Normal_mummie_drents_museum

4 februari t/m 31 augustus 2014

Mummies brengen van alles teweeg, maar ze maken vooral nieuwsgierig en zijn fascinerend. Wat zijn mummies eigenlijk? Hoe zijn ze ontstaan en waarom zijn ze zo ontzettend goed bewaard gebleven?

Deze vragen worden beantwoord in de tentoonstelling Mummies. Met 60 mensen- en dierenmummies uit alle delen van de wereld geeft het Drents Museum een verrassende kijk op hoe mensen kunnen overleven na de dood.

Nog nooit eerder is in Nederland zo’n grote verzameling mummies bij elkaar gebracht. Ontmoet Hongaarse cryptemummies, een Peruaanse Nasca-indiaan, een brulaap uit Argentinië of een gemummificeerde kat uit het oude Egypte. Ontdek alles over deze mummies en mummificatietechnieken. Natuurlijk zijn ook onze eigen Drentse veenlijken, zoals het meisje van Yde en het paar van Weerdinge, te bewonderen.

Bijzondere resultaten van het wetenschappelijk onderzoek naar mummies worden in deze tentoonstelling gepresenteerd. Wist u dat vermalen Egyptische mummies vroeger als medicijn gebruikt werden? Aan de hand van de nieuwste technieken wordt steeds meer bekend over het leven en sterven van mensen die mummie geworden zijn.

© Nationale Horecagids