Verdachte fatale schietpartij McDonald's overgeplaatst naar PPI

De 33-jarige verdachte die twee mannen zou hebben vermoord in de McDonald’s in Zwolle is in de gevangenis zwaargewond geraakt. Volgens Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is dat door eigen toedoen gebeurd. Er werd een spijker van 13 centimeter aangetroffen in zijn lichaam. Dit meldt RTV Oost. 

Het dodelijke geweld vond plaats op 30 maart, rond 18.00 uur. De verdachte, Veysel Ü., vluchtte maar heeft zich diezelfde avond in een politiebureau in Deventer gemeld, waarop hij werd aangehouden. Hij doodde twee broers: Ali van 57 en Hüseyin van 62 jaar. Op het moment van de schietpartij was het druk in het fastfoodrestaurant aan de Floresstraat in Zwolle-Noord. Onder de ooggetuigen bevonden zich veel kinderen.

Penitentiair Psychiatrisch Centrum

Op 1 juli klaagde Ü. dat hij onwel was geworden. Diezelfde middag belandde hij in het ziekenhuis, waar zijn toestand snel achteruitging. Medisch onderzoek toonde aan dat er een 13 centimeter lange spijker in zijn lichaam zat, die er tegen die tijd al een paar dagen in zat. Uit videobeelden blijkt volgens de DJI dat Ü. dat zelf had gedaan. De gevangenis gaat er dan ook vanuit dat hij zichzelf van het leven wilde beroven. Zodra hij uit het ziekenhuis is ontslagen, gaat de verdachte dan ook niet terug naar de DJI maar naar een Penitentiair Psychiatrisch Centrum.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky