Frikandel is frituursnack nummer 1 in Nederland
Dat er nu een tekort dreigt, is dus een probleem voor de grote groep liefhebbers van de snack. Volgens Snackspert Eke Bosman is de frikandel zo populair vanwege de eenvoud. De frikandel is daarmee toegankelijk én lekker. “Ik denk dat het door de simpelheid komt, dat hij zo perfect is.”
Meest duurzame vleessnack
Het mooie aan de frikandel is volgens hem en directeur Frans van Rooij van de Vereniging van Professionele Frituurders (ProFi) dat het de meest duurzame vleessnack is. Slagers nemen de mooie delen van de karkassen af en het restvlees gaat er op een slimme manier vanaf en wordt vervolgens in de frikandel verwerkt. Meestal gaat er kippenvlees of vlees van de rund of varken in. “Dat wordt van het bot afgespoten en verwerkt in een frikandel. Dus dat is eigenlijk best wel milieubewust.”
Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky