Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Vegan Junk Food Bar heropent als franchiselocaties

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Vegan Junk Food Bar heropent als franchiselocaties
Het plantaardige horecaconcept Vegan Junk Food Bar (VJFB) is heropend als franchiseonderneming. Twee vestigingen in Amsterdam worden ondergebracht bij een nieuwe franchisenemer. Het bedrijf wil hiermee stappen zetten en uitbreiden als franchiseformule, meldt Frituurwereld.

De Nederlandse snackformule is in 2017 opgericht en telt momenteel acht vestigingen. Zes daarvan zijn gevestigd in Nederland: vier in Amsterdam, één in Eindhoven en één in Rotterdam. In het buitenland heeft VJFB een vestiging in Keulen en in Barcelona.

VJFB geeft aan dat er op dit moment contact is met verschillende mogelijke franchisenemers in het binnen- en buitenland. Zo zijn er dus niet alleen belanghebbenden in Nederland, maar ook in Spanje en Duitsland is belangstelling.

Corona

Tijdens de coronapandemie stagneerde de groei van het fastfoodconcept. VJFB maakte anderhalf jaar geleden bekend dat zij internationale groeiambities hebben. Toen was er nog sprake van een lockdown, maar vooralsnog verwachtte het bedrijf dat zij in enkele maanden minstens twintig nieuwe locaties zou openen. Het doel van VJFB is om in 2025 200 vestigingen te hebben over de hele wereld. Die groei bleef echter achterwege. Om deze doelen alsnog waar te maken, gaat VJFB inzetten op franchising.

VJFB Babies

Recent voegde de Vegan Junk Food Bar een nieuw productsegment toe aan hun lijn: kleine, plantaardige burgers. Hiermee wil de onderneming extra nadruk leggen op het feit dat zij volledig plantaardige producten verkopen. Daarnaast willen zij duidelijk maken dat er geen alcoholische dranken worden verkocht bij de vestigingen van het bedrijf. Bij VJFB kunnen gasten eigen plantburgers proberen, Freak Frites (friet met toppings), Zeafood (plantaardige vis) en cocktails.

Door: Nationale Horecagids

26 mei '23 (11:44)

New York Pizza en FOUR Amsterdam gaan exclusieve samenwerking aan

New York Pizza en kledingmerk FOUR Amsterdam hebben binnen een exclusieve samenwerking een speciale collectie ontwerpen: NYP X FOUR. De collectie bevat onder meer een Varsity jacket, een hoodie en een pet. Pizzabakkers en -koeriers die nieuw in dienst komen bij New York Pizza, krijgen gratis een t-shirt van de collectie die 79 euro kost. Vanaf 26 mei 2023 is de NYP X FOUR-collectie in beperkte oplage beschikbaar via FOUR Amsterdam. Dit meldt New York Pizza.

26 mei '23 (11:19)

'Geen tekorten aan nasi- en bamischijven bij snackbars die ze zelf maken'

Volgens directeur Frans van Rooij van het Nederlands Frituurcentrum kunnen tekorten aan nasi- en bamischijven voorkomen worden als snackbars die producten zelf maken. Door grote vraag naar deze snacks bij de Achterhoekse saus- en snackmaker Elite, dreigde er een tekort. Frituurondernemers die nooit tekortkomen, zijn degenen die ze zelf maken. Dit meldt Frituurwereld.

24 mei '23 (11:25)

FEBO krijgt rol in decor van een speelfilm

‘Il Fait Beau’ is een nieuwe film die tijdens het Tribeca Film Festival in de Big Apple voor het eerst wordt vertoond. In deze speelfilm krijgt de Nederlandse snackformule een prominente rol. De film gaat in juni in première, meldt Frituurwereld.

23 mei '23 (13:35)

McDonald's in Winschoten weert hangjongeren met klassieke muziek

De McDonalds in Winschoten heeft iets bijzonders bedacht om de hangjeugd rondom het gebouw weg te sturen. Overdag is er in het restaurant gezellige muziek te horen, maar ’s avonds komt er andere muziek voor in de plaats. Dan draait de McDonalds namelijk klassieke muziek. Dat meldt RTV Noord. 

22 mei '23 (10:54)

Cafetariaformule ’t Bakhuus zet in op groei

Andy Shan, de eigenaar van ’t Bakhuus, heeft groeiambities. Hij wil de cafetariaformule uitbreiden naar 100 vestigingen in het land. Hij vertelt dat de cafetariasector overwegend oude horecaondernemers kent en stelt dat de kinderen van deze ondernemers vaak weinig zien in het overnemen van de zaak. Hij ziet dus kansen, meldt Frituurwereld.

17 mei '23 (10:08)

Jonge ondernemers openen tweede Kwalitaria vestiging

Steeds meer ondernemers openen meer dan één vestiging van de fastfoodketen. Zo ook de twintigers Nick Leung en Richie Tijn. Zij bestieren al enige tijd de Kwalitaria Bleiswijk, maar verlangden naar meer. Daarom openen zij nu ook Kwalitaria Oranjelaan in Zoetermeer. De zaak ligt op tien minuten afstand van de andere. Dat meldt Frituurwereld.

16 mei '23 (13:11)

Dit fastfoodrestaurant deelt zaterdag gratis hamburgers uit

Gratis? Je leest het echt goed. Aankomende zaterdag kun je bij het fastfoodrestaurant langs voor een gratis cheeseburger. Niet op 1 april, maar 20 mei. Dat meldt indebuurt.

15 mei '23 (11:18)

Amerikaanse pizzaketen Little Caesars wil naar Nederland komen

Op korte termijn wil de Amerikaanse pizzaketen Little Caesar uitgroeien naar Europa. Zo wil de keten vestigingen openen in Engeland, Frankrijk en Duitsland. Maar in een persbericht noemt het bedrijf specifiek ook Nederland. Mogelijk zien zij potentie in de Nederlandse markt. Dat meldt Frituurwereld.

15 mei '23 ( 9:53)

Cafetariasector groeit eerste vier maanden van het jaar met 10 procent

De cafetaria’s in Nederland groeien bijna tien procent in de periode tot en met april. Dit cijfer is gebaseerd op de uitkomsten van de kassadata van NTF, waar 360 cafetaria’s bij zijn aangesloten. Dit is goed voor 20 procent van de Nederlandse cafetariamarkt van zowel offline verkopen als online. Dit meldt Foodclicks.

12 mei '23 (14:29)

Opkomst van fastfood: een bloeiende industrie tijdens economische crises

Tijdens een economische crisis worden bijna alle sectoren in een maatschappij getroffen. Bedrijven gaan failliet, werkloosheid stijgt en mensen moeten meer op de kosten gaan letten. Onder deze omstandigheden zou je verwachten dat consumenten hun eetgewoonten aanpassen en minder uitgeven aan maaltijden buiten de deur. Maar als je goed las, zag je in de eerste zin ‘bijna’ staan. Dat komt omdat er (in ieder geval) één sector is die opmerkelijk genoeg een stijgende populariteit kent tijdens moeilijke tijden: de fastfoodindustrie.