26 oktober 2016 om 17:43
< 1 min lezen

EU-parlement: minder foute vetten in snacks

STRAATSBURG (ANP) - De hoeveelheid industriële 'foute' vetten in snacks als pizza's, friet of magnetronpopcorn moet omlaag. Het Europees parlement wil een wettelijke limiet. Het stemde woensdag in Straatsburg in met een voorstel dat het aantal doden als gevolg van overmatige consumptie van zogeheten transvetzuren in de EU moet terugdringen.

,,Die vetten maken veel Europeanen te dik, met diabetes en hart- en vaatziekten tot gevolg. De Europese Commissie en de levensmiddelenindustrie moeten daarom aan de slag”, zei europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA). ,,Aparte vet-etiketten werken niet en geven te veel rompslomp. Een wettelijke bovengrens is veel effectiever voor de volksgezondheid, en ook voor de voedingsmiddelensector.”

Een op de zeven sterfgevallen in de EU is gerelateerd aan de risico’s die zijn verbonden aan het eten van transvetten.

Relevante artikelen

Alles van fastfood
    • Fastfood

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    Gisteren om 11:50
    • Fastfood

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland