Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Huisartsen in Harlingen strijden tegen komst van Burger King

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Huisartsen in Harlingen zijn tegen de komst van een Burger King in hun stad. Als het aan hen ligt, doet het college van burgemeester en wethouders er alles aan om de fastfoodketen er weg te houden. De huisartsen vinden dat er in de zeehavenstad al te veel van het niet goede is. Dit meldt de Harlinger Courant.

Volgens de plannen komt er een Burger King aan de Almenumerweg. Daar moet ook een Starbucks komen en een nieuwe autowasserette. Maar de huisartsen zijn stellig tegen de komst van het fastfoodrestaurant, mede omdat er al zorgen zijn over de gezondheid van de inwoners van Harlingen. De Zeehavenstad kampt voor een deel met armoede. Uit cijfers blijkt dat mensen met lage (of geen) inkomens gemiddeld zeven jaar eerder sterven.

Overgewicht

Kinderen in Harlingen hebben bovendien bovengemiddeld vaak overgewicht. “Als de ouders het erbij laten zitten, moeten de overheid en de scholen iets ondernemen om de rampzalige en kostbare gevolgen voor de volksgezondheid te verminderen”, zei huisarts Kees Lugtmeier vorige week namens alle huisartsen daar.

'Gaat niet om morele standpunten'

Ook raadsleden zijn niet onverdeeld over de komst van de Burger King. Ze willen dan ook van de verantwoordelijk wethouder weten hoe de komst van een fastfoodrestaurant naast projecten als gezonde kantines op scholen en jongeren in beweging kan bestaan. Bovendien komt de zaak in de buurt van een internaat en scholen. Het weerwoord van de wethouder is dat het bij het bestemmingsplan niet om morele standpunten gaan, maar slechts om ruimtelijke. Een pluspunt is daarnaast dat een Burger King werkgelegenheid oplevert.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky

18 december '23 (13:32)

Veroordeling: 30 jaar cel voor dubbele moord McDonald's in Zwolle

Voor het doodschieten van twee broers in een vol McDonald's-restaurant in Zwolle is een 34-jarige man tot dertig jaar cel veroordeeld. De rechtbank achtte maandag een dubbele moord bewezen.

18 december '23 ( 8:02)

Jandino Asporaat even bang dat er geen interesse in FC Kip zou zijn

Jandino Asporaat heeft "heel even de angst gehad" dat zijn FC Kip-restaurant geen storm zou lopen. Het idee is zo'n vier jaar geleden ontstaan en was dus "gebaseerd op mijn populariteit toen", zegt Asporaat in gesprek met het ANP. "Maar dan ga je open en dan ontploft het."

06 december '23 (17:04)

McDonald's wil binnen enkele jaren van 41.000 naar 50.000 restaurants

McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

28 november '23 (12:32)

Verdachte dubbele moord McDonald's zegt bij opening strafzaak geen woord

"Dan gaat Nederland het zien, dat ik onschuldig ben", zei Veysel Ü. toen hij onderzocht werd in het Pieter Baan Centrum. Maar bij de start van de behandeling van de strafzaak rond de dubbele moord in een McDonald's-restaurant in Zwolle zwijgt de 34-jarige verdachte.

31 oktober '23 ( 9:09)

Duurdere hamburgers blijven winst McDonald's stuwen

Fastfoodketen McDonald's blijft veel hamburgers en andere producten verkopen, ondanks de forse prijsverhogingen van het afgelopen jaar. De omzet en de winst stegen de afgelopen maanden onverwacht hard door, nadat het Amerikaanse bedrijf deze zomer nog had gewaarschuwd voor een vertraging van de groei. De economische tegenwind is nog niet zo sterk dat McDonald's daar al veel last van heeft.

19 juni '23 (10:40)

Bekende snackbar van Jack Snack in Den Haag moet sluiten na zestien jaar

Er zit niets anders op voor Jack om de deuren van zijn snackbar te sluiten. Dat is wat hij tegen zichzelf blijft zeggen. De ondernemer achter Jack Snack moet er gedwongen mee kappen. Hij heeft ongezond hard gewerkt de afgelopen jaren en heeft last van hartfalen. “Mijn bloeddruk is veel te hoog.” Dat meldt de Ondernemer.

16 juni '23 ( 9:58)

Kwalitaria opent vegetarische pop-upzaak Vegetaria in Groningen

Op 1 juli gaat de snackformule Kwalitaria een Vegetaria openen in de stad Groningen. Daar worden enkel vegetarische gerechten verkocht. Dat meldt Frituurwereld.

15 juni '23 ( 8:04)

6-jarig meisje vreest voor de dood in glijbaan McDonald’s

Een 6-jarig meisje dat vast kwam te zitten in een McDonald’s-glijbaan in IJsselstein, zei op een gegeven moment tegen haar moeder “Ik ga dood”. Ze kreeg het zeer benauwd, want het was 32 graden buiten. Ook twee medewerkers van het fastfoodrestaurant kwamen in de glijbaan vast te zitten. Na ruim een uur werd het meisje eindelijk bevrijd. Dit meldt Hart van Nederland. 

14 juni '23 (13:07)

Wouter Wolters van De Toren in Echt doet stapje terug en zet bekende zaak te koop

De Toren is een bekende zaak in de horecasector. Die werd zelfs een keer uitgeroepen tot nummer één in de Cafetaria Top 100. Geregeld kwamen vakmedia bij hem langs voor de nieuwtjes in De Toren. Nu vindt Wolters het wel genoeg en doet een stapje terug. Hij zette zijn zaak Preuverie De Toren vorige week in de verkoop. Dat meldt Frituurwereld.

13 juni '23 (11:58)

Klanten van uitgebrande snackbar zamelen geld in voor herstart

Tijdens een grote brand in het dorp Poortugaal in het Rotterdamse havengebied liep Snackbar Poortugaal flinke schade op. Om een herstart te kunnen realiseren zijn klanten van de fastfoodzaak een inzamelingsactie begonnen. Daarmee hopen zij dat de snackbar binnenkort weer kan openen. Dat meldt Frituurwereld.