Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

McDonald’s gaat onderzoek doen naar herbruikbare verpakkingen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
McDonald’s gaat onderzoek doen naar herbruikbare verpakkingen
McDonald’s wil in 2024 een uitgebreid rapport publiceren over het hanteren van een duurzamer verpakkingsbeleid. Zo gaat de fastfoodketen onder meer kijken naar herbruikbare verpakkingen, maar gaat ook de risico’s van de wegwerpplastic in kaart brengen en de gevolgen ervan op de natuur, mens en milieu. Dit meldt Frituurwereld.

Een activistische aandeelhouder van McDonald’s, As You Sow, zette druk achter de keten om hier onderzoek naar te gaan doen. Zij maakten een voorstel in de aandeelhoudersvergadering.

Met het voorstel wil de aandeelhouder zich voornamelijk richten op de Amerikaanse McDonald’s-vestigingen. Hoewel zij in Frankrijk worden gedwongen actie te ondernemen door nieuwe wetgeving over het gebruik van duurzame verpakkingen, heeft de keten geen plannen voor buiten Frankrijk. Daarom diende As You Sow een voorstel in om ook het beleid buiten Frankrijk serieus te nemen.

Imago McDonald’s

Een andere reden naast het milieu dat de aandeelhouder noemt is dat het onderzoek inzicht kan geven in de financiële gevolgen van een ander verpakkingsbeleid en wat dit betekent voor het imago van McDonald’s. Na het dwingende voorstel van de As You Sow heeft de McDonald’s ermee ingestemd om te onderzoeken of het mogelijk is om volledig op herbruikbare verpakkingen over te stappen.

De activistische aandeelhouder spreekt dan ook zijn genoegen uit over de plannen van de fastfoodketen. Daarbij stelt As You Sow dat het blij is dat de McDonald’s zich wil inzetten voor een meer circulaire toekomst. Zij verwachten dat het rapport gaat uitwijzen dat herbruikbare verpakkingen nodig zijn voor een goed duurzaamheidsbeleid. “We hopen dat andere quick service restaurants nu het voorbeeld van McDonald’s gaan volgen”, stelt As You Sow in een toelichting.

Vorig jaar kwam de aandeelhouder al tot een overeenkomst met PepsiCo en Coca Cola om het plasticgebruik te verminderen of te weren. De organisatie stelt dat de Starbucks op dit moment het verst is in het gebruik van duurzame verpakkingen. Daar gebruiken zij onder meer herbruikbare mokken voor de koffie.

Door: Nationale Horecagids

26 mei '23 (11:44)

New York Pizza en FOUR Amsterdam gaan exclusieve samenwerking aan

New York Pizza en kledingmerk FOUR Amsterdam hebben binnen een exclusieve samenwerking een speciale collectie ontwerpen: NYP X FOUR. De collectie bevat onder meer een Varsity jacket, een hoodie en een pet. Pizzabakkers en -koeriers die nieuw in dienst komen bij New York Pizza, krijgen gratis een t-shirt van de collectie die 79 euro kost. Vanaf 26 mei 2023 is de NYP X FOUR-collectie in beperkte oplage beschikbaar via FOUR Amsterdam. Dit meldt New York Pizza.

26 mei '23 (11:19)

'Geen tekorten aan nasi- en bamischijven bij snackbars die ze zelf maken'

Volgens directeur Frans van Rooij van het Nederlands Frituurcentrum kunnen tekorten aan nasi- en bamischijven voorkomen worden als snackbars die producten zelf maken. Door grote vraag naar deze snacks bij de Achterhoekse saus- en snackmaker Elite, dreigde er een tekort. Frituurondernemers die nooit tekortkomen, zijn degenen die ze zelf maken. Dit meldt Frituurwereld.

24 mei '23 (11:25)

FEBO krijgt rol in decor van een speelfilm

‘Il Fait Beau’ is een nieuwe film die tijdens het Tribeca Film Festival in de Big Apple voor het eerst wordt vertoond. In deze speelfilm krijgt de Nederlandse snackformule een prominente rol. De film gaat in juni in première, meldt Frituurwereld.

23 mei '23 (13:35)

McDonald's in Winschoten weert hangjongeren met klassieke muziek

De McDonalds in Winschoten heeft iets bijzonders bedacht om de hangjeugd rondom het gebouw weg te sturen. Overdag is er in het restaurant gezellige muziek te horen, maar ’s avonds komt er andere muziek voor in de plaats. Dan draait de McDonalds namelijk klassieke muziek. Dat meldt RTV Noord. 

22 mei '23 (10:54)

Cafetariaformule ’t Bakhuus zet in op groei

Andy Shan, de eigenaar van ’t Bakhuus, heeft groeiambities. Hij wil de cafetariaformule uitbreiden naar 100 vestigingen in het land. Hij vertelt dat de cafetariasector overwegend oude horecaondernemers kent en stelt dat de kinderen van deze ondernemers vaak weinig zien in het overnemen van de zaak. Hij ziet dus kansen, meldt Frituurwereld.

17 mei '23 (10:08)

Jonge ondernemers openen tweede Kwalitaria vestiging

Steeds meer ondernemers openen meer dan één vestiging van de fastfoodketen. Zo ook de twintigers Nick Leung en Richie Tijn. Zij bestieren al enige tijd de Kwalitaria Bleiswijk, maar verlangden naar meer. Daarom openen zij nu ook Kwalitaria Oranjelaan in Zoetermeer. De zaak ligt op tien minuten afstand van de andere. Dat meldt Frituurwereld.

16 mei '23 (13:11)

Dit fastfoodrestaurant deelt zaterdag gratis hamburgers uit

Gratis? Je leest het echt goed. Aankomende zaterdag kun je bij het fastfoodrestaurant langs voor een gratis cheeseburger. Niet op 1 april, maar 20 mei. Dat meldt indebuurt.

15 mei '23 (11:18)

Amerikaanse pizzaketen Little Caesars wil naar Nederland komen

Op korte termijn wil de Amerikaanse pizzaketen Little Caesar uitgroeien naar Europa. Zo wil de keten vestigingen openen in Engeland, Frankrijk en Duitsland. Maar in een persbericht noemt het bedrijf specifiek ook Nederland. Mogelijk zien zij potentie in de Nederlandse markt. Dat meldt Frituurwereld.

15 mei '23 ( 9:53)

Cafetariasector groeit eerste vier maanden van het jaar met 10 procent

De cafetaria’s in Nederland groeien bijna tien procent in de periode tot en met april. Dit cijfer is gebaseerd op de uitkomsten van de kassadata van NTF, waar 360 cafetaria’s bij zijn aangesloten. Dit is goed voor 20 procent van de Nederlandse cafetariamarkt van zowel offline verkopen als online. Dit meldt Foodclicks.

12 mei '23 (14:29)

Opkomst van fastfood: een bloeiende industrie tijdens economische crises

Tijdens een economische crisis worden bijna alle sectoren in een maatschappij getroffen. Bedrijven gaan failliet, werkloosheid stijgt en mensen moeten meer op de kosten gaan letten. Onder deze omstandigheden zou je verwachten dat consumenten hun eetgewoonten aanpassen en minder uitgeven aan maaltijden buiten de deur. Maar als je goed las, zag je in de eerste zin ‘bijna’ staan. Dat komt omdat er (in ieder geval) één sector is die opmerkelijk genoeg een stijgende populariteit kent tijdens moeilijke tijden: de fastfoodindustrie.