Wat is de beste keuze wat betreft verpakkingsmaterialen?

Verpakkingsmateriaal wordt van verschillende soorten materiaal gemaakt. Bijvoorbeeld papier, karton of plastic. Ook is het mogelijk om verpakkingen van hout, kurk of glas te maken. Wat is een goede keus? Dit meldt Horecamagazine.

In ons land zijn er wetten en regels waaraan de verpakkingen moeten voldoen. Zo mogen er geen gevaarlijke stoffen in het voedsel komen. Ook is het verboden dat voedsel door de verpakking anders gaat smaken of ruiken. De verpakkingen moeten hier uitvoerig op getest zijn.

Vacuüm zakken

Vacuüm zakken zouden voor een langere houdbaarheid zorgen, waarbij de kwaliteit van het voedsel gewaarborgd blijft. De zakken worden gemaakt van verschillende kunststoffen. Door de zakken vacuüm te zuigen, kan er veel voedsel verpakt worden. Dit kan gedaan worden met vloeistoffen zoals soepen, kaas, groente en peulvruchten, vis, zeevruchten, gevogelte en vlees. De producten blijven drie keer langer goed in de koelkast.

Papieren

In de horecabranche worden papieren zakken of tasjes vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Sterker papier heet Kraft papier en is bruin van kleur. Ook is het honderd procent biologisch afbreekbaar. Zakken van Kraftpapier zijn bij de bodem extra versterkt. De zakken worden met name gebruikt om bestellingen in mee te nemen.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer