Fastfood liefhebbers opgelet: walhalla wordt hier in 2023 geopend

In de gemeente Duiven wordt de grootste fastfoodstrip van Nederland uit de grond gestampt: ‘Foodvillage Duiven’. En dat terwijl het kabinet vorige week net heeft aangekondigd dat het aanbod fastfood de kop ingedrukt moet worden. Dit meldt Omroep Gelderland.

Vorige week kondigde staatssecretaris Van Ooijen van Volksgezondheid nog aan dat het aanbod en de reclame van fastfood aan banden gelegd zal worden. Een op de zeven kinderen is namelijk te dik en volwassenen worden ook steeds zwaarder.

Vijftien eetgelegenheden

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan Foodvillage Duiven, een werkelijk walhalla voor fastfood liefhebbers. In de omgeving zijn nu al een McDonald’s, Kentucky Fried Chicken (KFC) en Subway te vinden, maar het aanbod zal straks uit vijftien eetgelegenheden bestaan. Ook de Burger King, Febo, Taco Bell, Spare Rib Express, Salsha Shop, Wok2Go, Leon, De Beren en een sushirestaurant zullen zich in Foodvillage Duiven vestigen.

Volgens de woordvoerder van de gemeente Duiven is snel gemaakt eten niet hetzelfde als ongezond voedsel. De gemeente koestert de keuzevrijheid. Het is aan de burger om de keuze te maken of hij naar een restaurant gaat en zo ja welke.

Door: Nationale Horecagids