Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Stefan van der Sande zingt vrijheid

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Troubadour Stefan van der Sande (58) treedt zaterdagavond 27 augustus in Zael in Meppel op met zijn programma New Beginnings. Hij zingt en deelt zijn persoonlijke levensverhalen met  zijn publiek. Zijn programma is daardoor een beleving, met zijn zelf geschreven liedjes als middel.

Bezoekster Annemiek Smies uit Renesse in Zeeland schrijft erover: “door gehoor te geven aan zijn verlangen om zijn eigen weg te gaan, is Stefan een kanaal waardoor het leven zelf mensen kan aanspreken en bereiken. In mijn leven en in de levens van de mensen om mij heen is er heel wat aan de hand. Regelmatig word ik geconfronteerd met allerlei levensvragen en het zoeken naar een weg.

Te midden van al dat tumult stond Stefan daar te zingen. Hij heeft het over al die zaken. Zingt over het opgeven van zijn zekerheden om de kleine smalle weg te gaan. Een weg zonder zekerheden die wel specifiek zijn weg is. Dat vond ik al ongelooflijk moedig. Hoe vaak hoor je niet dat mensen voortdurend andere dingen doen dan ze diep van binnen zouden willen. Zich onvrij voelen. Terwijl het leven een geschenk is dat je hebt gekregen om het verder te ontwikkelen op een manier die bij je past. Voor iedereen die een stukje verdieping zoekt, is het luisteren naar deze troubadour een verrijking”.

Stefan zag op zijn 13de een documentaire van het concert voor Bangladesh van Bob Dylan en George Harrison met "Blowing in the wind' and 'Just like a woman'. Toen begon een liefde voor gitaar en songs die nooit meer voorbij ging. Je hoort iets van Neil Young en Dylan in zijn songs, maar Stefan heeft zijn eigen folk stijl en melodielijnen ontwikkelt. Dromerig verhalen vertellen bij het vuur en vlammen in rock- of blues setting. Zijn gitaarspel is sprankelend en de mondharmonica klinkt onmiskenbaar als die van Dylan. De kracht van Stefan is de openheid die hij geeft over zichzelf en zijn belevenissen. Hij neemt je mee op zijn reizen en in zijn emoties.

Zael wil betaalbaar  zijn voor iedereen. Wie slecht bij kas zit en graag wil komen stuurt via de site van Zael  even een contactmailtje en Zael maakt een deal. Verder is een kaartje €8,00.  De programma’s van Zael worden gesponsord door de Stichtingen Waarborgfonds en Burgerweeshuis in Meppel.

Datum: zaterdagavond 27 augustus 2016
Zael open 19:30 uur; aanvang voorstelling 20 uur;
Locatie: Zael, Zuideinde 56 Meppel.
Kaarten: €8,00  via www.zael.nl of bij boekhandel Riemer Barth op de Wheem in Meppel.
Te krap bij kas? Mail voor een deal.
Op www.zael.nl staat uitgebreide informatie over het programma en de achtergronden.
Meer informatie: Adriaan Meij; Info@zael.nl.

Over Zael
Zael is een intiem kunsthuis en minitheater voor exposities, concerten, lezingen, debatten en andere bijeenkomsten georganiseerd door Zael of door derden. Doel is een creatief podium te bieden. Zael is gevestigd aan Zuideinde 56, 7941 GJ in Meppel.  Telefoon: 0522 25 64 70, E-mail: info@zael.nl

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.