Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Deze snackbarhouder zamelde duizenden euro’s in voor de aardbevingsslachtoffers

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Deze snackbarhouder zamelde duizenden euro’s in voor de aardbevingsslachtoffers
Al meer dan zes jaar runt Harun Özcan een cafetaria in het kleine Brabantse dorpje Gassel. Ook hij voelt, net zoals veel cafetariahouders, de stijgende energieprijzen en de inflatie als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Toch wilde de ondernemer wat doen voor de getroffenen landgenoten van de aardbevingen in Syrië en Turkije. Dat meldt de Ondernemer.

Hij zegt dat het verschrikkelijk is wat er is gebeurd en schrikt van de beelden op televisie. “Eigenlijk wil je er naartoe om de mensen te helpen”, zegt de uitbater uit Gassel. Hij is zelf als jongen van drie jaar oud naar Nederland gekomen. Özcan geeft aan dat hij zelf geen familie heeft wonen in het gebied, maar hij nog steeds niet kan bevatten wat er allemaal is gebeurd.

Familie klanten getroffen

Bij Özcan komt wel eens een jongen helpen in de pizzeria-cafetaria. Hij vertelde dat hij een tante en nicht is verloren door de aardbevingen. Door dit verhaal besloot Özcan om een actie te starten voor de mensen uit het rampgebied: de omzet van de vijf dagen rondom carnaval wordt geschonken aan de slachtoffers.

Mensen in Gassel hoorden van de actie. Daardoor werd het drukker dan normaal in zijn zaak, stelt de ondernemer. Hij geeft aan dat hij normaal zo’n dertig gasten heeft op een avond en er nu ongeveer honderd heeft.

Naast gasten kwamen er ook mensen speciaal langs om geld te doneren, zo vertelt Özcan. Hij vindt het ‘geweldig’ om dit te zien. Hij bedankt daarnaast zijn vrouw en kinderen die hem hebben bijgestaan in de drukke dagen.

5.000 euro

Uiteindelijk heeft de actie van de cafetariahouder meer dan 5.000 euro opgeleverd. Hij zegt dat dit goed gebruikt gaat worden. Hij kent ondernemers uit Nijmegen die familie hebben verloren. “Veel mensen in het getroffen gebied hebben niks meer. Geen jas, geen eten, niks, als dat ziet, dan voel je jezelf heen klein.”

Het maakt hem dan ook niks uit dat hij omzet mist in februari. Ondanks dat hij tijdens deze dure periode op elke euro moet letten: “We moeten er voor elkaar zijn. dan heb ik het zelf maar drie, vier maanden wat moeilijker.”

Door: Nationale Horecagids

18 december '23 (13:32)

Veroordeling: 30 jaar cel voor dubbele moord McDonald's in Zwolle

Voor het doodschieten van twee broers in een vol McDonald's-restaurant in Zwolle is een 34-jarige man tot dertig jaar cel veroordeeld. De rechtbank achtte maandag een dubbele moord bewezen.

18 december '23 ( 8:02)

Jandino Asporaat even bang dat er geen interesse in FC Kip zou zijn

Jandino Asporaat heeft "heel even de angst gehad" dat zijn FC Kip-restaurant geen storm zou lopen. Het idee is zo'n vier jaar geleden ontstaan en was dus "gebaseerd op mijn populariteit toen", zegt Asporaat in gesprek met het ANP. "Maar dan ga je open en dan ontploft het."

06 december '23 (17:04)

McDonald's wil binnen enkele jaren van 41.000 naar 50.000 restaurants

McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

28 november '23 (12:32)

Verdachte dubbele moord McDonald's zegt bij opening strafzaak geen woord

"Dan gaat Nederland het zien, dat ik onschuldig ben", zei Veysel Ü. toen hij onderzocht werd in het Pieter Baan Centrum. Maar bij de start van de behandeling van de strafzaak rond de dubbele moord in een McDonald's-restaurant in Zwolle zwijgt de 34-jarige verdachte.

31 oktober '23 ( 9:09)

Duurdere hamburgers blijven winst McDonald's stuwen

Fastfoodketen McDonald's blijft veel hamburgers en andere producten verkopen, ondanks de forse prijsverhogingen van het afgelopen jaar. De omzet en de winst stegen de afgelopen maanden onverwacht hard door, nadat het Amerikaanse bedrijf deze zomer nog had gewaarschuwd voor een vertraging van de groei. De economische tegenwind is nog niet zo sterk dat McDonald's daar al veel last van heeft.

19 juni '23 (10:40)

Bekende snackbar van Jack Snack in Den Haag moet sluiten na zestien jaar

Er zit niets anders op voor Jack om de deuren van zijn snackbar te sluiten. Dat is wat hij tegen zichzelf blijft zeggen. De ondernemer achter Jack Snack moet er gedwongen mee kappen. Hij heeft ongezond hard gewerkt de afgelopen jaren en heeft last van hartfalen. “Mijn bloeddruk is veel te hoog.” Dat meldt de Ondernemer.

16 juni '23 ( 9:58)

Kwalitaria opent vegetarische pop-upzaak Vegetaria in Groningen

Op 1 juli gaat de snackformule Kwalitaria een Vegetaria openen in de stad Groningen. Daar worden enkel vegetarische gerechten verkocht. Dat meldt Frituurwereld.

15 juni '23 ( 8:04)

6-jarig meisje vreest voor de dood in glijbaan McDonald’s

Een 6-jarig meisje dat vast kwam te zitten in een McDonald’s-glijbaan in IJsselstein, zei op een gegeven moment tegen haar moeder “Ik ga dood”. Ze kreeg het zeer benauwd, want het was 32 graden buiten. Ook twee medewerkers van het fastfoodrestaurant kwamen in de glijbaan vast te zitten. Na ruim een uur werd het meisje eindelijk bevrijd. Dit meldt Hart van Nederland. 

14 juni '23 (13:07)

Wouter Wolters van De Toren in Echt doet stapje terug en zet bekende zaak te koop

De Toren is een bekende zaak in de horecasector. Die werd zelfs een keer uitgeroepen tot nummer één in de Cafetaria Top 100. Geregeld kwamen vakmedia bij hem langs voor de nieuwtjes in De Toren. Nu vindt Wolters het wel genoeg en doet een stapje terug. Hij zette zijn zaak Preuverie De Toren vorige week in de verkoop. Dat meldt Frituurwereld.

13 juni '23 (11:58)

Klanten van uitgebrande snackbar zamelen geld in voor herstart

Tijdens een grote brand in het dorp Poortugaal in het Rotterdamse havengebied liep Snackbar Poortugaal flinke schade op. Om een herstart te kunnen realiseren zijn klanten van de fastfoodzaak een inzamelingsactie begonnen. Daarmee hopen zij dat de snackbar binnenkort weer kan openen. Dat meldt Frituurwereld.