McDonald’s: ‘In 2025 zijn plastic speeltjes in Happy Meal verleden tijd’

McDonald’s gaat de plastic speeltjes in de Happy Meals vervangen door een duurzame variant. Het ‘rode doosje’ met speeltje is al vanaf de jaren zeventig populair. Eind 2025 moet wereldwijd de verduurzaming van alle Happy Meal-speeltjes zijn doorgevoerd. Vanaf dat jaar hoopt het bedrijf minder dan negentig procent plastic te gebruiken. Dit komt neer op zo’n 650.000 mensen die stoppen met plastic. Dit meldt het AD.

De fastfoodgigant zegt dat het naar alle facetten moet kijken, als het om het beschermen van de aarde gaat. McDonald’s heeft de afgelopen jaren dan ook al meerdere dingen aangepast aan de Happy Meal. Zo is het toetje eruit gegaan en is er als alternatief groente of fruit te kiezen. Het bedrijf wil de speeltjes nu gaan maken van materiaal dat gerecycled en beter voor het milieu is.

Nederland een van de eersten

Volgens Eunice Koekkoek, woordvoerder van McDonald’s Nederland is transitie van de Happy Meal eind deze maand merkbaar. Nederland is daarmee een van de eersten. Ook laat Koekkoek weten dat we in de toekomst nog meer verduurzaming zullen zien. Zo zal het verpakkingsmateriaal van de speeltjes zal ook niet meer uit plastic bestaan.
 
Door: Nationale Horecagids