Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Na 37 jaar stoppen ondernemers met hun McDonald’s restaurants

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Na 37 jaar stoppen ondernemers met hun McDonald’s restaurants
Jarenlang heeft het ondernemerspaar Peter en Nelly van Gelder twee McDonald’s restaurants in Best en Eindhoven gerund. Nooit hadden ze gedacht dat de fastfoodketen zo’n belangrijke rol zou spelen in hun leven. Peter is kok en wilde graag zijn eigen restaurant openen. Nelly had dromen om naar de balletschool te gaan, maar in plaats daarvan ging ze hamburgers bakken. Dit hebben ze voor 37 jaar lang gedaan. Maar nu is het mooi geweest: afgelopen zondag was hun laatste werkdag, meldt Omroep Brabant.

Het was 1986 toen Nelly en Peter hun eerste McDonald’s restaurant openden in het winkelcentrum Woensel in Eindhoven. Daar voegden zij zeven jaar later de vestiging in Best aan toen, de Mac aan de nieuwe snelweg A2.

Veranderende plannen

Peter was in dienst bij de Koninklijke Marine. Maar toen hij hoorde dat een McDonald’s restaurant franchisenemers zocht, reageerde hij direct. Peter was al gediplomeerd kok en vertelt tegen Omroep Brabant dat hij altijd al een eigen restaurant had willen openen. “Dat het een McDonald’s zou worden, had ik niet verwacht.”

Ook de loopbaan van Nelly kreeg een onverwachte wending. In eerste instantie wou zij graag een eigen balletschool openen. In plaats daarvan ging ze hamburgers bakken. Ze zegt dat ze er nooit spijt van heeft gehad.

Paradijsje

De vestiging in Best werd het paradijsje van de franchisenemers. Daar wilden zij het restaurant vormgeven naar eigen hand: in de stijl van de jaren vijftig, met jukeboxen en auto’s uit die tijd. Dat werd goedgekeurd door het hoofdkantoor in Nederland en zo konden ze aan de slag. Het werd de eerste McDonald’s met een fifties-uitstraling. Dit is later aangepast naar de stijl van de eerste Amerikaanse vestiging.

Het restaurant in Best werd bekend om zijn grote beeld van Michael Jackson. Het was een echte blikvanger volgens Nelly. Zij stelt dat zij er zelfs internationale bekendheid door hebben gekregen en ze vertelt dat ze Jackson zelfs een keer hebben ontmoet. Die hebben zij een aantal jaren geleden weggehaald, na de documentaire over de Amerikaanse zanger.

Hobby’s

Zo heeft het echtpaar afgelopen zondag hun laatste werkdag gehad. Ze kijken terug op een mooie tijd, ‘met ontzettend veel lieve collega’s en heel veel aardige klanten’. Nu is het tijd voor ze om bezig te gaan met hun hobby’s. Peter is bijvoorbeeld cameraman bij de Lokale Omroep Nuenen en rijdt graag op zijn motor. Nelly wil weer gaan dansen. En naar Londen, om hun zoon te bezoeken.

Als je vraagt wat de absolute favoriet is van het assortiment in het restaurant, zeggen ze in koor ‘de Big Mac’. Het zal zeker niet de laatste hamburger zijn geweest die zij eten.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 (15:38)

Nieuw gezond fastfoodconcept in Nederland: Hawaiian Poké Bowl

Hawaiian Poké  Bowl, een gezond fastfoodinitiatief uit België, heeft zich nu ook gevestigd in Maastricht, Tilburg, Eindhoven en Arnhem. De formule uit 2018 laat klanten zelf poké bowls samenstellen met verse ingrediënten. Hawaiian Poké Bowl heeft dertig vestigingen in België en vier in Nederland. Dit meldt Misset Horeca.

08 juni '23 (14:58)

'Intrekken coronabetalingsregeling leidt mogelijk tot faillissementsgolf'

Maar liefst 60.000 ondernemers zijn nog niet begonnen met het aflossen van hun coronaschuld. Staatssecretaris Van Rij geeft aan niet te weten of het gaat om ondernemers die niet willen of niet kunnen betalen. "Laten we niet onderschatten hoe de hoge kosten nu drukken op ondernemers. Dat is - in combinatie met het feit dat veel mkb’ers die kosten niet durven door te berekenen aan klanten - ronduit zorgelijk", zegt Jade Karthaus, hoofdredacteur van MKB Servicedesk Dit meldt MKB Servicedesk. 

07 juni '23 (12:46)

Utrechtse cafetaria Ten Beste neemt concurrent ’t Hoekje over

Het is bijna alsof Ajax plotseling Feyenoord overneemt. Of dat de McDonald’s Big Macs gaat verkopen in de Burger King. De Utrechtse cafetaria Ten Beste neemt het pand over van de buurman en concurrent ’t Hoekje. Dat meldt RTV Utrecht.

06 juni '23 (11:28)

Overheid lanceert campagne ‘Minder Wegwerpplastic’

De Rijksoverheid is begonnen met een campagne om wegwerpplastics te verminderen. Dat doet de overheid onder andere via de website . Daar kunnen cafetariahouders banners en teksten downloaden. Daarmee kunnen de ondernemers hun klanten informeren over de nieuwe regelgeving omtrent de Single Use Plastics (SUP’s). Die gaat 1 juli van start, meldt Frituurwereld.

05 juni '23 (11:26)

Frietbakkers Franky en Coen voor de twaalfde keer met friet naar Oekraïne

Op vrijdag 16 juni gaan de Brabantse cafetariahouders Franky van Hintum en Coen van Oosten voor de twaalfde keer afreizen naar Oekraïne. Daar gaan de twee naar het oostelijke deel van het land, naar de getroffen stad Bachmoet in de Donbas. Ze gaan opnieuw friet, snacks en frisdrank uitdelen. Dat meldt Frituurwereld.

05 juni '23 ( 9:33)

Zorgen over verkeersveiligheid rond nieuwe McDonald’s Krimpen

De aanstaande vestiging van de McDonald’s in Krimpen aan den IJssel levert de nodige bezorgdheid op onder bewoners. Saskia Bijl van Krimpens Belang bracht afgelopen donderdagavond tijdens de raadsvergadering de verkeersveiligheid rondom het fastfoodrestaurant ter sprake. Zij stelt dat de locatie al een punt is waar vele mensen oversteken en veel fietsers rijden. “Is er al nagedacht over de situatie die de komst van het restaurant met zich meebrengt?” Dat meldt het Kontakt.

01 juni '23 (13:23)

Voedingscentrum blijft aandringen op terugdringen verkooppunten fastfood

Volgens het Voedingscentrum is het lastig overgewicht bij kinderen en jongeren terug te dringen omdat maatregelen vaak vrijblijvend zijn en de verleidingen groot blijven. Bij de aanpak gaat het volgens een woordvoerster ook om "intrinsieke motivatie".

01 juni '23 ( 9:38)

Wat betaal je straks voor wegwerpbekers- en bakjes met plastic?

Wie vanaf 1 juli eten of drinken afhaalt of laat bezorgen, betaalt extra voor wegwerpbekers en -bakjes die (deels) gemaakt zijn van plastic. Ondernemers mogen die niet meer gratis aanbieden. Ook zijn zij vanaf 1 juli verplicht om een herbruikbare optie aan te bieden. Dat kan op twee manieren: ondernemers vullen de beker of het bakjes dat je zelf meebrengt of bieden een beker of bakje aan dat je weer terug kunt brengen. Van wegwerp naar hergebruik: beter voor het milieu en voor de portemonnee, meldt Rijksoverheid.

31 mei '23 (13:22)

Sugo Pizza gaat inzetten op plantaardig

Pizzaketen Sugo Pizza neemt voortaan plantaardig als de norm voor hun gerechten. Binnenkort lanceert de onderneming een nieuwe menukaart, waar de vierkante pizza’s met dierlijke producten een aparte sectie krijgen. Om de plantaardige pizza’s aan te kleden gaat Sugo Pizza een samenwerking aan met Redefine Meat. Dat meldt Out of Home Shops.

30 mei '23 (14:08)

Steeds meer partijen naar frietmarkt via loaded fries

De frietmarkt krijgt steeds meer nieuwe spelers op het toneel. Met de verkoop van loaded fries, frietjes met extra garnering en toppings, treden ook non-frietzaken in de markt van de gefrituurde aardappelen. Zo is recent Domino’s Pizza begonnen met de verkoop van deze luxe frietes. Ook lunchroom Bufkes verkoopt al enige tijd loaded fries. Dat meldt Frituurwereld.