Binnenkort opent het eerste KFC-restaurant van de omgeving Leiden

Binnenkort opent de eerste vestiging van de fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) in Leiderdorp. Dit meldt het Leidsch Dagblad.

De vestiging in Leiderdorp wordt zes jaar na de eerste aanvraag voor een vergunning geopend. De KFC komt in hetzelfde pand als het La Place Restaurant. Vlakbij is ook een McDonald’s te vinden. Een deel van het parkeerterrein wordt verbouwd voor de gasten van de KFC.

Inmiddels zijn er meer dan tachtig KFC-restaurants in Nederland. In 2016 werd de vijftigste vestiging geopend in Rijswijk langs de snelweg A13. Het restaurant in Leiderdorp is de eerste in de regio van Leiden.

Aanbod fastfood beperken

Twee weken geleden werd nog bekendgemaakt dat staatssecretaris Van Ooijen van Volksgezondheid het aanbod en de reclame van fastfood aan banden wil leggen, omdat een op de zeven kinderen te zwaar is. In lagere sociale klassen is dit zelfs een op de drie.

Uit een recent onderzoek is gebleken dat er in de afgelopen tien jaar duizenden locaties met ongezond voedsel zijn bijgekomen. Dit zou bijdragen aan de stijging van het aantal mensen dat overgewicht of obesitas heeft.

Door: Nationale Horecagids