Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Groningse drafbaan moet groenste evenemententerrein van Nederland worden

Door Nationale Horecagids
schedule 5 min
Groningse drafbaan moet groenste evenemententerrein van Nederland worden
De oude drafbaan in Groningen heeft ambities om groen te groeien. De evenementlocatie moet de groenste worden van het land met ruimte voor klein en grote evenementen. Dit weekend was er een kennismaking voor belangstellenden op het grote terrein vlakbij het stadscentrum. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Een aantal jaren geleden werd de drafbaan nog gebruikt voor waar die oorspronkelijk was bedoeld: paardenraces. Inmiddels is deze geasfalteerd en wordt de plek meer gebruikt door skeeleraars, fietsers en hardlopers.

Richard van Hoove is al 25 jaar de beheerder van de drafbaan. Hij stelt dat het karakter van de locatie aan het veranderen is en moet nu de groenste evenementenlocatie van Nederland worden.

Recreatie

Vroeger zag Richard de paarden komen en gaan. Hij was dol op de sport, maar merkte dat er de afgelopen jaren steeds minder publiek kwam kijken. “Dan houdt het op”, zegt hij tegen Dagblad van het Noorden.

De stallen en kantine van het gebouw worden dan ook niet meer gebruikt en veel hiervan zijn verhuurd. Alles krijgt een andere bestemming. Van Hoove stelt dat alles weg gaat.

Om de verandering verder vorm te geven konden het afgelopen weekend geïnteresseerden kijken het terrein verkennen. Daar worden nu al evenementen zoals Stadspark Live georganiseerd en trekt artiesten zoals Guns ’n Roses en Rammstein.

Open poorten

Volgens de organisator van de kennismakingsdagen, Alina Bianco, is het eerste weekend rustig en ontspannen verlopen. Ze stelt dat veel mensen wel verbaasd opkijken als zij de poorten van de drafbaan open zien. Het team van Bianco, van Van Gelder Events en Catering, en haar team zullen tot het eerste weekeinde van juni belangstellenden ontvangen.

De eerste kennismakingsdagen trokken een diverse groep mensen. Er kwamen terrasjesmensen die van de rust en de omgeving wilden genieten. Ook was er ruimte voor de sportievelingen. Die trokken de hardloopschoenen aan of de skeelers om zo rondjes te maken op het grote terrein van de drafbaan. Zo heeft een Groninger al een paar rondjes gemaakt. Hij zegt dat hij het geweldig vindt dat de gemeente het terrein heeft geopend. “Laat het een park worden waar het hele jaar door van alles te gebeuren is.”

Volgens Van Hoove is dat ook de bedoeling. En op het moment dat er geen evenementen zijn, wil de beheerder het terrein toegankelijk maken voor iedereen. Dan kunnen bezoekers daar in alle rust ontspannen en recreëren. 

09 juni '23 (13:24)

Tijdens het Beer and Food Festival in Papendrecht drink je bier voor het goede doel

Het klinkt bijna te goed voor woorden: bier drinken voor het goede doel. Maar je leest het echt goed! Op 17 juni vindt namelijk de eerste editie van het Beer and Food festival van Tafelrond 140 plaats. Bezoekers kunnen die zaterdag naar het Marktplein in Papendrecht afreizen om een gouden rakker voor het goede doel te nuttigen. Dat meldt het AD.

08 juni '23 ( 9:40)

De Blonde Ronde: de jaarlijkse blondbierwandeling in Maassluis

Op zondag 11 juni wordt in Maassluis weer de jaarlijkse bierwandeling De Blonde Ronde georganiseerd. Zeven cafés en restaurants openen deze dag hun deuren voor gasten die van blond bier houden. Natuurlijk krijgen ze daar ook een passend gerecht bij. Onder meer Borrel Bar Bites, Dreupelkot Theodorus en Café Pulp doen mee aan de bierwandeling. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

07 juni '23 (11:55)

Nieuwe editie van PUURgroenten inspiratiedag: voor, door en met koks

Aankomende 19 juni is het weer tijd voor een volgende inspiratiedag van PUURgroenten. Het evenement staat in het teken van de mooiste producten en creativiteit in de keuken. Op deze dag komen chefs bijeen om hun passie en creativiteit te delen en inspiratie te bieden voor nieuwe, innovatieve producten. Dat meldt Eventbrite.

07 juni '23 (10:42)

Herman Hell wint Ondernemersprijs met Hell’s Kitchen

Dinsdagavond was de uitreiking van de Rotterdamse Ondernemersprijs. De horecaondernemer Herman Hell mocht met zijn horecagroep Hell’s Kitchen de prijs in ontvangst nemen. Die werd uitgereikt door burgemeester Vincent Karremans. Dat meldt het AD.

07 juni '23 (10:13)

Fiets langs elf kroegen tijdens de Elluf Kroegentocht in Westland

Het zonnetje op het gezicht, langs mooie plekken in het Westland fietsen en ook nog eens langs elf Westlandse kroegjes bezoeken voor een lekker drankje. Tijdens de Elluf Kroegentocht is dat wat je kunt verwachten. Deze staat aankomende zondag op het programma. Tiffany den Ouden, van café De Slimmerick in Naaldwijk, vertelt aan het AD wat precies de bedoeling is.

06 juni '23 (15:50)

Katwijk kijkt naar pilot wijziging openingstijden harde horeca

Het centrum van Katwijk aan Zee is niet alleen een woongebied, maar ook een uitgaansgelegenheid voor de jongeren uit de buurt. Daarom is het van belang dat zowel de bewoners als bezoekers het hier naar hun zin hebben. De gemeente gaat daarom een pilot starten om te toetsen hoe de openingstijden van de horeca op invloed zijn van de overlast. Dat meldt RTV Katwijk.

06 juni '23 (12:16)

Inschrijving voor de Gouden Kookmuts vandaag geopend

Vanaf vandaag, 6 juni, is het weer mogelijk om in te schrijven voor het NK Koken, ook wel de HANOS Gouden Kookmuts. De wedstrijd begint met een voorronde tijdens Gastvrij Rotterdam, op dinsdag 19 september. De finale vindt traditiegetrouw plaats op maandag 8 januari 2024 op de Horecava. Dat meldt het Gastronomisch Gilde.

06 juni '23 (10:53)

Sushi & Asian Streetfood festival JOY brengt bezoek aan Utrecht

Liefhebbers van Sushi, Asian Streetfood en karaoke kunnen zich in september weer naar hartenlust tegoed doen bij Streetfood festival JOY. Tientallen foodtrucks serveren drie dagen lang een gevarieerd aanbod van de lekkerste Aziatische Streetfood gerechten in het rijkgedecoreerde Griftpark. Festival JOY is gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud.

01 juni '23 (12:22)

Oma's Soep viert Nationale Opa & Oma dag met ouderen

Op 4 juni 2023 is het Nationale Opa en Oma dag. De Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid (‘Stichting Oma’s Soep’) organiseert daarom rond deze datum in 12 verschillende steden in het land activiteiten voor eenzame ouderen om jong en oud te verbinden. Op vrijdag 2 juni zal een bingomiddag en discofeest plaatsvinden in de Hudsonhof in Amsterdam met de aanwezigheid van meerdere BN'ers. Dit meldt Stichting Oma's Soep.

31 mei '23 ( 9:55)

Wijnfestival Den Bosch: 200 wijnen, foodtrucks en livemuziek

Aankomend weekend, van vrijdag 2 juni tot en met zondag 4 juni, kunnen bezoekers weer naar de Bossche Parade trekken voor het Wijnfestifal. De prijzen voor wijn lopen sterk uiteen. Als kennismaking kunnen bezoekers hun glas halfvol laten schenken. De prijs voor een half glaasje kan variëren van 3,25 tot 135 euro voor een glas. Dat meldt Brabants Dagblad.