Frikandel is frituursnack nummer 1 in Nederland
8 september 2022 om 11:36
< 1 min lezen

Frikandel is frituursnack nummer 1 in Nederland

Nederlanders en Belgen jagen er op jaarbasis zo’n 600 miljoen frikandellen doorheen, thuis of in de cafetaria. Dat maakt de frikandel de nummer 1 snack van ons land. Dit meldt EenVandaag.

Dat er nu een tekort dreigt, is dus een probleem voor de grote groep liefhebbers van de snack. Volgens Snackspert Eke Bosman is de frikandel zo populair vanwege de eenvoud. De frikandel is daarmee toegankelijk én lekker. “Ik denk dat het door de simpelheid komt, dat hij zo perfect is.”

Meest duurzame vleessnack

Het mooie aan de frikandel is volgens hem en directeur Frans van Rooij van de Vereniging van Professionele Frituurders (ProFi) dat het de meest duurzame vleessnack is. Slagers nemen de mooie delen van de karkassen af en het restvlees gaat er op een slimme manier vanaf en wordt vervolgens in de frikandel verwerkt. Meestal gaat er kippenvlees of vlees van de rund of varken in. “Dat wordt van het bot afgespoten en verwerkt in een frikandel. Dus dat is eigenlijk best wel milieubewust.”

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky

Relevante artikelen

Alles van fastfood
    • Fastfood

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Fastfood

    Faillissement dreigt voor De Pizzabakkers na sluiting

    15 oktober 2025 om 14:34

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland