Gedupeerde foodblogger stemt in met schikking Sonja Bakker

Eén van de gedupeerde foodbloggers in de plagiaatzaak rondom Sonja Bakker heeft ingestemd met een schikking. Silvia Ribas Dunnirvine van de blog Garden in the Kitchen is met Bakker tot een oplossing gekomen, zo meldt ze aan Shownieuws.

Meerdere foodbloggers en diëtisten beschuldigden Bakker ervan dat ze recepten zou hebben gekopieerd voor haar eigen boeken. Zo staan er meerdere recepten in haar boek die identiek zijn aan die in de Allerhande, het gratis tijdschrift van Albert Heijn. Uiteindelijk gaf Bakker toe dat er inderdaad wat recepten gekopieerd waren. Na de ophef legde de dieetgoeroe in september haar werkzaamheden neer, omdat ze behoefte zou hebben aan rust.

Het is niet duidelijk wat Bakker en Dunnirvine hebben afgesproken. De vriend van Bakker, Barry, heeft ook aan Shownieuws bevestigd dat de twee eruit zijn gekomen.

'Sonjabakkeren'

Sonja Bakker en haar dieet waren vooral in de eerste jaren van deze eeuw erg populair. Het volgen van haar dieet, zogenoemd 'sonjabakkeren', werd opgenomen in de Dikke van Dale.

Door: ANP