Op steeds meer deuren van snackbars is het bordje 'wij zijn gesloten' te zien

Op veel deuren van snackbars en buurtsupermarkten hangt het bordje 'wij zijn gesloten'. De ondernemers en het personeel gaat namelijk ook op vakantie, maar er is niet altijd vervanging. In sommige gevallen moeten zaken voorgoed sluiten door personeelstekorten. Dit meldt RTL Nieuws.

Cijfers hiervan worden niet bijgehouden, maar het lijkt erop dat het gaat om meer zaken dan in andere jaren. Paul te Grotenhuis, medewerker bij brancheorganisatie INretail, geeft aan dat het een optelsom is van omstandigheden. Allereerst speelt de vakantieperiode een grote rol, maar er is daarnaast ook sprake van uitval van personeel door corona. Daarbij komt ook nog eens kijken dat er sowieso sprake is van een groot tekort in alle sectoren.

Aanpassingen

Niet alle ondernemers hoeven dicht te gaan. Sommigen weten het goed op te vangen en blijven gewoon draaien zoals altijd. Anderen moeten noodgedwongen aanpassingen doen om open te kunnen blijven, door bijvoorbeeld een uurtje eerder dicht te gaan of überhaupt niet te openen op maandag. In de grotere plaatsen zal dit niet zo snel gebeuren, maar in kleinere dorpen en buitenwijken is dit niet ongebruikelijk.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer