Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Geen warme kroketten van Holtkamp meer

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Geen warme kroketten van Holtkamp meer
De Amsterdamse patisserie Holtkamp heeft een streep gezet door de verkoop van zijn warme kroketten. Die zijn nu niet meer verkrijgbaar in de bakkerijen. De reden is geen onbekende in de horecawereld: stijgende energieprijzen en personeelstekorten doen de kroketten de das om. Dit meldt het Parool.

Het wordt de Rolls-Royce onder de kroketten genoemd. Het enige verschil is dat Rolls-Royce nog wél te koop zijn. In ieder geval, dat geldt voor de warme variant, niet de diepgevroren versie. Die is nog wel te koop in de winkel van Holtkamp. De eigenaren hebben wel besloten dat zij stoppen met de verkoop van alle gefrituurde snacks. Zij noemen als reden de stijgende energiekosten en het personeelstekort.

Angela Holtkamp zegt tegen het Parool dat ze er liever geen drama van maken. Wel zag ze de afgelopen maanden veel beteuterde gezichten van klanten.

Geen hapklare kroket

Inmiddels wordt de warme kroket van Holtkamp aangeboden in de horeca. In de winkel van Holtkamp zelf tref je de diepgevroren variant aan. Volgens Angela hebben ze daar hun handen vol aan.

Het geeft meer rust voor de medewerkers nu de warme kroket niet meer wordt verkocht in de winkel. Zo is ook de friteuse de deur uitgegaan, zonder perspectief om terug te komen. Als het aan Holtkamp zelf lig in ieder geval. Zij zegt dat de friteuse een groot aandeel had in de energiekosten. Als zij dit volledig wilden doorberekenen, zou een kroket ongeveer 10 euro gaan kosten. Holtkamp zegt dat dit voor hun geen optie is. Wel verkopen ze warme saucijzenbroodjes, die hoeven niet uit de frituur te komen.

Zoektocht naar nieuwe bakkers

Het personeelstekort heeft meerdere redenen. Volgens Angela is ook de werkdruk een oorzaak hiervan. Daarnaast ziet zij dat het aantal jongeren dat een baan zoekt in de patisserie afneemt. Ze zegt dat ze hard op zoek zijn, maar bijna niemand kunnen vinden. Haar redenatie hiervoor is dat de meesten denken dat het erg zwaar werk is.

Naast dat Angela weinig jongeren ziet, is het opvallend dat ze wel veel aanmeldingen krijgt van ouderen. Die willen volgens haar dan een carrièreswitch maken. Vaak beseffen die zich echter niet dat het werk zwaar kan zijn. Ze stelt dat bakkers de hele dag staan.

Door: Nationale Horecagids

18 december '23 (13:32)

Veroordeling: 30 jaar cel voor dubbele moord McDonald's in Zwolle

Voor het doodschieten van twee broers in een vol McDonald's-restaurant in Zwolle is een 34-jarige man tot dertig jaar cel veroordeeld. De rechtbank achtte maandag een dubbele moord bewezen.

18 december '23 ( 8:02)

Jandino Asporaat even bang dat er geen interesse in FC Kip zou zijn

Jandino Asporaat heeft "heel even de angst gehad" dat zijn FC Kip-restaurant geen storm zou lopen. Het idee is zo'n vier jaar geleden ontstaan en was dus "gebaseerd op mijn populariteit toen", zegt Asporaat in gesprek met het ANP. "Maar dan ga je open en dan ontploft het."

06 december '23 (17:04)

McDonald's wil binnen enkele jaren van 41.000 naar 50.000 restaurants

McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

28 november '23 (12:32)

Verdachte dubbele moord McDonald's zegt bij opening strafzaak geen woord

"Dan gaat Nederland het zien, dat ik onschuldig ben", zei Veysel Ü. toen hij onderzocht werd in het Pieter Baan Centrum. Maar bij de start van de behandeling van de strafzaak rond de dubbele moord in een McDonald's-restaurant in Zwolle zwijgt de 34-jarige verdachte.

31 oktober '23 ( 9:09)

Duurdere hamburgers blijven winst McDonald's stuwen

Fastfoodketen McDonald's blijft veel hamburgers en andere producten verkopen, ondanks de forse prijsverhogingen van het afgelopen jaar. De omzet en de winst stegen de afgelopen maanden onverwacht hard door, nadat het Amerikaanse bedrijf deze zomer nog had gewaarschuwd voor een vertraging van de groei. De economische tegenwind is nog niet zo sterk dat McDonald's daar al veel last van heeft.

19 juni '23 (10:40)

Bekende snackbar van Jack Snack in Den Haag moet sluiten na zestien jaar

Er zit niets anders op voor Jack om de deuren van zijn snackbar te sluiten. Dat is wat hij tegen zichzelf blijft zeggen. De ondernemer achter Jack Snack moet er gedwongen mee kappen. Hij heeft ongezond hard gewerkt de afgelopen jaren en heeft last van hartfalen. “Mijn bloeddruk is veel te hoog.” Dat meldt de Ondernemer.

16 juni '23 ( 9:58)

Kwalitaria opent vegetarische pop-upzaak Vegetaria in Groningen

Op 1 juli gaat de snackformule Kwalitaria een Vegetaria openen in de stad Groningen. Daar worden enkel vegetarische gerechten verkocht. Dat meldt Frituurwereld.

15 juni '23 ( 8:04)

6-jarig meisje vreest voor de dood in glijbaan McDonald’s

Een 6-jarig meisje dat vast kwam te zitten in een McDonald’s-glijbaan in IJsselstein, zei op een gegeven moment tegen haar moeder “Ik ga dood”. Ze kreeg het zeer benauwd, want het was 32 graden buiten. Ook twee medewerkers van het fastfoodrestaurant kwamen in de glijbaan vast te zitten. Na ruim een uur werd het meisje eindelijk bevrijd. Dit meldt Hart van Nederland. 

14 juni '23 (13:07)

Wouter Wolters van De Toren in Echt doet stapje terug en zet bekende zaak te koop

De Toren is een bekende zaak in de horecasector. Die werd zelfs een keer uitgeroepen tot nummer één in de Cafetaria Top 100. Geregeld kwamen vakmedia bij hem langs voor de nieuwtjes in De Toren. Nu vindt Wolters het wel genoeg en doet een stapje terug. Hij zette zijn zaak Preuverie De Toren vorige week in de verkoop. Dat meldt Frituurwereld.

13 juni '23 (11:58)

Klanten van uitgebrande snackbar zamelen geld in voor herstart

Tijdens een grote brand in het dorp Poortugaal in het Rotterdamse havengebied liep Snackbar Poortugaal flinke schade op. Om een herstart te kunnen realiseren zijn klanten van de fastfoodzaak een inzamelingsactie begonnen. Daarmee hopen zij dat de snackbar binnenkort weer kan openen. Dat meldt Frituurwereld.