Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

John Mayer viert muzikale terugkeer Nederland

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km

(Novum) - John Mayer vierde zijn terugkeer op Nederlandse bodem dinsdagavond met een optreden van wereldformaat in de Amsterdamse Ziggo Dome. De Amerikaanse zanger wordt de laatste jaren in de media vooral neergezet als een vrouwenverslinder, maar herinnerde zijn publiek eraan dat hij vooral een begenadigd gitarist en tekstschrijver is.

Mayer liet meer dan eens weten blij te zijn om voor de eerste keer in drie jaar weer in de hoofdstad op te treden. "Bedankt voor al jullie geduld", riep hij de concertbezoekers toe. "Het is veel te lang geleden dat we hier waren." Repertoire van zijn nieuwste album Paradise Valley, dat in augustus dit jaar uitkwam, bleek een bescheiden rol te spelen in de setlist van zijn Born and Raised-wereldtoer. Bewonderaars van Mayer lieten hem echter niet in de steek, door nieuwe songs als Dear Marie en Waiting On the Day met luid gejuich te ontvangen.

De 36-jarige muzikant beloonde zijn toegestroomde fans niet alleen met vertolkingen van zijn laatste plaat, maar vooral met zijn befaamde gitaarsolo's. Deze kwamen meermaals terug in nummers van zijn voorgaande albums en zorgden voor enthousiast gegil in de zaal. Tijdens het concert liet John zich ontglippen dat hij erg moe was, maar vergat daarbij zijn fans niet vaak genoeg te bedanken. "Je reist ontzettend veel in een korte tijd", legt hij uit. "Maar als ik jullie mooie gezichten zo voor me zie, realiseer ik me dat dit iets prachtigs is."

Tijdens If I Ever Get Around A Living liet Mayer zien niet bang te zijn voor een experiment, door het nummer met twee gitaren tegelijk uit te voeren. Hierbij speelde hij een deel van het lied met zijn handen achter zijn rug.

De zanger gaf ook zijn zevenkoppige band tijdens de show de ruimte om te laten zien wat ze konden door zichzelf even terug te trekken. Ondanks het goed ontvangen nieuwe materiaal van de zanger bleek een van zijn oudere singles, Slow Dancing In A Burning Room, het hoogtepunt van het optreden. Na meerdere gitaarsolo's tijdens het nummer trakteerden fans hem op een staande ovatie, wat herhaald werd na Neon en A Face To Call Home.

John en zijn fans mogen deze week nog even genieten van zijn Nederlandse comeback. Op woensdag- en donderdagavond maakt Mayer namelijk zijn opwachting in de Heineken Music Hall.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.