Knoflookachtige gasgeur in Tiel hield hulpdiensten zaterdag urenlang bezig

In Tiel moesten afgelopen zaterdag een aantal horecazaken tijdelijk dicht. Er hing namelijk een vreemde penetrante geur in de lucht. De brandweer besloot de riolering door te spoelen. Een beschonken man is hierbij in de put gevallen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Dit meldt De Gelderlander.

De geur was niet alleen bij de horecazaken te ruiken, maar ook bij winkels en huizen. Daarom werd alles uit voorzorg ontruimd. Hoewel er geen gevaarlijke stoffen zijn gemeten, bleef de penetrante geur lang hangen. Omstanders spraken van een knoflookachtige gasgeur.

Opgeschaald naar GRIP 1

Uiteindelijk was de brandweer aanwezig met meerdere voertuigen en werd er opgeschaald naar GRIP 1. Dit zorgde ervoor dat er de mogelijkheid was om met alle hulpdiensten centraal te overleggen. Materiaal en manschappen kunnen beter gecoördineerd worden bij GRIP 1.

Knoflookachtige gasgeur

De brandweer begon met het doorspoelen van het riool omstreeks 17:30 uur. Om 20:00 stopten zij. De Veiligheidsregio waarschuwde dat het kon zijn dat de stankoverlast eerst erger kon worden voordat het verdween. Bij gezondheidsklachten moesten mensen zich melden bij de ambulance die bij Casino Big Apple aan de Weerstraat stond.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer