Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

De gemiddelde prijs vegaburger in de horeca is lager dan een vleesburger

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
De gemiddelde prijs voor een vegaburger in de horeca is lager dan een vleesburger
Gemiddeld betaal je in Nederlandse horeca 16,34 euro voor een hamburger. Voor een vegetarische burger betaal je 16,15 euro. Daarmee ligt de gemiddelde prijs voor een vegaburger dus lager dan voor een vleesburger. Dat blijkt uit een onderzoek van de Hamburger Bijbel, die keek naar 500 menukaarten in de Nederlandse horeca. Dit meldt Hamburger Bijbel op haar website. 

Om tot een eerlijke vergelijking te komen heeft Hamburger Bijbel frietjes bij de prijzen inbegrepen. Sommige restaurants serveren hun burgers enkel met friet. Daarnaast is het goed om te vermelden dat er zoveel mogelijk kwaliteitsburgers zijn beoordeeld. Zo zijn de gemiddelde snackbar of ketens als de McDonald’s niet meegenomen in het onderzoek.

In Noord-Holland worden hamburgers voor een gemiddelde prijs van 17,33 euro verkocht. Dit is de duurste provincie. Aan de andere kant van het spectrum staat Drenthe, met een gemiddelde prijs van 13,93 euro.

Vegaburgers

Naast de vleesburgers zijn ook de vegetarische burgers bekeken en vergeleken. De conclusie? Vegaburgers zijn goedkoper dan vleesburgers. Die prijsontwikkeling klopt met de uitspraken van ProVeg van afgelopen juli. Zij stelden dat de gemiddelde prijs voor vleesvervangers lager ligt dan voor echt vlees. Dit geldt dus ook voor de horecasector. Uit het onderzoek is gebleken dat de gemiddelde prijs ongeveer 0,19 euro lager ligt. Voor een vegaburger is de gemiddelde prijs 16,15 euro. De goedkoopste vegetarische burger vind je ook in Drenthe, daar kost de snack gemiddeld 14,14 euro. In Noord-Holland betaal je 17,07 euro, wat de duurste provincie is.

Door: Nationale Horecagids

26 mei '23 (11:44)

New York Pizza en FOUR Amsterdam gaan exclusieve samenwerking aan

New York Pizza en kledingmerk FOUR Amsterdam hebben binnen een exclusieve samenwerking een speciale collectie ontwerpen: NYP X FOUR. De collectie bevat onder meer een Varsity jacket, een hoodie en een pet. Pizzabakkers en -koeriers die nieuw in dienst komen bij New York Pizza, krijgen gratis een t-shirt van de collectie die 79 euro kost. Vanaf 26 mei 2023 is de NYP X FOUR-collectie in beperkte oplage beschikbaar via FOUR Amsterdam. Dit meldt New York Pizza.

26 mei '23 (11:19)

'Geen tekorten aan nasi- en bamischijven bij snackbars die ze zelf maken'

Volgens directeur Frans van Rooij van het Nederlands Frituurcentrum kunnen tekorten aan nasi- en bamischijven voorkomen worden als snackbars die producten zelf maken. Door grote vraag naar deze snacks bij de Achterhoekse saus- en snackmaker Elite, dreigde er een tekort. Frituurondernemers die nooit tekortkomen, zijn degenen die ze zelf maken. Dit meldt Frituurwereld.

24 mei '23 (11:25)

FEBO krijgt rol in decor van een speelfilm

‘Il Fait Beau’ is een nieuwe film die tijdens het Tribeca Film Festival in de Big Apple voor het eerst wordt vertoond. In deze speelfilm krijgt de Nederlandse snackformule een prominente rol. De film gaat in juni in première, meldt Frituurwereld.

23 mei '23 (13:35)

McDonald's in Winschoten weert hangjongeren met klassieke muziek

De McDonalds in Winschoten heeft iets bijzonders bedacht om de hangjeugd rondom het gebouw weg te sturen. Overdag is er in het restaurant gezellige muziek te horen, maar ’s avonds komt er andere muziek voor in de plaats. Dan draait de McDonalds namelijk klassieke muziek. Dat meldt RTV Noord. 

22 mei '23 (10:54)

Cafetariaformule ’t Bakhuus zet in op groei

Andy Shan, de eigenaar van ’t Bakhuus, heeft groeiambities. Hij wil de cafetariaformule uitbreiden naar 100 vestigingen in het land. Hij vertelt dat de cafetariasector overwegend oude horecaondernemers kent en stelt dat de kinderen van deze ondernemers vaak weinig zien in het overnemen van de zaak. Hij ziet dus kansen, meldt Frituurwereld.

17 mei '23 (10:08)

Jonge ondernemers openen tweede Kwalitaria vestiging

Steeds meer ondernemers openen meer dan één vestiging van de fastfoodketen. Zo ook de twintigers Nick Leung en Richie Tijn. Zij bestieren al enige tijd de Kwalitaria Bleiswijk, maar verlangden naar meer. Daarom openen zij nu ook Kwalitaria Oranjelaan in Zoetermeer. De zaak ligt op tien minuten afstand van de andere. Dat meldt Frituurwereld.

16 mei '23 (13:11)

Dit fastfoodrestaurant deelt zaterdag gratis hamburgers uit

Gratis? Je leest het echt goed. Aankomende zaterdag kun je bij het fastfoodrestaurant langs voor een gratis cheeseburger. Niet op 1 april, maar 20 mei. Dat meldt indebuurt.

15 mei '23 (11:18)

Amerikaanse pizzaketen Little Caesars wil naar Nederland komen

Op korte termijn wil de Amerikaanse pizzaketen Little Caesar uitgroeien naar Europa. Zo wil de keten vestigingen openen in Engeland, Frankrijk en Duitsland. Maar in een persbericht noemt het bedrijf specifiek ook Nederland. Mogelijk zien zij potentie in de Nederlandse markt. Dat meldt Frituurwereld.

15 mei '23 ( 9:53)

Cafetariasector groeit eerste vier maanden van het jaar met 10 procent

De cafetaria’s in Nederland groeien bijna tien procent in de periode tot en met april. Dit cijfer is gebaseerd op de uitkomsten van de kassadata van NTF, waar 360 cafetaria’s bij zijn aangesloten. Dit is goed voor 20 procent van de Nederlandse cafetariamarkt van zowel offline verkopen als online. Dit meldt Foodclicks.

12 mei '23 (14:29)

Opkomst van fastfood: een bloeiende industrie tijdens economische crises

Tijdens een economische crisis worden bijna alle sectoren in een maatschappij getroffen. Bedrijven gaan failliet, werkloosheid stijgt en mensen moeten meer op de kosten gaan letten. Onder deze omstandigheden zou je verwachten dat consumenten hun eetgewoonten aanpassen en minder uitgeven aan maaltijden buiten de deur. Maar als je goed las, zag je in de eerste zin ‘bijna’ staan. Dat komt omdat er (in ieder geval) één sector is die opmerkelijk genoeg een stijgende populariteit kent tijdens moeilijke tijden: de fastfoodindustrie.