Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

McDonald’s gaat onderzoek doen naar herbruikbare verpakkingen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
McDonald’s gaat onderzoek doen naar herbruikbare verpakkingen
McDonald’s wil in 2024 een uitgebreid rapport publiceren over het hanteren van een duurzamer verpakkingsbeleid. Zo gaat de fastfoodketen onder meer kijken naar herbruikbare verpakkingen, maar gaat ook de risico’s van de wegwerpplastic in kaart brengen en de gevolgen ervan op de natuur, mens en milieu. Dit meldt Frituurwereld.

Een activistische aandeelhouder van McDonald’s, As You Sow, zette druk achter de keten om hier onderzoek naar te gaan doen. Zij maakten een voorstel in de aandeelhoudersvergadering.

Met het voorstel wil de aandeelhouder zich voornamelijk richten op de Amerikaanse McDonald’s-vestigingen. Hoewel zij in Frankrijk worden gedwongen actie te ondernemen door nieuwe wetgeving over het gebruik van duurzame verpakkingen, heeft de keten geen plannen voor buiten Frankrijk. Daarom diende As You Sow een voorstel in om ook het beleid buiten Frankrijk serieus te nemen.

Imago McDonald’s

Een andere reden naast het milieu dat de aandeelhouder noemt is dat het onderzoek inzicht kan geven in de financiële gevolgen van een ander verpakkingsbeleid en wat dit betekent voor het imago van McDonald’s. Na het dwingende voorstel van de As You Sow heeft de McDonald’s ermee ingestemd om te onderzoeken of het mogelijk is om volledig op herbruikbare verpakkingen over te stappen.

De activistische aandeelhouder spreekt dan ook zijn genoegen uit over de plannen van de fastfoodketen. Daarbij stelt As You Sow dat het blij is dat de McDonald’s zich wil inzetten voor een meer circulaire toekomst. Zij verwachten dat het rapport gaat uitwijzen dat herbruikbare verpakkingen nodig zijn voor een goed duurzaamheidsbeleid. “We hopen dat andere quick service restaurants nu het voorbeeld van McDonald’s gaan volgen”, stelt As You Sow in een toelichting.

Vorig jaar kwam de aandeelhouder al tot een overeenkomst met PepsiCo en Coca Cola om het plasticgebruik te verminderen of te weren. De organisatie stelt dat de Starbucks op dit moment het verst is in het gebruik van duurzame verpakkingen. Daar gebruiken zij onder meer herbruikbare mokken voor de koffie.

Door: Nationale Horecagids

18 december '23 (13:32)

Veroordeling: 30 jaar cel voor dubbele moord McDonald's in Zwolle

Voor het doodschieten van twee broers in een vol McDonald's-restaurant in Zwolle is een 34-jarige man tot dertig jaar cel veroordeeld. De rechtbank achtte maandag een dubbele moord bewezen.

18 december '23 ( 8:02)

Jandino Asporaat even bang dat er geen interesse in FC Kip zou zijn

Jandino Asporaat heeft "heel even de angst gehad" dat zijn FC Kip-restaurant geen storm zou lopen. Het idee is zo'n vier jaar geleden ontstaan en was dus "gebaseerd op mijn populariteit toen", zegt Asporaat in gesprek met het ANP. "Maar dan ga je open en dan ontploft het."

06 december '23 (17:04)

McDonald's wil binnen enkele jaren van 41.000 naar 50.000 restaurants

McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

28 november '23 (12:32)

Verdachte dubbele moord McDonald's zegt bij opening strafzaak geen woord

"Dan gaat Nederland het zien, dat ik onschuldig ben", zei Veysel Ü. toen hij onderzocht werd in het Pieter Baan Centrum. Maar bij de start van de behandeling van de strafzaak rond de dubbele moord in een McDonald's-restaurant in Zwolle zwijgt de 34-jarige verdachte.

31 oktober '23 ( 9:09)

Duurdere hamburgers blijven winst McDonald's stuwen

Fastfoodketen McDonald's blijft veel hamburgers en andere producten verkopen, ondanks de forse prijsverhogingen van het afgelopen jaar. De omzet en de winst stegen de afgelopen maanden onverwacht hard door, nadat het Amerikaanse bedrijf deze zomer nog had gewaarschuwd voor een vertraging van de groei. De economische tegenwind is nog niet zo sterk dat McDonald's daar al veel last van heeft.

19 juni '23 (10:40)

Bekende snackbar van Jack Snack in Den Haag moet sluiten na zestien jaar

Er zit niets anders op voor Jack om de deuren van zijn snackbar te sluiten. Dat is wat hij tegen zichzelf blijft zeggen. De ondernemer achter Jack Snack moet er gedwongen mee kappen. Hij heeft ongezond hard gewerkt de afgelopen jaren en heeft last van hartfalen. “Mijn bloeddruk is veel te hoog.” Dat meldt de Ondernemer.

16 juni '23 ( 9:58)

Kwalitaria opent vegetarische pop-upzaak Vegetaria in Groningen

Op 1 juli gaat de snackformule Kwalitaria een Vegetaria openen in de stad Groningen. Daar worden enkel vegetarische gerechten verkocht. Dat meldt Frituurwereld.

15 juni '23 ( 8:04)

6-jarig meisje vreest voor de dood in glijbaan McDonald’s

Een 6-jarig meisje dat vast kwam te zitten in een McDonald’s-glijbaan in IJsselstein, zei op een gegeven moment tegen haar moeder “Ik ga dood”. Ze kreeg het zeer benauwd, want het was 32 graden buiten. Ook twee medewerkers van het fastfoodrestaurant kwamen in de glijbaan vast te zitten. Na ruim een uur werd het meisje eindelijk bevrijd. Dit meldt Hart van Nederland. 

14 juni '23 (13:07)

Wouter Wolters van De Toren in Echt doet stapje terug en zet bekende zaak te koop

De Toren is een bekende zaak in de horecasector. Die werd zelfs een keer uitgeroepen tot nummer één in de Cafetaria Top 100. Geregeld kwamen vakmedia bij hem langs voor de nieuwtjes in De Toren. Nu vindt Wolters het wel genoeg en doet een stapje terug. Hij zette zijn zaak Preuverie De Toren vorige week in de verkoop. Dat meldt Frituurwereld.

13 juni '23 (11:58)

Klanten van uitgebrande snackbar zamelen geld in voor herstart

Tijdens een grote brand in het dorp Poortugaal in het Rotterdamse havengebied liep Snackbar Poortugaal flinke schade op. Om een herstart te kunnen realiseren zijn klanten van de fastfoodzaak een inzamelingsactie begonnen. Daarmee hopen zij dat de snackbar binnenkort weer kan openen. Dat meldt Frituurwereld.