Normal_rss_entry-291900

"Wij zijn optimistisch, het scenario waarvoor de organisatie van het songfestival heeft gekozen, biedt de lokale horeca een sprankje hoop." Dat zegt Marco Bunk, woordvoerder van de Rotterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Bunk zegt blij te zijn dat er duidelijkheid is over de vorm waarin het Eurovisiesongfestival doorgaat in de stad. Vooralsnog is dit de 1,5 meter-variant, waarin de deelnemers onder strikte maatregelen naar Rotterdam komen. "Als de deelnemers er zijn zorgt dat voor aanloop, zoals van de pers. Hierdoor kan de Rotterdamse horeca zich van zijn beste kant laten zien en mensen op een gastvrije manier, onder de dan geldende maatregelen, ontvangen."

Het muziekfestijn werd vorig jaar uitgesteld vanwege het coronavirus. De halve finales zijn dit jaar op 18 en 20 mei, de finale op 22 mei. Bunk noemt de situatie waarin de horeca momenteel verkeert schrijnend. "Het is met het coronavirus een zware tijd om doorheen te komen, maar hoe lastig het ook is, we blijven optimistisch. En berichten als deze helpen daar wel bij." Hij gaat ervan uit dat de horeca in mei weer open is, "en we verwachten wel dat we tegen die tijd los kunnen gaan met het songfestival. Met dit scenario is er in ieder geval perspectief."

Door: ANP