Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Na 55 jaar vindt Anja Stolte het wel goed en zoekt ze een opvolger voor Frieterie

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Na 55 jaar vindt Anja Stolte het wel goed en zoekt ze een opvolger voor Frieterie
Elke dag gaat ze nog met veel plezier naar haar werk. Toch is ondernemer Anja Stolte op zoek naar een nieuwe ondernemer voor haar succesvolle Frieterie aan de Jan van Schaffelaarstraat in Barneveld. Die heeft zij voor 55 jaar uitgebaat en nu is het tijd voor haar om te stoppen, meldt Barneveldse Krant.

De Frieterie staat bekend om haar kwaliteit en ambachtelijkheid. Het is volgens de eigenaar dan ook geen ‘gewone snackbar’. Ze stelt dat alles met de hand wordt gemaakt, inclusief de sauzen. De frieten worden elke ochtend vers gesneden, de milkshake worden gemaakt terwijl je kijkt en alle varianten van de kroketten komen niet uit een doos, maar worden door de handen van Anja gemaakt. Ze geeft aan dat mensen speciaal daarvoor terugkomen.

Enthousiast ontvangen

Voordat de coronapandemie begon had Anja al een broodjeszaak, De Nieuwe Rotonde. Voor vijftien jaar runde zij de onderneming, tot er tijdens corona nieuwe meer binnen mocht zitten. Toen moest ze op zoek gaan naar iets nieuws en ontstond het idee voor de Frieterie. Ze stelt dat die direct enthousiast werd ontvangen en dat ze veel vaste klanten heeft.

Anja geeft aan dat ze ‘geboren is voor dit vak’, omdat ze er veel plezier uithaalt om mensen te verwennen. “Maar de laatste jaren ben ik helaas veel vrienden en kennissen verloren en dat heeft me aan het denken gezet. Ik ben alleen maar aan het werk.” Want ook voordat ze de broodjeszaak opende had ze samen met haar echtgenoot Café De Zwaan in Barneveld. Zij werkten daar zeven dagen in de week, met veel plezier. Maar ze stelt dat ze nooit tijd voor haarzelf heeft genomen.

Nieuwe uitbater

Daarom vind Anja het na vijftig jaar in het vak te hebben gezeten wel genoeg. Ze wil daarentegen niet stoppen voordat ze een geschikte opvolger heeft gevonden. Ze vindt het de mooiste locatie in Barneveld en stelt dat ze het zonde vindt als het pand leeg komt te staan. Het maakt haar niet uit wat de nieuwe uitbater met het pand gaat doen. Ze wil wel iemand in huis halen met een ondernemersgeest. Stolte geeft aan dat iemand hier een mooie zaak van kan maken.

Anja weet nog niet wat ze gaat doen met haar vrije tijd. Ze geeft aan dat ze geen stilzitter is en dat ze misschien alsnog een baantje neemt voor een paar dagen in de week. In ieder geval gaat ze genieten van haar tijd met haar kleinkinderen. Eerst wil ze een geschikte opvolger vinden.

Door: Nationale Horecagids

18 december '23 (13:32)

Veroordeling: 30 jaar cel voor dubbele moord McDonald's in Zwolle

Voor het doodschieten van twee broers in een vol McDonald's-restaurant in Zwolle is een 34-jarige man tot dertig jaar cel veroordeeld. De rechtbank achtte maandag een dubbele moord bewezen.

18 december '23 ( 8:02)

Jandino Asporaat even bang dat er geen interesse in FC Kip zou zijn

Jandino Asporaat heeft "heel even de angst gehad" dat zijn FC Kip-restaurant geen storm zou lopen. Het idee is zo'n vier jaar geleden ontstaan en was dus "gebaseerd op mijn populariteit toen", zegt Asporaat in gesprek met het ANP. "Maar dan ga je open en dan ontploft het."

06 december '23 (17:04)

McDonald's wil binnen enkele jaren van 41.000 naar 50.000 restaurants

McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

28 november '23 (12:32)

Verdachte dubbele moord McDonald's zegt bij opening strafzaak geen woord

"Dan gaat Nederland het zien, dat ik onschuldig ben", zei Veysel Ü. toen hij onderzocht werd in het Pieter Baan Centrum. Maar bij de start van de behandeling van de strafzaak rond de dubbele moord in een McDonald's-restaurant in Zwolle zwijgt de 34-jarige verdachte.

31 oktober '23 ( 9:09)

Duurdere hamburgers blijven winst McDonald's stuwen

Fastfoodketen McDonald's blijft veel hamburgers en andere producten verkopen, ondanks de forse prijsverhogingen van het afgelopen jaar. De omzet en de winst stegen de afgelopen maanden onverwacht hard door, nadat het Amerikaanse bedrijf deze zomer nog had gewaarschuwd voor een vertraging van de groei. De economische tegenwind is nog niet zo sterk dat McDonald's daar al veel last van heeft.

19 juni '23 (10:40)

Bekende snackbar van Jack Snack in Den Haag moet sluiten na zestien jaar

Er zit niets anders op voor Jack om de deuren van zijn snackbar te sluiten. Dat is wat hij tegen zichzelf blijft zeggen. De ondernemer achter Jack Snack moet er gedwongen mee kappen. Hij heeft ongezond hard gewerkt de afgelopen jaren en heeft last van hartfalen. “Mijn bloeddruk is veel te hoog.” Dat meldt de Ondernemer.

16 juni '23 ( 9:58)

Kwalitaria opent vegetarische pop-upzaak Vegetaria in Groningen

Op 1 juli gaat de snackformule Kwalitaria een Vegetaria openen in de stad Groningen. Daar worden enkel vegetarische gerechten verkocht. Dat meldt Frituurwereld.

15 juni '23 ( 8:04)

6-jarig meisje vreest voor de dood in glijbaan McDonald’s

Een 6-jarig meisje dat vast kwam te zitten in een McDonald’s-glijbaan in IJsselstein, zei op een gegeven moment tegen haar moeder “Ik ga dood”. Ze kreeg het zeer benauwd, want het was 32 graden buiten. Ook twee medewerkers van het fastfoodrestaurant kwamen in de glijbaan vast te zitten. Na ruim een uur werd het meisje eindelijk bevrijd. Dit meldt Hart van Nederland. 

14 juni '23 (13:07)

Wouter Wolters van De Toren in Echt doet stapje terug en zet bekende zaak te koop

De Toren is een bekende zaak in de horecasector. Die werd zelfs een keer uitgeroepen tot nummer één in de Cafetaria Top 100. Geregeld kwamen vakmedia bij hem langs voor de nieuwtjes in De Toren. Nu vindt Wolters het wel genoeg en doet een stapje terug. Hij zette zijn zaak Preuverie De Toren vorige week in de verkoop. Dat meldt Frituurwereld.

13 juni '23 (11:58)

Klanten van uitgebrande snackbar zamelen geld in voor herstart

Tijdens een grote brand in het dorp Poortugaal in het Rotterdamse havengebied liep Snackbar Poortugaal flinke schade op. Om een herstart te kunnen realiseren zijn klanten van de fastfoodzaak een inzamelingsactie begonnen. Daarmee hopen zij dat de snackbar binnenkort weer kan openen. Dat meldt Frituurwereld.