Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

"Compensatie mkb'ers slechts een pleister voor een slagaderlijke bloeding"

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
"Compensatie mkb'ers slechts een pleister voor een slagaderlijke bloeding"
De mededeling dat de frituursector gerust failliet kan gaan, is hard aangekomen bij belangenvereniging ProFi. Er is een nieuwe stichting opgericht door Frans van Rooij om samen met hun energiepartner te zorgen voor een betaalbaardere rekening en rust in de tent bij frituurders. Dit meldt De Ondernemer.

Het stond er echt. Dat faillissementen geen maatschappelijk ontwrichtende werking hebben, was te lezen in het advies van de ambtenaren van het ministerie van Financiën aan minister Sigrid Kaag. Kortom: onder andere cafetariahouders hoeven niet al te veel te verwachten als het gaat om steun vanuit de overheid voor de energiecrisis waar de ondernemers mee kampen.

Mensen en gezinnen

Van Rooij beaamt dat het ‘natuurlijk’ pijn doet om dit te lezen. Achter die zaken zitten immers mensen en gezinnen die het water inmiddels tot aan de lippen hebben staan. Dag in dag uit hoort Van Rooij schrijnende verhalen. Volgens hem lijkt het erop dat de genadeklap voor de ondernemers in de horeca moet worden uitgedeeld.

Enige compensatie

Het is Van Rooij niet bij gegaan dat er wel degelijk enige compensatie is aangekondigd voor de gestegen energieprijzen en grondstoffen. Toch spreekt de frituurvoorman van slechts een ‘pleister plakken op een slagaderlijke bloeding’. De overheid kan immers niet iedereen helemaal compenseren. Dus als er daadwerkelijk een regeling komt voor mkb’ers, dan krijgen de ondernemers misschien een kwart terug. In dat geval blijft er nog altijd driekwart van de prijsstijging over die de ondernemers zelf moeten ophoesten. In dat geval is het onmogelijk om een fatsoenlijke horecaonderneming in leven te houden, aldus Van Rooij.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

06 december '23 (17:04)

McDonald's wil binnen enkele jaren van 41.000 naar 50.000 restaurants

McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

28 november '23 (12:32)

Verdachte dubbele moord McDonald's zegt bij opening strafzaak geen woord

"Dan gaat Nederland het zien, dat ik onschuldig ben", zei Veysel Ü. toen hij onderzocht werd in het Pieter Baan Centrum. Maar bij de start van de behandeling van de strafzaak rond de dubbele moord in een McDonald's-restaurant in Zwolle zwijgt de 34-jarige verdachte.

31 oktober '23 ( 9:09)

Duurdere hamburgers blijven winst McDonald's stuwen

Fastfoodketen McDonald's blijft veel hamburgers en andere producten verkopen, ondanks de forse prijsverhogingen van het afgelopen jaar. De omzet en de winst stegen de afgelopen maanden onverwacht hard door, nadat het Amerikaanse bedrijf deze zomer nog had gewaarschuwd voor een vertraging van de groei. De economische tegenwind is nog niet zo sterk dat McDonald's daar al veel last van heeft.

19 juni '23 (10:40)

Bekende snackbar van Jack Snack in Den Haag moet sluiten na zestien jaar

Er zit niets anders op voor Jack om de deuren van zijn snackbar te sluiten. Dat is wat hij tegen zichzelf blijft zeggen. De ondernemer achter Jack Snack moet er gedwongen mee kappen. Hij heeft ongezond hard gewerkt de afgelopen jaren en heeft last van hartfalen. “Mijn bloeddruk is veel te hoog.” Dat meldt de Ondernemer.

16 juni '23 ( 9:58)

Kwalitaria opent vegetarische pop-upzaak Vegetaria in Groningen

Op 1 juli gaat de snackformule Kwalitaria een Vegetaria openen in de stad Groningen. Daar worden enkel vegetarische gerechten verkocht. Dat meldt Frituurwereld.

15 juni '23 ( 8:04)

6-jarig meisje vreest voor de dood in glijbaan McDonald’s

Een 6-jarig meisje dat vast kwam te zitten in een McDonald’s-glijbaan in IJsselstein, zei op een gegeven moment tegen haar moeder “Ik ga dood”. Ze kreeg het zeer benauwd, want het was 32 graden buiten. Ook twee medewerkers van het fastfoodrestaurant kwamen in de glijbaan vast te zitten. Na ruim een uur werd het meisje eindelijk bevrijd. Dit meldt Hart van Nederland. 

14 juni '23 (13:07)

Wouter Wolters van De Toren in Echt doet stapje terug en zet bekende zaak te koop

De Toren is een bekende zaak in de horecasector. Die werd zelfs een keer uitgeroepen tot nummer één in de Cafetaria Top 100. Geregeld kwamen vakmedia bij hem langs voor de nieuwtjes in De Toren. Nu vindt Wolters het wel genoeg en doet een stapje terug. Hij zette zijn zaak Preuverie De Toren vorige week in de verkoop. Dat meldt Frituurwereld.

13 juni '23 (11:58)

Klanten van uitgebrande snackbar zamelen geld in voor herstart

Tijdens een grote brand in het dorp Poortugaal in het Rotterdamse havengebied liep Snackbar Poortugaal flinke schade op. Om een herstart te kunnen realiseren zijn klanten van de fastfoodzaak een inzamelingsactie begonnen. Daarmee hopen zij dat de snackbar binnenkort weer kan openen. Dat meldt Frituurwereld.

13 juni '23 (10:45)

Eindhovense Partij voor de Dieren wil verbod op nieuwe fastfoodketens

Volgens de Partij voor de Dieren in de gemeente Eindhoven zijn er teveel fastfoodzaken. Die moeten een halt toegeroepen worden. Raadslid Jonas Rothaans pleit in een oproep voor een verbod op nieuwe fastfoodketens in de lichtstad. Daar gaat de partij binnenkort een motie over indienen, meldt 040 Studio.

13 juni '23 (10:10)

Kwalitaria website valt in de prijzen

Samen met Bluebird Day heeft de Kwalitaria twee zilveren Dutch Interactive Awards gewonnen voor hun nieuwe website. Tijdens de uitreiking in de Beurs van Berlage won Kwalitaria in zowel de categorie Digitale Transformatie als in de categorie E-commerce. Dat meldt Foodclicks.