Normal_rss_entry-220112

Maaltijdbezorgbedrijf Takeaway, de onderneming achter thuisbezorgd.nl, blijft achter zijn voorgenomen fusie met het Britse Just Eat staan. Topman Jitse Groen gelooft erin dat Just Eat en Takeaway elkaar veel te bieden hebben en laat zich niet uit het veld slaan door het recente bod van techinvesteerder Prosus op Just Eat.

Prosus, dat vorige maand een beursnotering kreeg aan het Damrak, heeft omgerekend zo'n 5,7 miljard euro over voor Just Eat. Daarmee lijkt Prosus een soort overnamestrijd te ontketenen. Het bod van het dochterbedrijf van de Zuid-Afrikaanse media- en techreus Naspers is hoger dan dat van Takeaway. Maar volgens Just Eat biedt de deal met Takeaway meer waarde. De Britten wezen het voorstel van Prosus resoluut af.

Volgens Groen komt er veel kijken bij het runnen van een maaltijdbezorgbedrijf. In een verklaring benadrukt hij dat dat je erg veel winst kan maken in de branche. Maar veel bedrijven zouden er niet in slagen een rendabele business op te zetten. Just Eat en Takeaway doen het volgens hem wel goed. "Ons samengaan moet worden gezien in die context. We zitten erin voor de lange termijn."

Fusie in aandelen

De samensmelting die Takeaway voor ogen heeft, wordt volledig in aandelen afgehandeld. Eerder al sprak het bedrijf de verwachting uit dat de deal waarschijnlijk rond de jaarwisseling afgerond kan zijn. Dan moeten aandeelhouders van beide bedrijven nog wel instemmen met de fusie.

Prosus denkt met zijn bod in contanten meer zekerheid te bieden aan aandeelhouders van Just Eat. Topman Bob van Dijk van Prosus noemde zijn stap dinsdag niet vijandig. "We denken dat veel aandeelhouders hier interesse in hebben en willen het hun voorleggen."

Door: ANP