Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Instagramsensatie Kip ’n Drip bemachtigt vaste plek in De Pijp

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Instagramsensatie Kip ’n Drip bemachtigt vaste plek in De Pijp
Tijdens de coronapandemie heeft fastfoodrestaurant Kip ’n Drip veel naamsbekendheid gewonnen op Instagram. Bij Kip ’n Drip kunnen gasten klassieke oosterse gerechten met Europese invloeden proberen. Het concept was tot voorkort actief bij verschillende pop-uprestaurants. Tot zij een vaste stek in De Pijp in Amsterdam wisten te bemachtigen. Dit meldt het Parool.

Het pand is gelegen op een onopvallend straathoekje in de hippe Amsterdamse wijk De Pijp. Daar trekt Kip ’n Drip toch veel aandacht met hun simplistische maar stijlvolle gerechten. In het interieur zie je veel hout terugkomen, net zoals een grote metalen bar en kleine tafeltjes en stoeltjes zonder enige poespas. Op de bar staat een grote Asahi-tap en op de planken daarachter is een rij Japanse whiskyflessen te vinden. Het straalt Aziatisch uit en de kans dat liefhebbers van oosters eten en drinken het hier naar hun zin hebben is best groot.

Geen opleiding, wel passie

De eigenaren zijn ondernemers Joshua Styns, Kayu Li en Steven Mamahit. Geen van hen heeft een horecaopleiding gevolgd of werkervaring in de horeca opgedaan. Desondanks besloten de drie om Kip ’n Drip op te zetten in 2020. Styns vertelt dat zijn opa een Indonesisch restaurant had bij de Bloemenmarkt. Hij verklaart zijn passie voor de horeca mede door zijn ouders en het restaurant van zijn opa. Volgens de ondernemer waren zijn ouders altijd bezig met eten en daarnaast runt de oom van zijn vrouw een foodtruck.

Opening tijdens lockdown

Het was tijdens de eerste lockdown dat het concept van Styns en Mamahit van de grond kwam. Zij deden dit met pop-ups en mensen konden hun bestelling plaatsen via Instagram. Dit bleek een succes: nu hebben de ondernemers een vaste plek in De Pijp weten te bemachtigen. Styns geeft aan dat zij uitbreiding ook niet uitsluiten.

 Kip ’n Drip

Het menu van Kip ’n Drip wordt gekenmerkt als Aziatisch-Europees. Daarbij zijn de gerechten gebaseerd op Indonesische en Chinese familierecepten, met een Europese invloed. Zo bereiden zij onder andere krokante kip op een brioche, gemaakt met pulp van saké en Aziatische kruiden. Gasten kunnen ook kiezen voor een op de barbecue geroosterde spitskool met een beurre blanc. De ondernemers geven aan dat zij het meest trots zijn op de ‘stuffed chicken wings’. De botten van de vleugels worden in dit gerecht verwijderd, waarna de vleugels weer worden gevuld met garnalen en een jus van shiitake en de kippenbotten.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 (15:38)

Nieuw gezond fastfoodconcept in Nederland: Hawaiian Poké Bowl

Hawaiian Poké  Bowl, een gezond fastfoodinitiatief uit België, heeft zich nu ook gevestigd in Maastricht, Tilburg, Eindhoven en Arnhem. De formule uit 2018 laat klanten zelf poké bowls samenstellen met verse ingrediënten. Hawaiian Poké Bowl heeft dertig vestigingen in België en vier in Nederland. Dit meldt Misset Horeca.

08 juni '23 (14:58)

'Intrekken coronabetalingsregeling leidt mogelijk tot faillissementsgolf'

Maar liefst 60.000 ondernemers zijn nog niet begonnen met het aflossen van hun coronaschuld. Staatssecretaris Van Rij geeft aan niet te weten of het gaat om ondernemers die niet willen of niet kunnen betalen. "Laten we niet onderschatten hoe de hoge kosten nu drukken op ondernemers. Dat is - in combinatie met het feit dat veel mkb’ers die kosten niet durven door te berekenen aan klanten - ronduit zorgelijk", zegt Jade Karthaus, hoofdredacteur van MKB Servicedesk Dit meldt MKB Servicedesk. 

07 juni '23 (12:46)

Utrechtse cafetaria Ten Beste neemt concurrent ’t Hoekje over

Het is bijna alsof Ajax plotseling Feyenoord overneemt. Of dat de McDonald’s Big Macs gaat verkopen in de Burger King. De Utrechtse cafetaria Ten Beste neemt het pand over van de buurman en concurrent ’t Hoekje. Dat meldt RTV Utrecht.

06 juni '23 (11:28)

Overheid lanceert campagne ‘Minder Wegwerpplastic’

De Rijksoverheid is begonnen met een campagne om wegwerpplastics te verminderen. Dat doet de overheid onder andere via de website . Daar kunnen cafetariahouders banners en teksten downloaden. Daarmee kunnen de ondernemers hun klanten informeren over de nieuwe regelgeving omtrent de Single Use Plastics (SUP’s). Die gaat 1 juli van start, meldt Frituurwereld.

05 juni '23 (11:26)

Frietbakkers Franky en Coen voor de twaalfde keer met friet naar Oekraïne

Op vrijdag 16 juni gaan de Brabantse cafetariahouders Franky van Hintum en Coen van Oosten voor de twaalfde keer afreizen naar Oekraïne. Daar gaan de twee naar het oostelijke deel van het land, naar de getroffen stad Bachmoet in de Donbas. Ze gaan opnieuw friet, snacks en frisdrank uitdelen. Dat meldt Frituurwereld.

05 juni '23 ( 9:33)

Zorgen over verkeersveiligheid rond nieuwe McDonald’s Krimpen

De aanstaande vestiging van de McDonald’s in Krimpen aan den IJssel levert de nodige bezorgdheid op onder bewoners. Saskia Bijl van Krimpens Belang bracht afgelopen donderdagavond tijdens de raadsvergadering de verkeersveiligheid rondom het fastfoodrestaurant ter sprake. Zij stelt dat de locatie al een punt is waar vele mensen oversteken en veel fietsers rijden. “Is er al nagedacht over de situatie die de komst van het restaurant met zich meebrengt?” Dat meldt het Kontakt.

01 juni '23 (13:23)

Voedingscentrum blijft aandringen op terugdringen verkooppunten fastfood

Volgens het Voedingscentrum is het lastig overgewicht bij kinderen en jongeren terug te dringen omdat maatregelen vaak vrijblijvend zijn en de verleidingen groot blijven. Bij de aanpak gaat het volgens een woordvoerster ook om "intrinsieke motivatie".

01 juni '23 ( 9:38)

Wat betaal je straks voor wegwerpbekers- en bakjes met plastic?

Wie vanaf 1 juli eten of drinken afhaalt of laat bezorgen, betaalt extra voor wegwerpbekers en -bakjes die (deels) gemaakt zijn van plastic. Ondernemers mogen die niet meer gratis aanbieden. Ook zijn zij vanaf 1 juli verplicht om een herbruikbare optie aan te bieden. Dat kan op twee manieren: ondernemers vullen de beker of het bakjes dat je zelf meebrengt of bieden een beker of bakje aan dat je weer terug kunt brengen. Van wegwerp naar hergebruik: beter voor het milieu en voor de portemonnee, meldt Rijksoverheid.

31 mei '23 (13:22)

Sugo Pizza gaat inzetten op plantaardig

Pizzaketen Sugo Pizza neemt voortaan plantaardig als de norm voor hun gerechten. Binnenkort lanceert de onderneming een nieuwe menukaart, waar de vierkante pizza’s met dierlijke producten een aparte sectie krijgen. Om de plantaardige pizza’s aan te kleden gaat Sugo Pizza een samenwerking aan met Redefine Meat. Dat meldt Out of Home Shops.

30 mei '23 (14:08)

Steeds meer partijen naar frietmarkt via loaded fries

De frietmarkt krijgt steeds meer nieuwe spelers op het toneel. Met de verkoop van loaded fries, frietjes met extra garnering en toppings, treden ook non-frietzaken in de markt van de gefrituurde aardappelen. Zo is recent Domino’s Pizza begonnen met de verkoop van deze luxe frietes. Ook lunchroom Bufkes verkoopt al enige tijd loaded fries. Dat meldt Frituurwereld.