Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuwe Rocket Salad Bar in Breda moest deuren al na drie maanden sluiten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Nieuwe Rocket Salad Bar in Breda moest deuren al na drie maanden sluiten
Het is nog niet eens drie maanden geleden dat de Rocket Salad Bar in Breda officieel werd geopend. Nu wordt het alweer te koop aangeboden. De ondernemer van het initiatief, Onno Claessen had gehoopt dat hij in ieder geval door kon gaan tot de zomer. Dat gaat dus niet lukken, zo meldt het AD.

De horecaondernemer opende in september 2022 de deuren van zijn healthy fastfood-concept Rocket Salad Bar aan de Ginnekenweg in Breda. Daar konden gasten ter plekke eten, maar de voornaamste businessformule was bezorging en afhalen. In december werd de bar officieel geopend door burgemeester Paul Depla.

Toen vertelde de uitbater dat hij ‘enorm enthousiast’ was over de komst van zijn gezonde snackrestaurant. Hij geeft aan dat hij nog steeds achter het concept staat, gezien de grote vraag naar gezond eten.

Niet winstgevend 

Het bleek echter als snel dat de investeringen lastig terug te verdienen waren. Volgens de investeerders was de zaak niet winstgevend op de ‘midden-korte termijn’. Daar was Claessen verbaasd over. Zo stelt hij dat het hem een jaar heeft gekost om alles voor het concept op te zetten en uit te voeren. “Maar puur cijfermatig gezien zaten we inderdaad met hoge kosten: voor de inkoop, personeel en de bijdrage aan het platform voor de bezorging”, vertelt hij.

Rendabel

Volgens de ondernemer was er genoeg vraag vanuit de gasten voor een concept zoals de Rocket Salad Bar. Hij geeft aan dat hij dagelijks gemiddeld ongeveer 70 tot 80 bakjes verkocht. Hij wilde graag tot de zomer doorgaan. Claessen is ervan overtuigd dat hij de zaak rendabel kan maken. De mede-investeerders gingen hier echter niet in mee. Daarnaast lukte het de uitbater niet om nieuwe geldschieters te vinden.

Daarom wordt de bar vanaf deze week officieel ter overname aangeboden. Er worden weinig criteria gesteld voor de toekomstige ondernemer; die kan het concept overnemen, of een andere horeca- of winkelbedrijf beginnen.

Door: Nationale Horecagids

28 november '23 (12:32)

Verdachte dubbele moord McDonald's zegt bij opening strafzaak geen woord

"Dan gaat Nederland het zien, dat ik onschuldig ben", zei Veysel Ü. toen hij onderzocht werd in het Pieter Baan Centrum. Maar bij de start van de behandeling van de strafzaak rond de dubbele moord in een McDonald's-restaurant in Zwolle zwijgt de 34-jarige verdachte.

31 oktober '23 ( 9:09)

Duurdere hamburgers blijven winst McDonald's stuwen

Fastfoodketen McDonald's blijft veel hamburgers en andere producten verkopen, ondanks de forse prijsverhogingen van het afgelopen jaar. De omzet en de winst stegen de afgelopen maanden onverwacht hard door, nadat het Amerikaanse bedrijf deze zomer nog had gewaarschuwd voor een vertraging van de groei. De economische tegenwind is nog niet zo sterk dat McDonald's daar al veel last van heeft.

19 juni '23 (10:40)

Bekende snackbar van Jack Snack in Den Haag moet sluiten na zestien jaar

Er zit niets anders op voor Jack om de deuren van zijn snackbar te sluiten. Dat is wat hij tegen zichzelf blijft zeggen. De ondernemer achter Jack Snack moet er gedwongen mee kappen. Hij heeft ongezond hard gewerkt de afgelopen jaren en heeft last van hartfalen. “Mijn bloeddruk is veel te hoog.” Dat meldt de Ondernemer.

16 juni '23 ( 9:58)

Kwalitaria opent vegetarische pop-upzaak Vegetaria in Groningen

Op 1 juli gaat de snackformule Kwalitaria een Vegetaria openen in de stad Groningen. Daar worden enkel vegetarische gerechten verkocht. Dat meldt Frituurwereld.

15 juni '23 ( 8:04)

6-jarig meisje vreest voor de dood in glijbaan McDonald’s

Een 6-jarig meisje dat vast kwam te zitten in een McDonald’s-glijbaan in IJsselstein, zei op een gegeven moment tegen haar moeder “Ik ga dood”. Ze kreeg het zeer benauwd, want het was 32 graden buiten. Ook twee medewerkers van het fastfoodrestaurant kwamen in de glijbaan vast te zitten. Na ruim een uur werd het meisje eindelijk bevrijd. Dit meldt Hart van Nederland. 

14 juni '23 (13:07)

Wouter Wolters van De Toren in Echt doet stapje terug en zet bekende zaak te koop

De Toren is een bekende zaak in de horecasector. Die werd zelfs een keer uitgeroepen tot nummer één in de Cafetaria Top 100. Geregeld kwamen vakmedia bij hem langs voor de nieuwtjes in De Toren. Nu vindt Wolters het wel genoeg en doet een stapje terug. Hij zette zijn zaak Preuverie De Toren vorige week in de verkoop. Dat meldt Frituurwereld.

13 juni '23 (11:58)

Klanten van uitgebrande snackbar zamelen geld in voor herstart

Tijdens een grote brand in het dorp Poortugaal in het Rotterdamse havengebied liep Snackbar Poortugaal flinke schade op. Om een herstart te kunnen realiseren zijn klanten van de fastfoodzaak een inzamelingsactie begonnen. Daarmee hopen zij dat de snackbar binnenkort weer kan openen. Dat meldt Frituurwereld.

13 juni '23 (10:45)

Eindhovense Partij voor de Dieren wil verbod op nieuwe fastfoodketens

Volgens de Partij voor de Dieren in de gemeente Eindhoven zijn er teveel fastfoodzaken. Die moeten een halt toegeroepen worden. Raadslid Jonas Rothaans pleit in een oproep voor een verbod op nieuwe fastfoodketens in de lichtstad. Daar gaat de partij binnenkort een motie over indienen, meldt 040 Studio.

13 juni '23 (10:10)

Kwalitaria website valt in de prijzen

Samen met Bluebird Day heeft de Kwalitaria twee zilveren Dutch Interactive Awards gewonnen voor hun nieuwe website. Tijdens de uitreiking in de Beurs van Berlage won Kwalitaria in zowel de categorie Digitale Transformatie als in de categorie E-commerce. Dat meldt Foodclicks.

09 juni '23 (11:54)

Febo zet nieuwe vegetarische snack op de kaart

Eerder introduceerde de snackketen Febo al de Vega Grillburger en de vegetarische kroket. Het vegetarische assortiment breidt nu verder uit met de Vega Kipburger. Hiermee speelt de fastfoodketen in op de groeiende vraag naar vegetarische alternatieven, meldt Out of Home Shops.