Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

GTST-ster Juvat Westendorp op zomerfestival

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
ROTTERDAM - GTST- en SYTYCD-ster Juvat Westendorp is een van de coaches van Move Forward, een zomerevenement voor honderd jongeren uit Rotterdam-Zuid. De deelnemers, die opgroeien in lastige leefomstandigheden, krijgen gedurende de zomerweken een uniek programma van dans, basketbal en rap aangeboden.

Juvat Westendorp is een van de meest besproken performers uit de Nederlandse urban dance-scene. Zonder enige opleiding ontwikkelde hij zich tot choreograaf, acteur en docent. In soapserie GTST speelde hij recent een aantal maanden de rol van Aydil Baydar. Ook was hij te zien in megahit Gooische Vrouwen 2.

Ook de populaire hiphopper Winne, het collectief Broederliefde en basketbalprofessional Martin Esajas verlenen belangeloos hun medewerking aan het unieke project. De groep van moeilijke jongeren wordt aan de hand van workshops geleerd hoe ze discipline talent en focus kunnen trainen en kunnen inzetten voor een betere toekomst. Na tien dagen training wordt het programma op 14 augustus afgesloten met een Block Party, die bestaat uit een dansbattle en een basketbaltoernooi. Dit evenement is gratis toegankelijk voor publiek en pers.

Haïti

De honderd jongeren zijn geselecteerd door gymdocenten van diverse scholen in Rotterdam-Zuid, culturele broedplaatsen, buurthuizen, hulpinstanties, wijkteams en straatcoaches. Alle hiphoppers, dansers en basketballers doen belangeloos mee. Het kost de kinderen die deelnemen aan het festival ook geen geld.

Het is de eerste keer dat het Move Forward-project Nederland aandoet. Het initiatief werd vorige jaar gelanceerd in Haïti. Het initiatief wordt gefinancierd door middel van crowdfunding. Bij deze actie is vooral basketballer Martin Esajas heel actief geweest. Het is de bedoeling dat het project volgend jaar de Filipijnen aandoet. Move Forward is geïnitieerd door danseres Nina Schmid. De Nederlandse besloot na Haïti een editie in Rotterdam-Zuid te situeren omdat die wijk vaak negatief in het nieuws kwam. "En dat terwijl er in de creatieve sector daar juist zoveel leuke en mooi initiatieven worden ontplooid", aldus Smid. De jongeren die willen kunnen zich na Move Forward inschrijven bij kunstcentrum SKVR of basketbalvereniging RZ. Als zij dit niet kunnen betalen, regelt Move Forward een financiering.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.