Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Maaltijdbezorgers in trek op beurzen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
De maaltijdbezorgers waren dinsdag in trek op de Europese beurzen na overnamenieuws in de sector. Prosus, dat vorige maand een beursnotering kreeg in Amsterdam, deed een bod op het Britse Just Eat, de beoogde fusiepartner van het Nederlandse Takeaway.com. Het algehele beurssentiment was gematigd positief. Beleggers verwerkten de resultaten van grote bedrijven en hielden de ontwikkelingen rond de brexit in de gaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent hoger op 576,47 punten. De MidKap steeg 0,2 procent tot 862,27 punten. Frankfurt klom 0,3 procent en Parijs bleef vlak. Londen won 0,5 procent. De Britse regering probeert de nieuwe brexitwetgeving in enkele dagen door het Lagerhuis te loodsen.

In Londen steeg Just Eat 24 procent in waarde. Technologiefonds Prosus (plus 0,5 procent) heeft omgerekend zo'n 5,7 miljard euro over voor het Britse bedrijf. Het bod van Prosus is 20 procent hoger dan dat van maatijdbestelsite Takeaway. Volgens Just Eat biedt de deal met Takeaway echter meer waarde.

Takeaway

Takeaway was koploper in de AEX met een winst van meer dan 4 procent. Randstad daalde 0,5 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. Volgens analisten van KBC Securities daalde de autonome omzet van het uitzendconcern sterker dan verwacht. De winstmarge van het bedrijf bood wel aanleiding tot enige positiviteit.

Reckitt Benckiser verloor 3,1 procent in Londen. Het Britse levensmiddelenconcern verlaagde zijn omzetverwachting na een zwak derde kwartaal. Concurrent Unilever daalde 0,5 procent in Amsterdam. De kwartaalcijfers van het Duitse softwarebedrijf Software AG werden beloond met een koerswinst van 11 procent.

Koersen

In Zürich klom UBS ruim 1 procent na meevallende resultaten van de Zwitserse bank. AMS zag een eerdere stevige koerswinst verdampen en verloor 3,1 procent. De Oostenrijkse sensormaker profiteerde afgelopen kwartaal van de sterke vraag naar zijn producten bij smartphonemakers.

De euro was 1,1139 dollar waard, tegen 1,1155 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer op 53,49 dollar. Brentolie steeg 0,4 procent in prijs tot 59,20 dollar per vat.

Door: ANP

18 december '23 (13:32)

Veroordeling: 30 jaar cel voor dubbele moord McDonald's in Zwolle

Voor het doodschieten van twee broers in een vol McDonald's-restaurant in Zwolle is een 34-jarige man tot dertig jaar cel veroordeeld. De rechtbank achtte maandag een dubbele moord bewezen.

18 december '23 ( 8:02)

Jandino Asporaat even bang dat er geen interesse in FC Kip zou zijn

Jandino Asporaat heeft "heel even de angst gehad" dat zijn FC Kip-restaurant geen storm zou lopen. Het idee is zo'n vier jaar geleden ontstaan en was dus "gebaseerd op mijn populariteit toen", zegt Asporaat in gesprek met het ANP. "Maar dan ga je open en dan ontploft het."

06 december '23 (17:04)

McDonald's wil binnen enkele jaren van 41.000 naar 50.000 restaurants

McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

28 november '23 (12:32)

Verdachte dubbele moord McDonald's zegt bij opening strafzaak geen woord

"Dan gaat Nederland het zien, dat ik onschuldig ben", zei Veysel Ü. toen hij onderzocht werd in het Pieter Baan Centrum. Maar bij de start van de behandeling van de strafzaak rond de dubbele moord in een McDonald's-restaurant in Zwolle zwijgt de 34-jarige verdachte.

31 oktober '23 ( 9:09)

Duurdere hamburgers blijven winst McDonald's stuwen

Fastfoodketen McDonald's blijft veel hamburgers en andere producten verkopen, ondanks de forse prijsverhogingen van het afgelopen jaar. De omzet en de winst stegen de afgelopen maanden onverwacht hard door, nadat het Amerikaanse bedrijf deze zomer nog had gewaarschuwd voor een vertraging van de groei. De economische tegenwind is nog niet zo sterk dat McDonald's daar al veel last van heeft.

19 juni '23 (10:40)

Bekende snackbar van Jack Snack in Den Haag moet sluiten na zestien jaar

Er zit niets anders op voor Jack om de deuren van zijn snackbar te sluiten. Dat is wat hij tegen zichzelf blijft zeggen. De ondernemer achter Jack Snack moet er gedwongen mee kappen. Hij heeft ongezond hard gewerkt de afgelopen jaren en heeft last van hartfalen. “Mijn bloeddruk is veel te hoog.” Dat meldt de Ondernemer.

16 juni '23 ( 9:58)

Kwalitaria opent vegetarische pop-upzaak Vegetaria in Groningen

Op 1 juli gaat de snackformule Kwalitaria een Vegetaria openen in de stad Groningen. Daar worden enkel vegetarische gerechten verkocht. Dat meldt Frituurwereld.

15 juni '23 ( 8:04)

6-jarig meisje vreest voor de dood in glijbaan McDonald’s

Een 6-jarig meisje dat vast kwam te zitten in een McDonald’s-glijbaan in IJsselstein, zei op een gegeven moment tegen haar moeder “Ik ga dood”. Ze kreeg het zeer benauwd, want het was 32 graden buiten. Ook twee medewerkers van het fastfoodrestaurant kwamen in de glijbaan vast te zitten. Na ruim een uur werd het meisje eindelijk bevrijd. Dit meldt Hart van Nederland. 

14 juni '23 (13:07)

Wouter Wolters van De Toren in Echt doet stapje terug en zet bekende zaak te koop

De Toren is een bekende zaak in de horecasector. Die werd zelfs een keer uitgeroepen tot nummer één in de Cafetaria Top 100. Geregeld kwamen vakmedia bij hem langs voor de nieuwtjes in De Toren. Nu vindt Wolters het wel genoeg en doet een stapje terug. Hij zette zijn zaak Preuverie De Toren vorige week in de verkoop. Dat meldt Frituurwereld.

13 juni '23 (11:58)

Klanten van uitgebrande snackbar zamelen geld in voor herstart

Tijdens een grote brand in het dorp Poortugaal in het Rotterdamse havengebied liep Snackbar Poortugaal flinke schade op. Om een herstart te kunnen realiseren zijn klanten van de fastfoodzaak een inzamelingsactie begonnen. Daarmee hopen zij dat de snackbar binnenkort weer kan openen. Dat meldt Frituurwereld.