt.

01 juni '23 (13:23)

Voedingscentrum blijft aandringen op terugdringen verkooppunten fastfood

Volgens het Voedingscentrum is het lastig overgewicht bij kinderen en jongeren terug te dringen omdat maatregelen vaak vrijblijvend zijn en de verleidingen groot blijven. Bij de aanpak gaat het volgens een woordvoerster ook om "intrinsieke motivatie".

01 juni '23 ( 9:38)

Wat betaal je straks voor wegwerpbekers- en bakjes met plastic?

Wie vanaf 1 juli eten of drinken afhaalt of laat bezorgen, betaalt extra voor wegwerpbekers en -bakjes die (deels) gemaakt zijn van plastic. Ondernemers mogen die niet meer gratis aanbieden. Ook zijn zij vanaf 1 juli verplicht om een herbruikbare optie aan te bieden. Dat kan op twee manieren: ondernemers vullen de beker of het bakjes dat je zelf meebrengt of bieden een beker of bakje aan dat je weer terug kunt brengen. Van wegwerp naar hergebruik: beter voor het milieu en voor de portemonnee, meldt Rijksoverheid.