Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Spoorwegmuseum toont Europa’s mooiste modelspoorbanen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Groot ontmoet klein in Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Tussen de levensgrote historische treinen van Het Spoorwegmuseum zijn van 7 t/m 9 maart tijdens On traXS! de mooiste modelspoorbanen van Europa te bewonderen. Er zijn dit jaar banen te zien uit Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zwitserland en zelfs Italië. De tentoongestelde banen beleven allemaal hun primeur in Nederland. Fotograaf David van Dam fotografeerde een aantal modelbouwers op hun werkplek en exposeert deze fotoserie in het museum. Meer informatie is te vinden op www.ontraxs.nl.

Voor groot en klein
On traXS! is een evenement  voor jong en oud. In de sfeervolle ambiance van het museum komen de, vaak tot in de perfectie uitgewerkte, modelbanen uitstekend tot hun recht. Door de unieke sfeer en de hoge kwaliteit van de modelspoorbanen mag On traXS! zich inmiddels rekenen tot de top van de modelspoorwereld. Voor de kleine bezoekers zijn bij de banen opstapjes geplaatst zodat iedereen de modelbanen goed kan bewonderen. Kinderen kunnen zelf bouwen, knutselen en modeltreinen rangeren en zo hun rangeerdiploma halen. Tijdens demonstraties leren bezoekers de fijne kneepjes van de modelbouw.  Speciaal dit jaar is de speurtocht, kinderen kunnen op zoek naar opmerkelijke details die de bouwers in hun modelbanen hebben verwerkt. Er zijn leuke prijzen te winnen. En natuurlijk zijn tijdens On traXS! alle werelden van het museum geopend.

Leveranciers en fabrikanten
Tussen de modelbanen presenteren diverse leveranciers en fabrikanten de laatste nieuwtjes op het gebied van de modelbouw. Naast Roco/Fleischmann is dit jaar ook Märklin op On traXS! weer aanwezig met een geheel nieuwe stand.

Fototentoonstelling
Tijdens On traXS! exposeert fotograaf David van Dam (NRC, Volkskrant). Hij fotografeerde een aantal Nederlandse modelbouwers op hun werkplek. Ze werkten thuis op zolder maanden, zo niet jaren, aan hun modelbaan. De foto’s geven een treffend kijkje achter de schermen van de modelbouw.

On traXS! 7 t/m 9 maart 2014
Museum open: 10:00 - 17:00 uur.
Entree: €16,00 (inclusief museumbezoek, >4 jaar), Museumkaart gratis

© Nationale Horecagids

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.