Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Just Eat Takeaway opnieuw sterkste stijger op AEX-index in Amsterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
De AEX-index in Amsterdam is de nieuwe beursweek maandag met winst begonnen. Daarbij was maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway (JET) de sterkste stijger. Beleggers moesten het doen met een nagenoeg lege agenda. De oorlog in Oekraïne hield de markten bezig. De Europese Unie beoogt meer sancties tegen Rusland uit te vaardigen, maar geen sancties die de Russische energiesector treffen.

De AEX-index noteerde in de vroege handel 0,2 procent hoger op 729,16 punten. JET voerde de leidende index aan met een winst van dik 3 procent. Staalconcern ArcelorMittal was de sterkste daler met een verlies van 1,4 procent.

Shell steeg een fractie. Het olie- en gasconcern maakte bekend een offshore boorcontract te gunnen aan Maersk Drilling. Daarmee is een bedrag van omgerekend 97 miljoen euro gemoeid. Het contract heeft een looptijd van een jaar, met de optie voor nog een jaar. Unibail-Rodamco-Westfield (min 0,9 procent) maakte op zijn beurt bekend een Duits winkelcentrum te verkopen voor een bedrag van 116 miljoen euro.

Criminele organisatie

PostNL steeg in de lichtrode MidKap 0,4 procent. Topman van PostNL België, Rudy van Rillaer, en twee van zijn medeverdachten komen onder voorwaarden vrij. Ze werden een week geleden gearresteerd na een inval in drie depots van het bedrijf. Ze worden ervan verdacht een criminele organisatie te leiden. Ze zouden bovendien betrokken zijn geweest bij mensenhandel en valsheid in geschrifte.

Air France-KLM zakte 0,1 procent in de MidKap. De luchtvaartsector stond enigszins in de belangstelling nadat prijsvechter Ryanair iets negatiever was over de prestaties in het voorbije boekjaar dat liep tot en met maart, mede als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Het aandeel Ryanair zakte 0,4 procent. Verder maakte branchegenoot easyJet bekend dat het meerdere vluchten moet annuleren vanwege ziekteverzuim onder personeel. Dat gebeurde in het Verenigd Koninkrijk waar het aantal coronagevallen sinds het loslaten van de maatregelen sterk toenam. Het aandeel easyJet verloor 0,4 procent in Londen.

Handel met Rusland gedaald

De graadmeter in Londen steeg licht. Parijs noteerde vlak en Frankfurt leverde 0,2 procent in. De Duitse handel met Rusland is in februari gedaald als gevolg van de Russische inval in Oekraïne en de sancties die westerse landen oplegden.

Een vat Amerikaanse olie kostte dik 1 procent meer op 100,30 dollar. Brentolie werd 1,1 procent duurder op 105,58 dollar per vat. De euro was 1,1052 dollar waard, tegen 1,1049 dollar voor het weekend.

Door: ANP

18 december '23 (13:32)

Veroordeling: 30 jaar cel voor dubbele moord McDonald's in Zwolle

Voor het doodschieten van twee broers in een vol McDonald's-restaurant in Zwolle is een 34-jarige man tot dertig jaar cel veroordeeld. De rechtbank achtte maandag een dubbele moord bewezen.

18 december '23 ( 8:02)

Jandino Asporaat even bang dat er geen interesse in FC Kip zou zijn

Jandino Asporaat heeft "heel even de angst gehad" dat zijn FC Kip-restaurant geen storm zou lopen. Het idee is zo'n vier jaar geleden ontstaan en was dus "gebaseerd op mijn populariteit toen", zegt Asporaat in gesprek met het ANP. "Maar dan ga je open en dan ontploft het."

06 december '23 (17:04)

McDonald's wil binnen enkele jaren van 41.000 naar 50.000 restaurants

McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

28 november '23 (12:32)

Verdachte dubbele moord McDonald's zegt bij opening strafzaak geen woord

"Dan gaat Nederland het zien, dat ik onschuldig ben", zei Veysel Ü. toen hij onderzocht werd in het Pieter Baan Centrum. Maar bij de start van de behandeling van de strafzaak rond de dubbele moord in een McDonald's-restaurant in Zwolle zwijgt de 34-jarige verdachte.

31 oktober '23 ( 9:09)

Duurdere hamburgers blijven winst McDonald's stuwen

Fastfoodketen McDonald's blijft veel hamburgers en andere producten verkopen, ondanks de forse prijsverhogingen van het afgelopen jaar. De omzet en de winst stegen de afgelopen maanden onverwacht hard door, nadat het Amerikaanse bedrijf deze zomer nog had gewaarschuwd voor een vertraging van de groei. De economische tegenwind is nog niet zo sterk dat McDonald's daar al veel last van heeft.

19 juni '23 (10:40)

Bekende snackbar van Jack Snack in Den Haag moet sluiten na zestien jaar

Er zit niets anders op voor Jack om de deuren van zijn snackbar te sluiten. Dat is wat hij tegen zichzelf blijft zeggen. De ondernemer achter Jack Snack moet er gedwongen mee kappen. Hij heeft ongezond hard gewerkt de afgelopen jaren en heeft last van hartfalen. “Mijn bloeddruk is veel te hoog.” Dat meldt de Ondernemer.

16 juni '23 ( 9:58)

Kwalitaria opent vegetarische pop-upzaak Vegetaria in Groningen

Op 1 juli gaat de snackformule Kwalitaria een Vegetaria openen in de stad Groningen. Daar worden enkel vegetarische gerechten verkocht. Dat meldt Frituurwereld.

15 juni '23 ( 8:04)

6-jarig meisje vreest voor de dood in glijbaan McDonald’s

Een 6-jarig meisje dat vast kwam te zitten in een McDonald’s-glijbaan in IJsselstein, zei op een gegeven moment tegen haar moeder “Ik ga dood”. Ze kreeg het zeer benauwd, want het was 32 graden buiten. Ook twee medewerkers van het fastfoodrestaurant kwamen in de glijbaan vast te zitten. Na ruim een uur werd het meisje eindelijk bevrijd. Dit meldt Hart van Nederland. 

14 juni '23 (13:07)

Wouter Wolters van De Toren in Echt doet stapje terug en zet bekende zaak te koop

De Toren is een bekende zaak in de horecasector. Die werd zelfs een keer uitgeroepen tot nummer één in de Cafetaria Top 100. Geregeld kwamen vakmedia bij hem langs voor de nieuwtjes in De Toren. Nu vindt Wolters het wel genoeg en doet een stapje terug. Hij zette zijn zaak Preuverie De Toren vorige week in de verkoop. Dat meldt Frituurwereld.

13 juni '23 (11:58)

Klanten van uitgebrande snackbar zamelen geld in voor herstart

Tijdens een grote brand in het dorp Poortugaal in het Rotterdamse havengebied liep Snackbar Poortugaal flinke schade op. Om een herstart te kunnen realiseren zijn klanten van de fastfoodzaak een inzamelingsactie begonnen. Daarmee hopen zij dat de snackbar binnenkort weer kan openen. Dat meldt Frituurwereld.