Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Na 55 jaar vindt Anja Stolte het wel goed en zoekt ze een opvolger voor Frieterie

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Na 55 jaar vindt Anja Stolte het wel goed en zoekt ze een opvolger voor Frieterie
Elke dag gaat ze nog met veel plezier naar haar werk. Toch is ondernemer Anja Stolte op zoek naar een nieuwe ondernemer voor haar succesvolle Frieterie aan de Jan van Schaffelaarstraat in Barneveld. Die heeft zij voor 55 jaar uitgebaat en nu is het tijd voor haar om te stoppen, meldt Barneveldse Krant.

De Frieterie staat bekend om haar kwaliteit en ambachtelijkheid. Het is volgens de eigenaar dan ook geen ‘gewone snackbar’. Ze stelt dat alles met de hand wordt gemaakt, inclusief de sauzen. De frieten worden elke ochtend vers gesneden, de milkshake worden gemaakt terwijl je kijkt en alle varianten van de kroketten komen niet uit een doos, maar worden door de handen van Anja gemaakt. Ze geeft aan dat mensen speciaal daarvoor terugkomen.

Enthousiast ontvangen

Voordat de coronapandemie begon had Anja al een broodjeszaak, De Nieuwe Rotonde. Voor vijftien jaar runde zij de onderneming, tot er tijdens corona nieuwe meer binnen mocht zitten. Toen moest ze op zoek gaan naar iets nieuws en ontstond het idee voor de Frieterie. Ze stelt dat die direct enthousiast werd ontvangen en dat ze veel vaste klanten heeft.

Anja geeft aan dat ze ‘geboren is voor dit vak’, omdat ze er veel plezier uithaalt om mensen te verwennen. “Maar de laatste jaren ben ik helaas veel vrienden en kennissen verloren en dat heeft me aan het denken gezet. Ik ben alleen maar aan het werk.” Want ook voordat ze de broodjeszaak opende had ze samen met haar echtgenoot Café De Zwaan in Barneveld. Zij werkten daar zeven dagen in de week, met veel plezier. Maar ze stelt dat ze nooit tijd voor haarzelf heeft genomen.

Nieuwe uitbater

Daarom vind Anja het na vijftig jaar in het vak te hebben gezeten wel genoeg. Ze wil daarentegen niet stoppen voordat ze een geschikte opvolger heeft gevonden. Ze vindt het de mooiste locatie in Barneveld en stelt dat ze het zonde vindt als het pand leeg komt te staan. Het maakt haar niet uit wat de nieuwe uitbater met het pand gaat doen. Ze wil wel iemand in huis halen met een ondernemersgeest. Stolte geeft aan dat iemand hier een mooie zaak van kan maken.

Anja weet nog niet wat ze gaat doen met haar vrije tijd. Ze geeft aan dat ze geen stilzitter is en dat ze misschien alsnog een baantje neemt voor een paar dagen in de week. In ieder geval gaat ze genieten van haar tijd met haar kleinkinderen. Eerst wil ze een geschikte opvolger vinden.

Door: Nationale Horecagids

07 juni '23 (12:46)

Utrechtse cafetaria Ten Beste neemt concurrent ’t Hoekje over

Het is bijna alsof Ajax plotseling Feyenoord overneemt. Of dat de McDonald’s Big Macs gaat verkopen in de Burger King. De Utrechtse cafetaria Ten Beste neemt het pand over van de buurman en concurrent ’t Hoekje. Dat meldt RTV Utrecht.

06 juni '23 (11:28)

Overheid lanceert campagne ‘Minder Wegwerpplastic’

De Rijksoverheid is begonnen met een campagne om wegwerpplastics te verminderen. Dat doet de overheid onder andere via de website . Daar kunnen cafetariahouders banners en teksten downloaden. Daarmee kunnen de ondernemers hun klanten informeren over de nieuwe regelgeving omtrent de Single Use Plastics (SUP’s). Die gaat 1 juli van start, meldt Frituurwereld.

05 juni '23 (11:26)

Frietbakkers Franky en Coen voor de twaalfde keer met friet naar Oekraïne

Op vrijdag 16 juni gaan de Brabantse cafetariahouders Franky van Hintum en Coen van Oosten voor de twaalfde keer afreizen naar Oekraïne. Daar gaan de twee naar het oostelijke deel van het land, naar de getroffen stad Bachmoet in de Donbas. Ze gaan opnieuw friet, snacks en frisdrank uitdelen. Dat meldt Frituurwereld.

05 juni '23 ( 9:33)

Zorgen over verkeersveiligheid rond nieuwe McDonald’s Krimpen

De aanstaande vestiging van de McDonald’s in Krimpen aan den IJssel levert de nodige bezorgdheid op onder bewoners. Saskia Bijl van Krimpens Belang bracht afgelopen donderdagavond tijdens de raadsvergadering de verkeersveiligheid rondom het fastfoodrestaurant ter sprake. Zij stelt dat de locatie al een punt is waar vele mensen oversteken en veel fietsers rijden. “Is er al nagedacht over de situatie die de komst van het restaurant met zich meebrengt?” Dat meldt het Kontakt.

01 juni '23 (13:23)

Voedingscentrum blijft aandringen op terugdringen verkooppunten fastfood

Volgens het Voedingscentrum is het lastig overgewicht bij kinderen en jongeren terug te dringen omdat maatregelen vaak vrijblijvend zijn en de verleidingen groot blijven. Bij de aanpak gaat het volgens een woordvoerster ook om "intrinsieke motivatie".

01 juni '23 ( 9:38)

Wat betaal je straks voor wegwerpbekers- en bakjes met plastic?

Wie vanaf 1 juli eten of drinken afhaalt of laat bezorgen, betaalt extra voor wegwerpbekers en -bakjes die (deels) gemaakt zijn van plastic. Ondernemers mogen die niet meer gratis aanbieden. Ook zijn zij vanaf 1 juli verplicht om een herbruikbare optie aan te bieden. Dat kan op twee manieren: ondernemers vullen de beker of het bakjes dat je zelf meebrengt of bieden een beker of bakje aan dat je weer terug kunt brengen. Van wegwerp naar hergebruik: beter voor het milieu en voor de portemonnee, meldt Rijksoverheid.

31 mei '23 (13:22)

Sugo Pizza gaat inzetten op plantaardig

Pizzaketen Sugo Pizza neemt voortaan plantaardig als de norm voor hun gerechten. Binnenkort lanceert de onderneming een nieuwe menukaart, waar de vierkante pizza’s met dierlijke producten een aparte sectie krijgen. Om de plantaardige pizza’s aan te kleden gaat Sugo Pizza een samenwerking aan met Redefine Meat. Dat meldt Out of Home Shops.

30 mei '23 (14:08)

Steeds meer partijen naar frietmarkt via loaded fries

De frietmarkt krijgt steeds meer nieuwe spelers op het toneel. Met de verkoop van loaded fries, frietjes met extra garnering en toppings, treden ook non-frietzaken in de markt van de gefrituurde aardappelen. Zo is recent Domino’s Pizza begonnen met de verkoop van deze luxe frietes. Ook lunchroom Bufkes verkoopt al enige tijd loaded fries. Dat meldt Frituurwereld.

26 mei '23 (11:44)

New York Pizza en FOUR Amsterdam gaan exclusieve samenwerking aan

New York Pizza en kledingmerk FOUR Amsterdam hebben binnen een exclusieve samenwerking een speciale collectie ontwerpen: NYP X FOUR. De collectie bevat onder meer een Varsity jacket, een hoodie en een pet. Pizzabakkers en -koeriers die nieuw in dienst komen bij New York Pizza, krijgen gratis een t-shirt van de collectie die 79 euro kost. Vanaf 26 mei 2023 is de NYP X FOUR-collectie in beperkte oplage beschikbaar via FOUR Amsterdam. Dit meldt New York Pizza.

26 mei '23 (11:19)

'Geen tekorten aan nasi- en bamischijven bij snackbars die ze zelf maken'

Volgens directeur Frans van Rooij van het Nederlands Frituurcentrum kunnen tekorten aan nasi- en bamischijven voorkomen worden als snackbars die producten zelf maken. Door grote vraag naar deze snacks bij de Achterhoekse saus- en snackmaker Elite, dreigde er een tekort. Frituurondernemers die nooit tekortkomen, zijn degenen die ze zelf maken. Dit meldt Frituurwereld.