Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zeven kanshebbers voor Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award 2014

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 13 min
location_on [xx]km
Dit najaar vindt de eerste uitreiking plaats van de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award voor “beste samen speelplek”. De inschrijftermijn is inmiddels gesloten en de zeven bedrijven die kans maken op deze roemrijke prijs zijn bekend!

De kanshebbers
In willekeurige volgorde, doen uit het hele land de volgende kanshebbers mee: Camping ’t Reestdal (Balkbrug) – Camping de Vierbannen (Ouwerkerk) – Fun-ie-Fit (Almelo) – Hof van Eckbergen (Eibergen) – Outdoor Laarbeek (Beek en Donk) – Speeltuin de Roetsj (Sittard) en Stadspark Groningen. NSGK Speeltuinbendeleider Ilse van der Put: “Ik ben positief verrast door het enthousiasme waarmee deze eerste award verkiezing nu al wordt ontvangen. We zien heel veel leuke en verrassende initiatieven op het gebied van “samen spelen”, dat betekent nog een hele kluif voor de jury!”

Mystery visits
De komende weken staan in het teken van mystery visits. Juryleden Maria Ouwehand (NSGK), ouder-kindteams van de NSGK Speeltuinbende, paralympisch sporter Kees-Jan van der Klooster en Hans van Leeuwen (Pleisureworld) trekken door het land om de inzendingen te beoordelen op speelwaarde én innovatie. Na een uitvoerig juryberaad, zal op maandag 17 november de definitieve winnaar bekend gemaakt worden tijdens het congres “De NSGK Speeltuinbende komt eraan!”.

Over de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award
De NSGK Speeltuinbende is het testteam van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Het is een team van kinderen met en zonder handicap die overal in Nederland speelplekken test op toegankelijkheid en bespeelbaarheid. De NSGK Speeltuinbende is kennis- en ervaringsdeskundige op het gebied van samen spelen, toegankelijkheid en bespeelbaarheid van speelplekken voor alle kinderen, met én zonder handicap. De NSGK Speeltuinbende Award is een initiatief van Pleisureworld en de NSGK Speeltuinbende en heeft tot doel om ondernemers die met toegankelijkheid bezig zijn zichtbaar te maken en te belonen.

NSGK speeltuinbende komt eraan!
Onlangs heeft een overval plaatsgevonden bij attractiepark Toverland waarbij de kinderen de hele dag gespeeld hebben en als testteam op pad zijn geweest. Toverland heeft een diploma ontvangen met de voorname uitkomst dat “samen spelen” behoudens enkele aanpassingen voor de NSGK Speeltuinbende een feest is. Wilt u ook meer weten hoe de NSGK Speeltuinbende optimaal speelplezier geboden kan worden? Dan is deelname aan dit congres beslist de moeite waard.

Spelen is voor de ontwikkeling van ieder kind van groot belang. Zowel voor kinderen zonder als mét handicap. Hoe kunnen we alle speelplekken in Nederland toegankelijk maken? Is dit de belangrijkste vraag die centraal staat tijdens de eerste editie van het congres “NSGK Speeltuinbende komt eraan!” of is er meer?

Spelen voor iedereen
Wat zijn de effecten voor uw bezoekersaantallen en wat zijn de economische effecten? Hoe zit het met uw maatschappelijk verantwoord ondernemen en wat betekent dit voor uw medewerkers? Moet alles op z´n kop gezet worden? Of kunnen we met enkele praktische adviezen ter verbetering voor meer toegankelijkheid aan de slag?

Pleisureworld ondersteunt de NSGK Speeltuinbende juist omdat het zo belangrijk is dat iedereen in de vrijetijd, op vakantie en dicht bij huis kan spelen en sporten. Vandaar dat wij dit jaar voor de eerste keer het congres “NSGK Speeltuinbende komt eraan!” organiseren.

Locatie  Evenementenhallen, Gorinchem
Datum  maandag 17 november 2014
Tijd  13:30 – 16:00 uur
Prijs  € 75,- ex. btw

Programma maandag 17 november 2014
13:30 uur  Ontvangst met koffie en thee
14:00 uur  Welkomstwoord door bendeleider Ilse van der Put (NSGK Speeltuinbende)
14:15 uur  Hoe groot is de markt van kinderen met een beperking?
14:35 uur  Bekendmaking 1e winnaar Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award 2014
14:55 uur  Korte netwerkpauze
15:15 uur  Toegankelijk voor álle kinderen: wat levert het op? (gemeentelijke speeltuin)
15:40 uur  “Samen spelen” op de camping – Verdieping concrete praktijkcase
16:00 uur  Afsluitend netwerkmoment op Pleisureworld stand

Waar vindt dit congres plaats?
Het congres “NSGK speeltuinbende komt eraan” vindt plaats op maandag 17 november op de locatie van de Evenementenhal Gorinchem. We starten in een gezellige ambiance onder het genot van een kopje koffie en voor wie van ver komt hebben wij een luxe broodje als lichte lunch. Uiteraard is er een netwerkpauze om met collega’s te discussiëren over de opgedane kennis en in gesprek te gaan met de sprekers van dit congres.

Na afloop is er een eenvoudige netwerklunch en ligt er voor u een VIP relatiekaart klaar waarmee u een bezoek kunt brengen aan de Recreatie Vakbeurs Gorinchem. U vindt daar ruim honderd standhouders die allemaal toeleveranciers zijn in de recreatiebranche. Om 16:00 uur in de middag sluiten wij deze kennisdag van het congres “NSGK speeltuinbende komt eraan” af met een gezellige netwerkborrel in de stand van Pleisureworld.

Deelnemen?
Het congres is toegankelijk voor alle bestuur- en medewerkers van speeltuinverenigingen (zelfstandig of aangesloten bij de NUSO), landschapsarchitecten, beleidsmedewerkers gemeenten uit Nederland en België, vrijwilligersorganisaties, retail locaties, horeca en sportruimtes waar kinderen en jongeren recreëren en spelen, recreatieondernemers van campings, bungalowparken en attracties en musea, bureaus werkzaam in de openbare ruimte en productleveranciers voor meer inzicht in kennis over aanpassingen producten en diensten.

© Nationale Horecagids

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.