Wil je een gratis horeca-opleiding volgen? Lees er hier meer over

Jezelf blijven ontwikkelen in de horeca is belangrijk, maar niet altijd even makkelijk. Want het volgen van een nieuwe opleiding of cursus kan behoorlijk in de kosten oplopen. Op deze manier volg je een gratis horecaopleiding. Dit meldt Indebuurt Zwolle.

Met het STAP-budget krijg je een vergoeding van duizend euro. Deze vergoeding wordt betaald door de overheid. STAP staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. Met de regeling kun je ieder jaar een nieuwe opleiding volgen.

Gratis opleidingen

Duizend euro is in sommige gevallen niet genoeg om de hele opleiding te kunnen betalen, maar er zijn ook heel veel studies die geen duizend euro kosten. Bij deze opleidingen kun je wel gratis studeren met het STAP-budget.

Opleidingen

Op horeca.nl kun je allerlei opleidingen vinden die je kunt volgen in of rondom de horeca. Het merendeel is erkend als opleiding, wat betekent dat je zeker weet dat de kwaliteit van wat je leert goed is. En dat je aan het einde er een certificaat of diploma voor krijgt.

De meest gekozen opleiding is die tot kok. Ook de cursussen wijn- of biersommelier hebben het de laatste tijd goed gedaan. Tijdens de coronaperiode hebben veel mensen de opleiding tot horecaportier gedaan. De vraag naar opleidingen over cocktails lijkt overigens nu groter te worden. Mensen willen zich steeds vaker gaan specialiseren in de horeca.

Informatie

Ben je geïnteresseerd en wil je je aanmelden? Let er dan wel goed op dat je er snel bij moet zijn. Er zijn verschillende rondes waarbij je je moet inschrijven. De rondes zijn om de twee maanden. Het verschilt daarbij hoeveel geld er vrij komt. Bij de laatste ronde was dit 4,6 miljoen euro. Binnen 2 uur en 2 minuten waren alle plekken voor het STAP-budget vervuld.

De eerst volgende inschrijfronde is op 1 september 2022.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer