Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Chinees restaurant in Arnhem kan hoofd niet boven water houden en sluit deuren

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Chinees restaurant in Arnhem kan hoofd niet boven water houden en sluit deuren
In Arnhem gaat een begrip in de Koningstraat sluiten. Chinees restaurant Ho-Me sluit binnenkort definitief te deuren. Na meer dan 40 jaar is het restaurant aan het einde van haar tijdperk gekomen. Dit meldt indebuurt.

Het is straks niet meer mogelijk om babi pangang of foe yong hai op te halen bij Ho-Me. De restauranteigenaresse Hong Liu zegt dat ze de zaak gaat sluiten in april. Ze geeft aan dat de coronapandemie haar veel stress heeft opgeleverd. In combinatie met een hoge bloeddruk en geen vaste woning zag zij geen andere optie. Daarnaast geeft ze aan dat ze geen nieuwe uitbater kan vinden om de zaak over te nemen.

‘Werd echt te veel’

Dat betekent een einde van Ho-Me. Het restaurant gaat niet meer in bedrijf. De eigenaresse spreekt wel van een opluchting. Ondanks dat ze aangeeft dat gasten het jammer vinden, gaat ze toch door met haar plannen. “Het werd echt te veel”, zegt ze. Daarnaast staan er ook geen plannen open om een nieuwe horecazaak te starten.

Bekend in heel Arnhem

Een lezer van indebuurt stuurde een mailtje waarin hij zijn herinneringen van het restaurant zet. Erik mailde dat hij vroeger na voetbaltraining vaak langs het restaurant ging. Toentertijd was hij twaalf en kreeg hij wat geld van zijn moeder mee. Dat is ondertussen 46 jaar geleden. Niet alleen Erik, maar ook de wijkagent Cees van Veldhuizen sprak zich geregeld positief uit over het restaurant via Instagram.

Open tot 31 maart

Voor de mensen die graag nog een hapje willen eten of wat nostalgie op willen doen, geen paniek. Ho-Me blijft geopend tot 31 maart voor afhaal, lunch en diner. Daarna gaat het restaurant dicht.

Door: Nationale Horecagids

28 november '23 (12:32)

Verdachte dubbele moord McDonald's zegt bij opening strafzaak geen woord

"Dan gaat Nederland het zien, dat ik onschuldig ben", zei Veysel Ü. toen hij onderzocht werd in het Pieter Baan Centrum. Maar bij de start van de behandeling van de strafzaak rond de dubbele moord in een McDonald's-restaurant in Zwolle zwijgt de 34-jarige verdachte.

31 oktober '23 ( 9:09)

Duurdere hamburgers blijven winst McDonald's stuwen

Fastfoodketen McDonald's blijft veel hamburgers en andere producten verkopen, ondanks de forse prijsverhogingen van het afgelopen jaar. De omzet en de winst stegen de afgelopen maanden onverwacht hard door, nadat het Amerikaanse bedrijf deze zomer nog had gewaarschuwd voor een vertraging van de groei. De economische tegenwind is nog niet zo sterk dat McDonald's daar al veel last van heeft.

19 juni '23 (10:40)

Bekende snackbar van Jack Snack in Den Haag moet sluiten na zestien jaar

Er zit niets anders op voor Jack om de deuren van zijn snackbar te sluiten. Dat is wat hij tegen zichzelf blijft zeggen. De ondernemer achter Jack Snack moet er gedwongen mee kappen. Hij heeft ongezond hard gewerkt de afgelopen jaren en heeft last van hartfalen. “Mijn bloeddruk is veel te hoog.” Dat meldt de Ondernemer.

16 juni '23 ( 9:58)

Kwalitaria opent vegetarische pop-upzaak Vegetaria in Groningen

Op 1 juli gaat de snackformule Kwalitaria een Vegetaria openen in de stad Groningen. Daar worden enkel vegetarische gerechten verkocht. Dat meldt Frituurwereld.

15 juni '23 ( 8:04)

6-jarig meisje vreest voor de dood in glijbaan McDonald’s

Een 6-jarig meisje dat vast kwam te zitten in een McDonald’s-glijbaan in IJsselstein, zei op een gegeven moment tegen haar moeder “Ik ga dood”. Ze kreeg het zeer benauwd, want het was 32 graden buiten. Ook twee medewerkers van het fastfoodrestaurant kwamen in de glijbaan vast te zitten. Na ruim een uur werd het meisje eindelijk bevrijd. Dit meldt Hart van Nederland. 

14 juni '23 (13:07)

Wouter Wolters van De Toren in Echt doet stapje terug en zet bekende zaak te koop

De Toren is een bekende zaak in de horecasector. Die werd zelfs een keer uitgeroepen tot nummer één in de Cafetaria Top 100. Geregeld kwamen vakmedia bij hem langs voor de nieuwtjes in De Toren. Nu vindt Wolters het wel genoeg en doet een stapje terug. Hij zette zijn zaak Preuverie De Toren vorige week in de verkoop. Dat meldt Frituurwereld.

13 juni '23 (11:58)

Klanten van uitgebrande snackbar zamelen geld in voor herstart

Tijdens een grote brand in het dorp Poortugaal in het Rotterdamse havengebied liep Snackbar Poortugaal flinke schade op. Om een herstart te kunnen realiseren zijn klanten van de fastfoodzaak een inzamelingsactie begonnen. Daarmee hopen zij dat de snackbar binnenkort weer kan openen. Dat meldt Frituurwereld.

13 juni '23 (10:45)

Eindhovense Partij voor de Dieren wil verbod op nieuwe fastfoodketens

Volgens de Partij voor de Dieren in de gemeente Eindhoven zijn er teveel fastfoodzaken. Die moeten een halt toegeroepen worden. Raadslid Jonas Rothaans pleit in een oproep voor een verbod op nieuwe fastfoodketens in de lichtstad. Daar gaat de partij binnenkort een motie over indienen, meldt 040 Studio.

13 juni '23 (10:10)

Kwalitaria website valt in de prijzen

Samen met Bluebird Day heeft de Kwalitaria twee zilveren Dutch Interactive Awards gewonnen voor hun nieuwe website. Tijdens de uitreiking in de Beurs van Berlage won Kwalitaria in zowel de categorie Digitale Transformatie als in de categorie E-commerce. Dat meldt Foodclicks.

09 juni '23 (11:54)

Febo zet nieuwe vegetarische snack op de kaart

Eerder introduceerde de snackketen Febo al de Vega Grillburger en de vegetarische kroket. Het vegetarische assortiment breidt nu verder uit met de Vega Kipburger. Hiermee speelt de fastfoodketen in op de groeiende vraag naar vegetarische alternatieven, meldt Out of Home Shops.