Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Geen warme kroketten van Holtkamp meer

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Geen warme kroketten van Holtkamp meer
De Amsterdamse patisserie Holtkamp heeft een streep gezet door de verkoop van zijn warme kroketten. Die zijn nu niet meer verkrijgbaar in de bakkerijen. De reden is geen onbekende in de horecawereld: stijgende energieprijzen en personeelstekorten doen de kroketten de das om. Dit meldt het Parool.

Het wordt de Rolls-Royce onder de kroketten genoemd. Het enige verschil is dat Rolls-Royce nog wél te koop zijn. In ieder geval, dat geldt voor de warme variant, niet de diepgevroren versie. Die is nog wel te koop in de winkel van Holtkamp. De eigenaren hebben wel besloten dat zij stoppen met de verkoop van alle gefrituurde snacks. Zij noemen als reden de stijgende energiekosten en het personeelstekort.

Angela Holtkamp zegt tegen het Parool dat ze er liever geen drama van maken. Wel zag ze de afgelopen maanden veel beteuterde gezichten van klanten.

Geen hapklare kroket

Inmiddels wordt de warme kroket van Holtkamp aangeboden in de horeca. In de winkel van Holtkamp zelf tref je de diepgevroren variant aan. Volgens Angela hebben ze daar hun handen vol aan.

Het geeft meer rust voor de medewerkers nu de warme kroket niet meer wordt verkocht in de winkel. Zo is ook de friteuse de deur uitgegaan, zonder perspectief om terug te komen. Als het aan Holtkamp zelf lig in ieder geval. Zij zegt dat de friteuse een groot aandeel had in de energiekosten. Als zij dit volledig wilden doorberekenen, zou een kroket ongeveer 10 euro gaan kosten. Holtkamp zegt dat dit voor hun geen optie is. Wel verkopen ze warme saucijzenbroodjes, die hoeven niet uit de frituur te komen.

Zoektocht naar nieuwe bakkers

Het personeelstekort heeft meerdere redenen. Volgens Angela is ook de werkdruk een oorzaak hiervan. Daarnaast ziet zij dat het aantal jongeren dat een baan zoekt in de patisserie afneemt. Ze zegt dat ze hard op zoek zijn, maar bijna niemand kunnen vinden. Haar redenatie hiervoor is dat de meesten denken dat het erg zwaar werk is.

Naast dat Angela weinig jongeren ziet, is het opvallend dat ze wel veel aanmeldingen krijgt van ouderen. Die willen volgens haar dan een carrièreswitch maken. Vaak beseffen die zich echter niet dat het werk zwaar kan zijn. Ze stelt dat bakkers de hele dag staan.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:54)

Febo zet nieuwe vegetarische snack op de kaart

Eerder introduceerde de snackketen Febo al de Vega Grillburger en de vegetarische kroket. Het vegetarische assortiment breidt nu verder uit met de Vega Kipburger. Hiermee speelt de fastfoodketen in op de groeiende vraag naar vegetarische alternatieven, meldt Out of Home Shops.

09 juni '23 ( 9:29)

McDonald’s Assen-Zuid open voor gasten

Afgelopen dinsdag was de opening van de nieuwe McDonald’s vestiging in Assen-Zuid. Die dag ervoor werd al proefgedraaid met het team en dinsdag opende het fastfoodrestaurant voor een receptie. Daar waren onder andere de wethouders Cor Staal van Wonen en Bert Jan Oever van Economie en Werkgelegenheid bij aanwezig. Ook lokale partners, familie en vrienden kwamen een bezoekje brengen. Op 7 juni ging de horecazaak voor de gasten open, meldt Assen Stad.

08 juni '23 (15:38)

Nieuw gezond fastfoodconcept in Nederland: Hawaiian Poké Bowl

Hawaiian Poké  Bowl, een gezond fastfoodinitiatief uit België, heeft zich nu ook gevestigd in Maastricht, Tilburg, Eindhoven en Arnhem. De formule uit 2018 laat klanten zelf poké bowls samenstellen met verse ingrediënten. Hawaiian Poké Bowl heeft dertig vestigingen in België en vier in Nederland. Dit meldt Misset Horeca.

08 juni '23 (14:58)

'Intrekken coronabetalingsregeling leidt mogelijk tot faillissementsgolf'

Maar liefst 60.000 ondernemers zijn nog niet begonnen met het aflossen van hun coronaschuld. Staatssecretaris Van Rij geeft aan niet te weten of het gaat om ondernemers die niet willen of niet kunnen betalen. "Laten we niet onderschatten hoe de hoge kosten nu drukken op ondernemers. Dat is - in combinatie met het feit dat veel mkb’ers die kosten niet durven door te berekenen aan klanten - ronduit zorgelijk", zegt Jade Karthaus, hoofdredacteur van MKB Servicedesk Dit meldt MKB Servicedesk. 

07 juni '23 (12:46)

Utrechtse cafetaria Ten Beste neemt concurrent ’t Hoekje over

Het is bijna alsof Ajax plotseling Feyenoord overneemt. Of dat de McDonald’s Big Macs gaat verkopen in de Burger King. De Utrechtse cafetaria Ten Beste neemt het pand over van de buurman en concurrent ’t Hoekje. Dat meldt RTV Utrecht.

06 juni '23 (11:28)

Overheid lanceert campagne ‘Minder Wegwerpplastic’

De Rijksoverheid is begonnen met een campagne om wegwerpplastics te verminderen. Dat doet de overheid onder andere via de website . Daar kunnen cafetariahouders banners en teksten downloaden. Daarmee kunnen de ondernemers hun klanten informeren over de nieuwe regelgeving omtrent de Single Use Plastics (SUP’s). Die gaat 1 juli van start, meldt Frituurwereld.

05 juni '23 (11:26)

Frietbakkers Franky en Coen voor de twaalfde keer met friet naar Oekraïne

Op vrijdag 16 juni gaan de Brabantse cafetariahouders Franky van Hintum en Coen van Oosten voor de twaalfde keer afreizen naar Oekraïne. Daar gaan de twee naar het oostelijke deel van het land, naar de getroffen stad Bachmoet in de Donbas. Ze gaan opnieuw friet, snacks en frisdrank uitdelen. Dat meldt Frituurwereld.

05 juni '23 ( 9:33)

Zorgen over verkeersveiligheid rond nieuwe McDonald’s Krimpen

De aanstaande vestiging van de McDonald’s in Krimpen aan den IJssel levert de nodige bezorgdheid op onder bewoners. Saskia Bijl van Krimpens Belang bracht afgelopen donderdagavond tijdens de raadsvergadering de verkeersveiligheid rondom het fastfoodrestaurant ter sprake. Zij stelt dat de locatie al een punt is waar vele mensen oversteken en veel fietsers rijden. “Is er al nagedacht over de situatie die de komst van het restaurant met zich meebrengt?” Dat meldt het Kontakt.

01 juni '23 (13:23)

Voedingscentrum blijft aandringen op terugdringen verkooppunten fastfood

Volgens het Voedingscentrum is het lastig overgewicht bij kinderen en jongeren terug te dringen omdat maatregelen vaak vrijblijvend zijn en de verleidingen groot blijven. Bij de aanpak gaat het volgens een woordvoerster ook om "intrinsieke motivatie".

01 juni '23 ( 9:38)

Wat betaal je straks voor wegwerpbekers- en bakjes met plastic?

Wie vanaf 1 juli eten of drinken afhaalt of laat bezorgen, betaalt extra voor wegwerpbekers en -bakjes die (deels) gemaakt zijn van plastic. Ondernemers mogen die niet meer gratis aanbieden. Ook zijn zij vanaf 1 juli verplicht om een herbruikbare optie aan te bieden. Dat kan op twee manieren: ondernemers vullen de beker of het bakjes dat je zelf meebrengt of bieden een beker of bakje aan dat je weer terug kunt brengen. Van wegwerp naar hergebruik: beter voor het milieu en voor de portemonnee, meldt Rijksoverheid.