Normal_rss_entry-319094

Een speciaal menu dat is samengesteld door de Zuid-Koreaanse boyband BTS heeft de verkoopcijfers van McDonald's wereldwijd gestuwd. De resultaten van de fastfoodketen waren het afgelopen kwartaal veel beter dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook in vergelijking met het tweede kwartaal van 2019, voor de coronapandemie, werd een stuk meer omzet geboekt.

Het BTS-menu bestaat uit tien kipnuggets, een middelgrote cola en een middelgroot patatje met twee sausjes. Dat zijn een zoete chilisaus en een saus met cajunkruiden. De maaltijd van de boyband is in Nederland niet verkrijgbaar.

Het Amerikaanse bedrijf profiteerde op de belangrijke thuismarkt van de introductie van de nieuwe kipburger. Daarnaast bestelden klanten meer en daardoor steeg de waarde van een gemiddelde bestelling in de bijna 14.000 restaurants in de Verenigde Staten. De fastfoodketen verdient ook steeds meer geld met het bezorgen van maaltijden die via internet worden besteld.

McDonald's boekte in het tweede kwartaal van 2021 op jaarbasis 41 procent meer omzet in filialen die een jaar geleden ook al waren geopend. In vergelijking met dezelfde periode in 2019, voor de crisis, boekte de fastfoodketen ruim 10 procent meer omzet tot bijna 5,9 miljard dollar. De winst steeg naar 2,2 miljard dollar, tegen 480 miljoen dollar vorig jaar.

Door: ANP