Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Groningse drafbaan moet groenste evenemententerrein van Nederland worden

Door Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Groningse drafbaan moet groenste evenemententerrein van Nederland worden
De oude drafbaan in Groningen heeft ambities om groen te groeien. De evenementlocatie moet de groenste worden van het land met ruimte voor klein en grote evenementen. Dit weekend was er een kennismaking voor belangstellenden op het grote terrein vlakbij het stadscentrum. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Een aantal jaren geleden werd de drafbaan nog gebruikt voor waar die oorspronkelijk was bedoeld: paardenraces. Inmiddels is deze geasfalteerd en wordt de plek meer gebruikt door skeeleraars, fietsers en hardlopers.

Richard van Hoove is al 25 jaar de beheerder van de drafbaan. Hij stelt dat het karakter van de locatie aan het veranderen is en moet nu de groenste evenementenlocatie van Nederland worden.

Recreatie

Vroeger zag Richard de paarden komen en gaan. Hij was dol op de sport, maar merkte dat er de afgelopen jaren steeds minder publiek kwam kijken. “Dan houdt het op”, zegt hij tegen Dagblad van het Noorden.

De stallen en kantine van het gebouw worden dan ook niet meer gebruikt en veel hiervan zijn verhuurd. Alles krijgt een andere bestemming. Van Hoove stelt dat alles weg gaat.

Om de verandering verder vorm te geven konden het afgelopen weekend geïnteresseerden kijken het terrein verkennen. Daar worden nu al evenementen zoals Stadspark Live georganiseerd en trekt artiesten zoals Guns ’n Roses en Rammstein.

Open poorten

Volgens de organisator van de kennismakingsdagen, Alina Bianco, is het eerste weekend rustig en ontspannen verlopen. Ze stelt dat veel mensen wel verbaasd opkijken als zij de poorten van de drafbaan open zien. Het team van Bianco, van Van Gelder Events en Catering, en haar team zullen tot het eerste weekeinde van juni belangstellenden ontvangen.

De eerste kennismakingsdagen trokken een diverse groep mensen. Er kwamen terrasjesmensen die van de rust en de omgeving wilden genieten. Ook was er ruimte voor de sportievelingen. Die trokken de hardloopschoenen aan of de skeelers om zo rondjes te maken op het grote terrein van de drafbaan. Zo heeft een Groninger al een paar rondjes gemaakt. Hij zegt dat hij het geweldig vindt dat de gemeente het terrein heeft geopend. “Laat het een park worden waar het hele jaar door van alles te gebeuren is.”

Volgens Van Hoove is dat ook de bedoeling. En op het moment dat er geen evenementen zijn, wil de beheerder het terrein toegankelijk maken voor iedereen. Dan kunnen bezoekers daar in alle rust ontspannen en recreëren. 

29 mei '24 (13:18)

Horecabazen weer geïnteresseerd in uitzendlicenties EK

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.