Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Deze snackbarhouder zamelde duizenden euro’s in voor de aardbevingsslachtoffers

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Deze snackbarhouder zamelde duizenden euro’s in voor de aardbevingsslachtoffers
Al meer dan zes jaar runt Harun Özcan een cafetaria in het kleine Brabantse dorpje Gassel. Ook hij voelt, net zoals veel cafetariahouders, de stijgende energieprijzen en de inflatie als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Toch wilde de ondernemer wat doen voor de getroffenen landgenoten van de aardbevingen in Syrië en Turkije. Dat meldt de Ondernemer.

Hij zegt dat het verschrikkelijk is wat er is gebeurd en schrikt van de beelden op televisie. “Eigenlijk wil je er naartoe om de mensen te helpen”, zegt de uitbater uit Gassel. Hij is zelf als jongen van drie jaar oud naar Nederland gekomen. Özcan geeft aan dat hij zelf geen familie heeft wonen in het gebied, maar hij nog steeds niet kan bevatten wat er allemaal is gebeurd.

Familie klanten getroffen

Bij Özcan komt wel eens een jongen helpen in de pizzeria-cafetaria. Hij vertelde dat hij een tante en nicht is verloren door de aardbevingen. Door dit verhaal besloot Özcan om een actie te starten voor de mensen uit het rampgebied: de omzet van de vijf dagen rondom carnaval wordt geschonken aan de slachtoffers.

Mensen in Gassel hoorden van de actie. Daardoor werd het drukker dan normaal in zijn zaak, stelt de ondernemer. Hij geeft aan dat hij normaal zo’n dertig gasten heeft op een avond en er nu ongeveer honderd heeft.

Naast gasten kwamen er ook mensen speciaal langs om geld te doneren, zo vertelt Özcan. Hij vindt het ‘geweldig’ om dit te zien. Hij bedankt daarnaast zijn vrouw en kinderen die hem hebben bijgestaan in de drukke dagen.

5.000 euro

Uiteindelijk heeft de actie van de cafetariahouder meer dan 5.000 euro opgeleverd. Hij zegt dat dit goed gebruikt gaat worden. Hij kent ondernemers uit Nijmegen die familie hebben verloren. “Veel mensen in het getroffen gebied hebben niks meer. Geen jas, geen eten, niks, als dat ziet, dan voel je jezelf heen klein.”

Het maakt hem dan ook niks uit dat hij omzet mist in februari. Ondanks dat hij tijdens deze dure periode op elke euro moet letten: “We moeten er voor elkaar zijn. dan heb ik het zelf maar drie, vier maanden wat moeilijker.”

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:54)

Febo zet nieuwe vegetarische snack op de kaart

Eerder introduceerde de snackketen Febo al de Vega Grillburger en de vegetarische kroket. Het vegetarische assortiment breidt nu verder uit met de Vega Kipburger. Hiermee speelt de fastfoodketen in op de groeiende vraag naar vegetarische alternatieven, meldt Out of Home Shops.

09 juni '23 ( 9:29)

McDonald’s Assen-Zuid open voor gasten

Afgelopen dinsdag was de opening van de nieuwe McDonald’s vestiging in Assen-Zuid. Die dag ervoor werd al proefgedraaid met het team en dinsdag opende het fastfoodrestaurant voor een receptie. Daar waren onder andere de wethouders Cor Staal van Wonen en Bert Jan Oever van Economie en Werkgelegenheid bij aanwezig. Ook lokale partners, familie en vrienden kwamen een bezoekje brengen. Op 7 juni ging de horecazaak voor de gasten open, meldt Assen Stad.

08 juni '23 (15:38)

Nieuw gezond fastfoodconcept in Nederland: Hawaiian Poké Bowl

Hawaiian Poké  Bowl, een gezond fastfoodinitiatief uit België, heeft zich nu ook gevestigd in Maastricht, Tilburg, Eindhoven en Arnhem. De formule uit 2018 laat klanten zelf poké bowls samenstellen met verse ingrediënten. Hawaiian Poké Bowl heeft dertig vestigingen in België en vier in Nederland. Dit meldt Misset Horeca.

08 juni '23 (14:58)

'Intrekken coronabetalingsregeling leidt mogelijk tot faillissementsgolf'

Maar liefst 60.000 ondernemers zijn nog niet begonnen met het aflossen van hun coronaschuld. Staatssecretaris Van Rij geeft aan niet te weten of het gaat om ondernemers die niet willen of niet kunnen betalen. "Laten we niet onderschatten hoe de hoge kosten nu drukken op ondernemers. Dat is - in combinatie met het feit dat veel mkb’ers die kosten niet durven door te berekenen aan klanten - ronduit zorgelijk", zegt Jade Karthaus, hoofdredacteur van MKB Servicedesk Dit meldt MKB Servicedesk. 

07 juni '23 (12:46)

Utrechtse cafetaria Ten Beste neemt concurrent ’t Hoekje over

Het is bijna alsof Ajax plotseling Feyenoord overneemt. Of dat de McDonald’s Big Macs gaat verkopen in de Burger King. De Utrechtse cafetaria Ten Beste neemt het pand over van de buurman en concurrent ’t Hoekje. Dat meldt RTV Utrecht.

06 juni '23 (11:28)

Overheid lanceert campagne ‘Minder Wegwerpplastic’

De Rijksoverheid is begonnen met een campagne om wegwerpplastics te verminderen. Dat doet de overheid onder andere via de website . Daar kunnen cafetariahouders banners en teksten downloaden. Daarmee kunnen de ondernemers hun klanten informeren over de nieuwe regelgeving omtrent de Single Use Plastics (SUP’s). Die gaat 1 juli van start, meldt Frituurwereld.

05 juni '23 (11:26)

Frietbakkers Franky en Coen voor de twaalfde keer met friet naar Oekraïne

Op vrijdag 16 juni gaan de Brabantse cafetariahouders Franky van Hintum en Coen van Oosten voor de twaalfde keer afreizen naar Oekraïne. Daar gaan de twee naar het oostelijke deel van het land, naar de getroffen stad Bachmoet in de Donbas. Ze gaan opnieuw friet, snacks en frisdrank uitdelen. Dat meldt Frituurwereld.

05 juni '23 ( 9:33)

Zorgen over verkeersveiligheid rond nieuwe McDonald’s Krimpen

De aanstaande vestiging van de McDonald’s in Krimpen aan den IJssel levert de nodige bezorgdheid op onder bewoners. Saskia Bijl van Krimpens Belang bracht afgelopen donderdagavond tijdens de raadsvergadering de verkeersveiligheid rondom het fastfoodrestaurant ter sprake. Zij stelt dat de locatie al een punt is waar vele mensen oversteken en veel fietsers rijden. “Is er al nagedacht over de situatie die de komst van het restaurant met zich meebrengt?” Dat meldt het Kontakt.

01 juni '23 (13:23)

Voedingscentrum blijft aandringen op terugdringen verkooppunten fastfood

Volgens het Voedingscentrum is het lastig overgewicht bij kinderen en jongeren terug te dringen omdat maatregelen vaak vrijblijvend zijn en de verleidingen groot blijven. Bij de aanpak gaat het volgens een woordvoerster ook om "intrinsieke motivatie".

01 juni '23 ( 9:38)

Wat betaal je straks voor wegwerpbekers- en bakjes met plastic?

Wie vanaf 1 juli eten of drinken afhaalt of laat bezorgen, betaalt extra voor wegwerpbekers en -bakjes die (deels) gemaakt zijn van plastic. Ondernemers mogen die niet meer gratis aanbieden. Ook zijn zij vanaf 1 juli verplicht om een herbruikbare optie aan te bieden. Dat kan op twee manieren: ondernemers vullen de beker of het bakjes dat je zelf meebrengt of bieden een beker of bakje aan dat je weer terug kunt brengen. Van wegwerp naar hergebruik: beter voor het milieu en voor de portemonnee, meldt Rijksoverheid.