Personeel McDonald’s krijgt nieuwe bedrijfskleding

Deze week krijgen de medewerkers van de McDonald’s nieuwe kleding om in te werken. Dit geldt voor het voltallige personeel. De kledinglijn is duurzaam en voor alle medewerkers. Die is gemaakt van gerecycled katoen en polyester. Voor een deel zijn de oude werkkleren hergebruikt. Daarnaast hebben de medewerkers mee kunnen helpen aan het ontwerpen van de kleding.Dit meldt Out of Home Shops.

Alle 20.000 medewerkers gaan nieuwe kleding ontvangen. Het nieuwe ontwerp weerspiegelt volgens Ineke Jeuster, de Director People van de McDonald’s, de identiteit van de fastfoodketen. De voorwaarde die zij stelde voor de kleding is dat deze op een verantwoorde manier geproduceerd wordt. Daarnaast geeft Jeuster aan dat zij blij is dat franchisenemers het logo van het Ronald McDonald Kinderfonds op de mouwen laten toevoegen. "Op deze manier dragen wij onze band met het Kunderfonds nog zichtbaarder in het restaurant", zegt ze hierover.

Voor McDonald’s, door McDonald’s

De nieuwe kledinglijn gaat er minder formeel uitzien dan de huidige personeelskleding en is meer variatie in de verschillende kleding. Zo kunnen werknemers een hoodie krijgen en een softshelljas met uitneembare voering. Jaap Rijnsdorp-Schijvens, CEO van Schijvens, is ook erg blij met de samenwerking. Hij geeft aan dat het een bijzondere opdracht is omdat zij tijdens het ontwerpen nauw hebben samengewerkt met McDonald’s-Medewerkers. Volgens Schijvens vonden die het ook erg tof om te zien dat Schijvens van de oude kleding deels nieuwe kleding hebben gemaakt.

Door: Nationale Horecagids