Flinke uitbreiding tuincentrum mag er komen, maar horeca nog niet

Het tuincentrum in Zevenhuizen mag van de Raad van State zeven keer zo groot worden. Wel moeten de horecazaken die erbij zou worden gebouwd even wachten, staat in de afspraken die zijn gemaakt met protesterende winkeliers. De Raad van State moet dus nog toestemming geven voor het aanvragen van een vergunning voor horeca. Mogelijk duurt dat nog een jaar. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Winkeliers aan het Gouweplein en Boulevard Nesseland wilden eigenlijk het hele bestemmingsplan geschorst zien omdat ze bang zijn voor leegstand en concurrentie. Maar eigenlijk zijn hun zorgen vooral gebaseerd op de komst van horeca en de versmarkt.

Directeur Martien van der Spek van Tuincentrum Van der Spek zegt de zorgen niet te snappen. “Ze doen of er een heel restaurant bij komt. In Waddinxveen zijn maar een paar winkels met raakvlakken en in Nesselande helemaal geen.” De winkeliers zeggen juist heel gegronde redenen te hebben om te vrezen voor de komst van horeca “Er kan duizend vierkante meter horeca komen”, stellen ze. Terwijl er in het nabijgelegen Waddinxveen in totaal maar 1.700 vierkante meter van is.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky