Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Instagramsensatie Kip ’n Drip bemachtigt vaste plek in De Pijp

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Instagramsensatie Kip ’n Drip bemachtigt vaste plek in De Pijp
Tijdens de coronapandemie heeft fastfoodrestaurant Kip ’n Drip veel naamsbekendheid gewonnen op Instagram. Bij Kip ’n Drip kunnen gasten klassieke oosterse gerechten met Europese invloeden proberen. Het concept was tot voorkort actief bij verschillende pop-uprestaurants. Tot zij een vaste stek in De Pijp in Amsterdam wisten te bemachtigen. Dit meldt het Parool.

Het pand is gelegen op een onopvallend straathoekje in de hippe Amsterdamse wijk De Pijp. Daar trekt Kip ’n Drip toch veel aandacht met hun simplistische maar stijlvolle gerechten. In het interieur zie je veel hout terugkomen, net zoals een grote metalen bar en kleine tafeltjes en stoeltjes zonder enige poespas. Op de bar staat een grote Asahi-tap en op de planken daarachter is een rij Japanse whiskyflessen te vinden. Het straalt Aziatisch uit en de kans dat liefhebbers van oosters eten en drinken het hier naar hun zin hebben is best groot.

Geen opleiding, wel passie

De eigenaren zijn ondernemers Joshua Styns, Kayu Li en Steven Mamahit. Geen van hen heeft een horecaopleiding gevolgd of werkervaring in de horeca opgedaan. Desondanks besloten de drie om Kip ’n Drip op te zetten in 2020. Styns vertelt dat zijn opa een Indonesisch restaurant had bij de Bloemenmarkt. Hij verklaart zijn passie voor de horeca mede door zijn ouders en het restaurant van zijn opa. Volgens de ondernemer waren zijn ouders altijd bezig met eten en daarnaast runt de oom van zijn vrouw een foodtruck.

Opening tijdens lockdown

Het was tijdens de eerste lockdown dat het concept van Styns en Mamahit van de grond kwam. Zij deden dit met pop-ups en mensen konden hun bestelling plaatsen via Instagram. Dit bleek een succes: nu hebben de ondernemers een vaste plek in De Pijp weten te bemachtigen. Styns geeft aan dat zij uitbreiding ook niet uitsluiten.

 Kip ’n Drip

Het menu van Kip ’n Drip wordt gekenmerkt als Aziatisch-Europees. Daarbij zijn de gerechten gebaseerd op Indonesische en Chinese familierecepten, met een Europese invloed. Zo bereiden zij onder andere krokante kip op een brioche, gemaakt met pulp van saké en Aziatische kruiden. Gasten kunnen ook kiezen voor een op de barbecue geroosterde spitskool met een beurre blanc. De ondernemers geven aan dat zij het meest trots zijn op de ‘stuffed chicken wings’. De botten van de vleugels worden in dit gerecht verwijderd, waarna de vleugels weer worden gevuld met garnalen en een jus van shiitake en de kippenbotten.

Door: Nationale Horecagids

18 december '23 (13:32)

Veroordeling: 30 jaar cel voor dubbele moord McDonald's in Zwolle

Voor het doodschieten van twee broers in een vol McDonald's-restaurant in Zwolle is een 34-jarige man tot dertig jaar cel veroordeeld. De rechtbank achtte maandag een dubbele moord bewezen.

18 december '23 ( 8:02)

Jandino Asporaat even bang dat er geen interesse in FC Kip zou zijn

Jandino Asporaat heeft "heel even de angst gehad" dat zijn FC Kip-restaurant geen storm zou lopen. Het idee is zo'n vier jaar geleden ontstaan en was dus "gebaseerd op mijn populariteit toen", zegt Asporaat in gesprek met het ANP. "Maar dan ga je open en dan ontploft het."

06 december '23 (17:04)

McDonald's wil binnen enkele jaren van 41.000 naar 50.000 restaurants

McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

28 november '23 (12:32)

Verdachte dubbele moord McDonald's zegt bij opening strafzaak geen woord

"Dan gaat Nederland het zien, dat ik onschuldig ben", zei Veysel Ü. toen hij onderzocht werd in het Pieter Baan Centrum. Maar bij de start van de behandeling van de strafzaak rond de dubbele moord in een McDonald's-restaurant in Zwolle zwijgt de 34-jarige verdachte.

31 oktober '23 ( 9:09)

Duurdere hamburgers blijven winst McDonald's stuwen

Fastfoodketen McDonald's blijft veel hamburgers en andere producten verkopen, ondanks de forse prijsverhogingen van het afgelopen jaar. De omzet en de winst stegen de afgelopen maanden onverwacht hard door, nadat het Amerikaanse bedrijf deze zomer nog had gewaarschuwd voor een vertraging van de groei. De economische tegenwind is nog niet zo sterk dat McDonald's daar al veel last van heeft.

19 juni '23 (10:40)

Bekende snackbar van Jack Snack in Den Haag moet sluiten na zestien jaar

Er zit niets anders op voor Jack om de deuren van zijn snackbar te sluiten. Dat is wat hij tegen zichzelf blijft zeggen. De ondernemer achter Jack Snack moet er gedwongen mee kappen. Hij heeft ongezond hard gewerkt de afgelopen jaren en heeft last van hartfalen. “Mijn bloeddruk is veel te hoog.” Dat meldt de Ondernemer.

16 juni '23 ( 9:58)

Kwalitaria opent vegetarische pop-upzaak Vegetaria in Groningen

Op 1 juli gaat de snackformule Kwalitaria een Vegetaria openen in de stad Groningen. Daar worden enkel vegetarische gerechten verkocht. Dat meldt Frituurwereld.

15 juni '23 ( 8:04)

6-jarig meisje vreest voor de dood in glijbaan McDonald’s

Een 6-jarig meisje dat vast kwam te zitten in een McDonald’s-glijbaan in IJsselstein, zei op een gegeven moment tegen haar moeder “Ik ga dood”. Ze kreeg het zeer benauwd, want het was 32 graden buiten. Ook twee medewerkers van het fastfoodrestaurant kwamen in de glijbaan vast te zitten. Na ruim een uur werd het meisje eindelijk bevrijd. Dit meldt Hart van Nederland. 

14 juni '23 (13:07)

Wouter Wolters van De Toren in Echt doet stapje terug en zet bekende zaak te koop

De Toren is een bekende zaak in de horecasector. Die werd zelfs een keer uitgeroepen tot nummer één in de Cafetaria Top 100. Geregeld kwamen vakmedia bij hem langs voor de nieuwtjes in De Toren. Nu vindt Wolters het wel genoeg en doet een stapje terug. Hij zette zijn zaak Preuverie De Toren vorige week in de verkoop. Dat meldt Frituurwereld.

13 juni '23 (11:58)

Klanten van uitgebrande snackbar zamelen geld in voor herstart

Tijdens een grote brand in het dorp Poortugaal in het Rotterdamse havengebied liep Snackbar Poortugaal flinke schade op. Om een herstart te kunnen realiseren zijn klanten van de fastfoodzaak een inzamelingsactie begonnen. Daarmee hopen zij dat de snackbar binnenkort weer kan openen. Dat meldt Frituurwereld.