2 februari 2012 om 14:34
< 1 min lezen

Geen pink slime meer in hamburgers McDonalds

GRONINGEN – McDonald’s stopt in de Verenigde Staten met het gebruik van “pink slime” in zijn hamburgers, zo meldt Zita.

Jarenlang gebruikte de fastfoodketen “pink slime” in zijn hamburgers. Pink slime kan beter worden omschreven als vleesafval dat in ammonia gedipt wordt. Zo worden bacteriën één voor één gedood. Het verwerkte vlees wordt daarna weer bewerkt zodat het eetbaar is.

Het gebruik van pink slime mag dan wel goedgekeurd zijn door de Amerikaanse overheidsinstanties, toch kreeg het gebruik veel kritiek te verduren.

De bekende Britse chef-kok Jamie Oliver liet onlangs zien hoe pink slime precies bereid wordt. McDonald’s heeft nu besloten te stoppen met het gebruik van pink slime in de hamburgers van de keten.

© Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van fastfood
    • Fastfood

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Fastfood

    Faillissement dreigt voor De Pizzabakkers na sluiting

    15 oktober 2025 om 14:34

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland