ArnhemProeft! Festival keert terug deze zomer

Nadat het festival vorig jaar moest worden afgelast, was er de angst dat ArnhemProeft! niet meer terug zou keren naar de stad. Toch keert het culinaire festival deze zomer terug, maar wel op nieuwe locatie. indebuurt zette op een rijtje wat er allemaal bekend is over het festival.

 

Vorig jaar is het ArnhemProeft! festival afgelast omdat de gemeente geen vergunning verstrekte voor het festival in het Musispark. De reden daarvoor was de aanleg van riolering en de mogelijkheid dat het park beschadigd werd. Daarom is het culinaire festival dit jaar niet meer in het park, maar op de Markt. Dat laat de organisator Frans van Eck weten.

Horeca

Met een nieuwe locatie komt ook nieuwe horeca. Toch? Wie er op het festival gaan staan is echter nog niet bekend, wel zijn er gesprekken met ondernemers om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Van Eck geeft aan dat naar alle waarschijnlijkheid alleen ondernemers met een restaurant in Arnhem op het festival kunnen staan met hun horecaonderneming. De reden is omdat de organisatie meer vast wil houden aan de Arnhemse roots. “Dus culinaire zaken krijgen een plek, natte horeca zoals kroegen niet.” Ook de artiesten en kunstenaars op het festival komen uit Arnhem.

Pasje met QR-code

Een culinair festival roept eten en drinken van goede kwaliteit. indebuurt stelde de vraag hoeveel een drankje gaat kosten bij ArnhemProeft!. Frans geeft aan dat een biertje op het festivalterrein ongeveer drie euro gaat kosten, een wijntje 4,50 euro. Ook de betaalmethode is anders dan normaal: bezoekers kunnen een pasje halen met een QR-code. Daar kunnen zij vervolgens geld op zetten via iDeal. Het pasje werkt bij alle deelnemende ondernemers. Het overgebleven geld kan worden teruggestort op je rekening, stelt Frans.

Data

ArnhemProeft! festival is van 6 tot en met 9 juli. Voor het volledige programma kan je naar www.arnhemproeft.nl.

Door: Nationale Horecagids