Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Shoarmazaak El Aviva in Rotterdam viert twintigjarige bestaan kapsalon

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Shoarmazaak El Aviva in Rotterdam viert twintigjarige bestaan kapsalon
Deze week viert de shoarmazaak El Aviva in de Rotterdamse wijk Delfshaven het twintigjarige jubileum van de kapsalon. De kapsalon ontstond in 2003 en is ondertussen een erg bekend gerecht in niet alleen Rotterdam maar heel Nederland. Dit meldt Frituurwereld.

De kapsalon ontstond dus twintig jaar geleden. De kapper Nataniël Tati Gomes had zijn zaak vlakbij El Aviva. Op een gegeven moment had de kapper trek in iets anders. Dus bestelde hij bij de shoarmazaak een gerecht met friet en een laagje shoarma. Op die manier ontstond de kapsalon.

Na twee jaar kreeg de kapsalon een vaste plek op de menukaart van de shoarmaplek. Omdat de eerste deze door een kapper werd besteld, is het gerecht daarnaar vernoemd. Onder de naam kapsalon werd de snackmaaltijd met laagjes friet, shoarmavlees, komkommer, sla, tomaat en gesmolten kaas bekend in heel Nederland.

Kapsalon uit de schappen

De eigenaar van de zaak heeft geprobeerd om het alleenrecht op de kapsalon te krijgen. Dit is hem echter nooit gelukt. Daarom kon een andere zaak in Rotterdam in 2011 de titel voor ‘de kapsalon van het jaar’ krijgen. De oudste vestiging zit pal tegenover El Aviva.

Kapsalon wordt in Rotterdam gezien als een groot fenomeen. Er zijn zelfs enkele edities geweest van een waar Kapsalon Festival. Daarnaast hebben sommige producenten geprobeerd om de kapsalon in de supermarkt aan te bieden als kant-en-klaarmaaltijd. Het gerecht heeft niet alleen aandacht gekregen in Nederland. De kapsalon is onder andere in de Nepalese hoofdstad Kathmandu gezien, maar ook in Suriname, Indonesië, België en Duitsland.

Kipsalon

Door de bekendheid van het gerecht gingen mensen volop experimenteren. Er ontstonden verschillende variaties van de kapsalon, of nieuwe concepten. De restaurantformule Hudson Bar & Kitchen kwam met de variant Texas Barber Shop, een veramerikaniseerde versie. Daarnaast ontstonden er gerechten als de vissalon of de kipsalon. De bekendheid van de kapsalon steeg ook nog eens door de groei van maaltijdbezorging.

20 verschillende kapsalons

Ondertussen biedt de grondlegger El Aviva een goede twintig variaties op de kapsalon aan in zijn zaak. Het gaat om variaties zoals kapsalons met shoarma, dönervlees of kip en in verschillende porties. In de zaak kan je ook een extra grote kapsalon bestellen met extra kaas of vlees. De grootste kapsalon die zij verkopen is de kapsalon jumbo, de kleinste de kinderkapsalon, ook wel de ‘kapsalon buse’.

Door: Nationale Horecagids

07 juni '23 (12:46)

Utrechtse cafetaria Ten Beste neemt concurrent ’t Hoekje over

Het is bijna alsof Ajax plotseling Feyenoord overneemt. Of dat de McDonald’s Big Macs gaat verkopen in de Burger King. De Utrechtse cafetaria Ten Beste neemt het pand over van de buurman en concurrent ’t Hoekje. Dat meldt RTV Utrecht.

06 juni '23 (11:28)

Overheid lanceert campagne ‘Minder Wegwerpplastic’

De Rijksoverheid is begonnen met een campagne om wegwerpplastics te verminderen. Dat doet de overheid onder andere via de website . Daar kunnen cafetariahouders banners en teksten downloaden. Daarmee kunnen de ondernemers hun klanten informeren over de nieuwe regelgeving omtrent de Single Use Plastics (SUP’s). Die gaat 1 juli van start, meldt Frituurwereld.

05 juni '23 (11:26)

Frietbakkers Franky en Coen voor de twaalfde keer met friet naar Oekraïne

Op vrijdag 16 juni gaan de Brabantse cafetariahouders Franky van Hintum en Coen van Oosten voor de twaalfde keer afreizen naar Oekraïne. Daar gaan de twee naar het oostelijke deel van het land, naar de getroffen stad Bachmoet in de Donbas. Ze gaan opnieuw friet, snacks en frisdrank uitdelen. Dat meldt Frituurwereld.

05 juni '23 ( 9:33)

Zorgen over verkeersveiligheid rond nieuwe McDonald’s Krimpen

De aanstaande vestiging van de McDonald’s in Krimpen aan den IJssel levert de nodige bezorgdheid op onder bewoners. Saskia Bijl van Krimpens Belang bracht afgelopen donderdagavond tijdens de raadsvergadering de verkeersveiligheid rondom het fastfoodrestaurant ter sprake. Zij stelt dat de locatie al een punt is waar vele mensen oversteken en veel fietsers rijden. “Is er al nagedacht over de situatie die de komst van het restaurant met zich meebrengt?” Dat meldt het Kontakt.

01 juni '23 (13:23)

Voedingscentrum blijft aandringen op terugdringen verkooppunten fastfood

Volgens het Voedingscentrum is het lastig overgewicht bij kinderen en jongeren terug te dringen omdat maatregelen vaak vrijblijvend zijn en de verleidingen groot blijven. Bij de aanpak gaat het volgens een woordvoerster ook om "intrinsieke motivatie".

01 juni '23 ( 9:38)

Wat betaal je straks voor wegwerpbekers- en bakjes met plastic?

Wie vanaf 1 juli eten of drinken afhaalt of laat bezorgen, betaalt extra voor wegwerpbekers en -bakjes die (deels) gemaakt zijn van plastic. Ondernemers mogen die niet meer gratis aanbieden. Ook zijn zij vanaf 1 juli verplicht om een herbruikbare optie aan te bieden. Dat kan op twee manieren: ondernemers vullen de beker of het bakjes dat je zelf meebrengt of bieden een beker of bakje aan dat je weer terug kunt brengen. Van wegwerp naar hergebruik: beter voor het milieu en voor de portemonnee, meldt Rijksoverheid.

31 mei '23 (13:22)

Sugo Pizza gaat inzetten op plantaardig

Pizzaketen Sugo Pizza neemt voortaan plantaardig als de norm voor hun gerechten. Binnenkort lanceert de onderneming een nieuwe menukaart, waar de vierkante pizza’s met dierlijke producten een aparte sectie krijgen. Om de plantaardige pizza’s aan te kleden gaat Sugo Pizza een samenwerking aan met Redefine Meat. Dat meldt Out of Home Shops.

30 mei '23 (14:08)

Steeds meer partijen naar frietmarkt via loaded fries

De frietmarkt krijgt steeds meer nieuwe spelers op het toneel. Met de verkoop van loaded fries, frietjes met extra garnering en toppings, treden ook non-frietzaken in de markt van de gefrituurde aardappelen. Zo is recent Domino’s Pizza begonnen met de verkoop van deze luxe frietes. Ook lunchroom Bufkes verkoopt al enige tijd loaded fries. Dat meldt Frituurwereld.

26 mei '23 (11:44)

New York Pizza en FOUR Amsterdam gaan exclusieve samenwerking aan

New York Pizza en kledingmerk FOUR Amsterdam hebben binnen een exclusieve samenwerking een speciale collectie ontwerpen: NYP X FOUR. De collectie bevat onder meer een Varsity jacket, een hoodie en een pet. Pizzabakkers en -koeriers die nieuw in dienst komen bij New York Pizza, krijgen gratis een t-shirt van de collectie die 79 euro kost. Vanaf 26 mei 2023 is de NYP X FOUR-collectie in beperkte oplage beschikbaar via FOUR Amsterdam. Dit meldt New York Pizza.

26 mei '23 (11:19)

'Geen tekorten aan nasi- en bamischijven bij snackbars die ze zelf maken'

Volgens directeur Frans van Rooij van het Nederlands Frituurcentrum kunnen tekorten aan nasi- en bamischijven voorkomen worden als snackbars die producten zelf maken. Door grote vraag naar deze snacks bij de Achterhoekse saus- en snackmaker Elite, dreigde er een tekort. Frituurondernemers die nooit tekortkomen, zijn degenen die ze zelf maken. Dit meldt Frituurwereld.