15 augustus 2022 om 15:41
< 1 min lezen

Branden in cafetaria’s ontstaan vaak in afzuiging of frituur

Onlangs ontstond er een brand in een cafetaria in Wolvega. Waardoor de brand ontstond is nog niet bekend, maar er ontstond uiteindelijk een gaslek dat ook voor omwonenden gevaarlijk kon zijn. Frituurwereld zocht uit waardoor de meeste cafetariabranden ontstaan en concludeert uit zestien verschillende mediaberichten over branden in het afgelopen jaar, dat de meeste branden ontstaan in of rond de frituur en in de afzuiging. Dit meldt Frituurwereld.

In vijf van de zestien branden was de frituur de oorzaak. In een geval werd daarbij vastgesteld dat de thermostaat niet werkte. Vier van de zestien branden kwamen vanuit het afzuigkanaal. Twee losse branden werden in de keuken veroorzaakt en bij twee andere branden is de brand waarschijnlijk aangestoken. In de overige drie zaken is geen oorzaak genoemd.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky

Relevante artikelen

Alles van fastfood
    • Fastfood

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50
    • Fastfood

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43

Aankomende evenementen

11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland