Gemeentes willen bevoegdheid om fastfoodrestaurants te weren

De gemeentes Amsterdam, Den Haag, Ede, Rotterdam en Utrecht pleiten voor een juridisch middel om de toename van fastfoodrestaurants en snackbars te kunnen weren. Hier willen ze graag de bevoegdheid voor hebben, omdat een gezonde leefomgeving volgens hen voorop moet staan. Dit meldt RTL Nieuws.

De verleiding voor een snelle en ongezonde hap ligt tegenwoordig overal op de loer. Op het station, in de winkelstraat: op allerlei plekken is wel fastfood te vinden. Om mensen te stimuleren gezond te eten willen de vier grote gemeentes én Ede de groei van deze ‘ongezondere tentjes’ voorkomen.

Brandbrief aan staatssecretaris

De wethouders van de vijf gemeentes stuurden begin dit jaar dan ook een brandbrief aan de staatsecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hierin stond hun verzoek voor een juridische mogelijkheid waarmee de toename van fastfoodrestaurants kan worden teruggedrongen. Het liefst zouden ze een wijziging van de Omgevings- of Warenwet zien. Binnenkort wordt een deal getekend waarin ze hun verlangens voor een gezonde leefomgeving kenbaar maken.

Door: Nationale Horecagids