Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Rotterdam Xpanded: Boosting your art experience 18 juni t/m 18 september

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 8 min
location_on [xx]km
International Film Festival Rotterdam (IFFR), Kunsthal Rotterdam en Museum Boijmans Van Beuningen presenteren deze zomer gezamenlijk de allereerste editie van het kunstprogramma Rotterdam Xpanded, een multidisciplinair en internationaal aansprekend programma met bijzondere films en tentoonstellingen in en rond het Museumpark.

Maak een wandeling van de indrukwekkende installatie ‘Notion motion’ van Olafur Eliasson in Museum Boijmans Van Beuningen (18 juni t/m 18 september) naar de kleurrijke meesterwerken van Fernando Botero in 'Botero: Celebrate Life!' (2 juli t/m 11 september) in de Kunsthal Rotterdam. Kijk in het Museumpark naar films en meer in de witte tenten van 'IFFR White Nights' (13 t/m 17 juli) en geniet van verrassende muziek, heerlijk eten en inspirerende workshops.

Feestelijke lancering 13 juli | 18:00 uur | Museumpark Rotterdam
Op woensdag 13 juli is er een feestelijke avond om de eerste editie van Rotterdam Xpanded te vieren. Het programma:

18:00 uur | Inloop
18:30 uur | Officiële opening gezamenlijke programmering
18:45 uur | Optreden Ibrahim Kevo Ensemble
19:45 uur | Muziek en beeld door verzamelaar Fenno Werkman

Uniek! Het is van 13 t/m 17 juli tot 22:00 uur 's avonds mogelijk om de tentoonstellingen ‘Notion motion’ in Museum Boijmans Van Beuningen en ‘Botero: Celebrate Life!’ in de Kunsthal te bezoeken.

Olafur Eliasson: Notion motion
Museum Boijmans Van Beuningen | 18 juni t/m 18 september

Museum Boijmans Van Beuningen toont opnieuw ‘Notion motion’ (2005) van Olafur Eliasson. Geïnspireerd door de wetten van de natuur en in het bijzonder de reflectie van licht op water, creëerde hij deze installatie speciaal voor de 1.500 m2 grote Bodonzaal. De installatie telt maar liefst 20.562 liter water, 800 vlonderdelen en drie lampen. Door de interactieve installatie word je je als bezoeker bewust van je eigen aanwezigheid en je actieve rol in het geheel. Het kunstwerk ‘Notion motion’ van Olafur Eliasson is in 2005 aan het museum geschonken door de Han Nefkens Foundation.

BOTERO: CELEBRATE LIFE
Kunsthal Rotterdam | 2 juli t/m 11 september

Botero: Celebrate Life! toont bijna honderd schilderijen, tekeningen, pastels en enkele beeldhouwwerken van de wereldberoemde Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero (1932). De tentoonstelling laat een overzicht zien van de door hemzelf meest geliefde werken uit zijn omvangrijke oeuvre. Fernando Botero is een veelzijdig kunstenaar, die zowel put uit de Latijns-Amerikaanse traditie als uit de Europese kunstgeschiedenis. Ontdek het imposante en kleurrijke werk van deze uitzonderlijke meester! Geniet ook iedere week van Latin Life Sunday’s.

IFFR White Nights
Museumpark Rotterdam | 13 t/m 17 juli

Het tentenkamp van IFFR White Nights in het Museumpark in Rotterdam biedt overdag onderdak aan een reeks korte films en evenementen, ’s avonds licht het terrein sprookjesachtig op dankzij de geprojecteerde films in de grote, centrale tent. De rode draad van het filmevent is de potentie van al het talent dat bij ons asiel aanvraagt. De films in het programma zijn gemaakt in de landen van herkomst, zoals Syrië, Irak en Egypte. Met bijdrage van Het Nieuwe Instituut. 'IFFR White Nights' wordt ondersteund door Rotterdam Festivals.

Tickets nu verkrijgbaar
Voor Rotterdam Xpanded zijn verschillende soorten tickets beschikbaar. Kies voor het voordelige combinatieticket en bezoek de tentoonstellingen in Kunsthal Rotterdam en Museum Boijmans Van Beuningen. Of bezoek Rotterdam Xpanded tussen 13 en 17 juli en geniet van het uitgebreide programma tijdens 'IFFR White Nights'. Tickets voor Rotterdam Xpanded zijn nu te bestellen via Rotterdamxpanded.com

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.