Logo_tt_festival_assen_logo

(DVHN) De horeca ondernemers zijn enthousiast over de plannen voor het TT Festival 2015. Achttien ondernemers zegden al medewerking toe en werken de komende week aan plannen voor het driedaagse evenement.

Dinsdag lichtte de gemeente Assen de horecaondernemers in over de plannen voor het komende TT Festival. Niet een organisator uit het westen dit jaar, maar uitgaan van eigen kracht. De binnenstad van Assen wordt opgedeeld in zeven vermaakpleinen en ondernemers moeten gezamenlijk voor een (muzikaal) programma zorgen. Bovendien zitten ze in een projectgroep zodat het programma goed op elkaar afgestemd wordt. De gemeente zorgt voor alle randzaken en faciliteiten: beveiliging, communicatie en vergunningen. Gisteren moesten de horecamensen laten weten of ze mee wilden helpen en in welk vermaakplein ze interesse hadden.

De sfeer was bijna uitgelaten te noemen. ,,Iedereen is ontzettend enthousiast'', zegt Arjen Mewe, procesmanager. Al gauw bleek de interesse enorm. ,,Na een korte inleiding zijn de ondernemers die interesse hebben voor een bepaald plein bij elkaar gaan zitten om afspraken en plannen te maken'', aldus Mewe. Toen bleek gelijk een manco in de plannen. Niet bij elk vermaakpleinen zitten evenveel horecaondernemers om de kar te trekken. Mewe: ,,Voor één plein is nog geen ondernemer, dus dat moeten we oplossen.''