‘Fast casual’ steeds belangrijker concept in horeca
9 januari 2023 om 13:14
< 1 min lezen

‘Fast casual’ steeds belangrijker concept in horeca

In Nederland is het aantal horecaketens flink aan het toenemen. Voorbeelden zijn De Beren, SLA en Happy Italy. Deze groeien allen en de voorspelling voor dit jaar is dat deze trend zich zal voortzetten. Dit meldt Entree Magazine.

Horecaspecialist van de ABN Amro, Stef Driessen, stelt dat er tegenwoordig een groeiende vraag is aan fast casual. Dit foodconcept is gebaseerd op het gemak voor de gast. Fast casual is lekker eten dat snel klaargemaakt wordt en gezondheid in het achterhoofd houdt. Het is vooral onder jongeren steeds populairder aan het worden.

Lage arbeidsintensiviteit

Driessen geeft aan dat een bijkomend voordeel van de fast casual restaurants de arbeidsintensiviteit is. Door de makkelijke en snelle bereiding van de maaltijden is minder personeel nodig. Ook de ontwikkeling in technologie maken dit een meer geautomatiseerd proces. Daardoor is het voor deze restaurants mogelijk om een goede kwaliteit aan te bieden tegen een lage prijs.

De horecaspecialist noemt daarbij het woord ‘systeemhoreca’. Dit is een concept waarbij de keuken en processen in het restaurant zo worden ingericht dat alle zeer efficiënt verloopt. Dat gaat in combinatie met een herkenbare formule of onderscheidende uitstraling aan de voorkant van het restaurant. Driessen denkt daarnaast dat bedrijven die geen duidelijk concept of doelgroep hebben het de komende tijd moeilijker gaan krijgen.

Door: Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van fastfood
    • Catering

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Catering

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland