Infrafrituur wint de innovatieprijs voor Equipment tijdens Horecava

De grote winnaar van de Innovation Awards dit jaar was overall winnaar Redefine Meat. Voor de deelcategorie Equipment is de prijs aan een andere onderneming uitgereikt: Infrafrituur. Ria en Tom Dekker gingen er vandoor met deze prijs. Dit meldt Frituurwereld.

Volgens de jury is de infrarood-frituur van FrieteRia en BrasseRia in Dronten een ongekend concept. De jury schrijft dat de frituren in tijden van hoge gasprijzen zorgen voor een verschuiving van de energiebron van frituren. De frituren van Infrafrituur.nl verwarmen de olie niet met gas, maar met infraroodpanelen. Deze oplossing is een goedkoop alternatief en eenvoudig te installeren.

Meer voordelen

Naast de goedkope prijs en praktische oplossing, vindt de jury dat er nog meer voordelen aan de frituren zitten. Zo is er voor deze frituren minder olie nodig, is er geen open vuur en zijn de frituur-panelen gemakkelijk schoon te maken. De jury noemt het ‘een echte innovatie die vanuit de horeca zelf is ontstaan’. Daarom hebben zij het echtpaar bekroond als winnaar van de categorie Equipment.

Door: Nationale Horecagids