Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Nieuwe Rocket Salad Bar in Breda moest deuren al na drie maanden sluiten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Nieuwe Rocket Salad Bar in Breda moest deuren al na drie maanden sluiten
Het is nog niet eens drie maanden geleden dat de Rocket Salad Bar in Breda officieel werd geopend. Nu wordt het alweer te koop aangeboden. De ondernemer van het initiatief, Onno Claessen had gehoopt dat hij in ieder geval door kon gaan tot de zomer. Dat gaat dus niet lukken, zo meldt het AD.

De horecaondernemer opende in september 2022 de deuren van zijn healthy fastfood-concept Rocket Salad Bar aan de Ginnekenweg in Breda. Daar konden gasten ter plekke eten, maar de voornaamste businessformule was bezorging en afhalen. In december werd de bar officieel geopend door burgemeester Paul Depla.

Toen vertelde de uitbater dat hij ‘enorm enthousiast’ was over de komst van zijn gezonde snackrestaurant. Hij geeft aan dat hij nog steeds achter het concept staat, gezien de grote vraag naar gezond eten.

Niet winstgevend 

Het bleek echter als snel dat de investeringen lastig terug te verdienen waren. Volgens de investeerders was de zaak niet winstgevend op de ‘midden-korte termijn’. Daar was Claessen verbaasd over. Zo stelt hij dat het hem een jaar heeft gekost om alles voor het concept op te zetten en uit te voeren. “Maar puur cijfermatig gezien zaten we inderdaad met hoge kosten: voor de inkoop, personeel en de bijdrage aan het platform voor de bezorging”, vertelt hij.

Rendabel

Volgens de ondernemer was er genoeg vraag vanuit de gasten voor een concept zoals de Rocket Salad Bar. Hij geeft aan dat hij dagelijks gemiddeld ongeveer 70 tot 80 bakjes verkocht. Hij wilde graag tot de zomer doorgaan. Claessen is ervan overtuigd dat hij de zaak rendabel kan maken. De mede-investeerders gingen hier echter niet in mee. Daarnaast lukte het de uitbater niet om nieuwe geldschieters te vinden.

Daarom wordt de bar vanaf deze week officieel ter overname aangeboden. Er worden weinig criteria gesteld voor de toekomstige ondernemer; die kan het concept overnemen, of een andere horeca- of winkelbedrijf beginnen.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:54)

Febo zet nieuwe vegetarische snack op de kaart

Eerder introduceerde de snackketen Febo al de Vega Grillburger en de vegetarische kroket. Het vegetarische assortiment breidt nu verder uit met de Vega Kipburger. Hiermee speelt de fastfoodketen in op de groeiende vraag naar vegetarische alternatieven, meldt Out of Home Shops.

09 juni '23 ( 9:29)

McDonald’s Assen-Zuid open voor gasten

Afgelopen dinsdag was de opening van de nieuwe McDonald’s vestiging in Assen-Zuid. Die dag ervoor werd al proefgedraaid met het team en dinsdag opende het fastfoodrestaurant voor een receptie. Daar waren onder andere de wethouders Cor Staal van Wonen en Bert Jan Oever van Economie en Werkgelegenheid bij aanwezig. Ook lokale partners, familie en vrienden kwamen een bezoekje brengen. Op 7 juni ging de horecazaak voor de gasten open, meldt Assen Stad.

08 juni '23 (15:38)

Nieuw gezond fastfoodconcept in Nederland: Hawaiian Poké Bowl

Hawaiian Poké  Bowl, een gezond fastfoodinitiatief uit België, heeft zich nu ook gevestigd in Maastricht, Tilburg, Eindhoven en Arnhem. De formule uit 2018 laat klanten zelf poké bowls samenstellen met verse ingrediënten. Hawaiian Poké Bowl heeft dertig vestigingen in België en vier in Nederland. Dit meldt Misset Horeca.

08 juni '23 (14:58)

'Intrekken coronabetalingsregeling leidt mogelijk tot faillissementsgolf'

Maar liefst 60.000 ondernemers zijn nog niet begonnen met het aflossen van hun coronaschuld. Staatssecretaris Van Rij geeft aan niet te weten of het gaat om ondernemers die niet willen of niet kunnen betalen. "Laten we niet onderschatten hoe de hoge kosten nu drukken op ondernemers. Dat is - in combinatie met het feit dat veel mkb’ers die kosten niet durven door te berekenen aan klanten - ronduit zorgelijk", zegt Jade Karthaus, hoofdredacteur van MKB Servicedesk Dit meldt MKB Servicedesk. 

07 juni '23 (12:46)

Utrechtse cafetaria Ten Beste neemt concurrent ’t Hoekje over

Het is bijna alsof Ajax plotseling Feyenoord overneemt. Of dat de McDonald’s Big Macs gaat verkopen in de Burger King. De Utrechtse cafetaria Ten Beste neemt het pand over van de buurman en concurrent ’t Hoekje. Dat meldt RTV Utrecht.

06 juni '23 (11:28)

Overheid lanceert campagne ‘Minder Wegwerpplastic’

De Rijksoverheid is begonnen met een campagne om wegwerpplastics te verminderen. Dat doet de overheid onder andere via de website . Daar kunnen cafetariahouders banners en teksten downloaden. Daarmee kunnen de ondernemers hun klanten informeren over de nieuwe regelgeving omtrent de Single Use Plastics (SUP’s). Die gaat 1 juli van start, meldt Frituurwereld.

05 juni '23 (11:26)

Frietbakkers Franky en Coen voor de twaalfde keer met friet naar Oekraïne

Op vrijdag 16 juni gaan de Brabantse cafetariahouders Franky van Hintum en Coen van Oosten voor de twaalfde keer afreizen naar Oekraïne. Daar gaan de twee naar het oostelijke deel van het land, naar de getroffen stad Bachmoet in de Donbas. Ze gaan opnieuw friet, snacks en frisdrank uitdelen. Dat meldt Frituurwereld.

05 juni '23 ( 9:33)

Zorgen over verkeersveiligheid rond nieuwe McDonald’s Krimpen

De aanstaande vestiging van de McDonald’s in Krimpen aan den IJssel levert de nodige bezorgdheid op onder bewoners. Saskia Bijl van Krimpens Belang bracht afgelopen donderdagavond tijdens de raadsvergadering de verkeersveiligheid rondom het fastfoodrestaurant ter sprake. Zij stelt dat de locatie al een punt is waar vele mensen oversteken en veel fietsers rijden. “Is er al nagedacht over de situatie die de komst van het restaurant met zich meebrengt?” Dat meldt het Kontakt.

01 juni '23 (13:23)

Voedingscentrum blijft aandringen op terugdringen verkooppunten fastfood

Volgens het Voedingscentrum is het lastig overgewicht bij kinderen en jongeren terug te dringen omdat maatregelen vaak vrijblijvend zijn en de verleidingen groot blijven. Bij de aanpak gaat het volgens een woordvoerster ook om "intrinsieke motivatie".

01 juni '23 ( 9:38)

Wat betaal je straks voor wegwerpbekers- en bakjes met plastic?

Wie vanaf 1 juli eten of drinken afhaalt of laat bezorgen, betaalt extra voor wegwerpbekers en -bakjes die (deels) gemaakt zijn van plastic. Ondernemers mogen die niet meer gratis aanbieden. Ook zijn zij vanaf 1 juli verplicht om een herbruikbare optie aan te bieden. Dat kan op twee manieren: ondernemers vullen de beker of het bakjes dat je zelf meebrengt of bieden een beker of bakje aan dat je weer terug kunt brengen. Van wegwerp naar hergebruik: beter voor het milieu en voor de portemonnee, meldt Rijksoverheid.