Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sting sluit North Sea Jazz waardig af

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km

(Novum) - Sting bleek de gedroomde afsluiter op de slotdag van North Sea Jazz te zijn. Hij was de kers op de taart van een wederom succesvolle editie van het grootste indoor jazzfestival ter wereld. Ook voor zondag was geen kaart meer te krijgen, nadat vrijdag en zaterdag al volledig uitverkocht waren.

De dag ging in een broeierig warm Ahoy van start. Charlie Wilson trapte het festival feestelijk af. De oud-zanger van The Gap Band werkte samen met onder anderen Justin Timberlake, R. Kelly en Kanye West. Zijn versie van 'Beautiful' van Pharrell en Snoop Dogg kreeg de festivalgangers al snel aan het dansen. Marcus Miller nam het stokje dienstbaar over en verzorgde een krachtige show vol powerfunk.

Bobby Womack was in de jaren zestig en zeventig een grote soulzanger, maar wist nooit uit de schaduw van supersterren als Stevie Wonder, Marvin Gaye en Curtis Mayfield te komen. Een paar jaar geleden blies voormalig Blur-voorman Damon Albarn zijn carrière weer nieuw leven in door als producer van het album 'Bravest Man in the Universe' een eigentijdse elektronische inslag te geven. Womack startte met zijn bekendste hit 'Across 110th Street' en trakteerde de grote Nile-zaal vervolgens op een dosis onversneden soul.

De soms hypnotiserende jazz van Branford Marsalis kreeg het publiek muisstil. Zijn reputatie liegt er dan ook niet om, hij speelde met onder anderen Miles Davis, Herbie Hancock en Sonny Rollins, en weet nog steeds haast fluisterend saxofoon te spelen.

Voor zanger José James was het de vijfde keer dat hij op North Sea Jazz optrad en hij is inmiddels publiekslieveling. De New Yorker James brengt jazz met een hiphopattitude en heeft een stem zo zoet als honing. Het zorgde voor uitpuilende en bloedhete zaal, met James' een gloedvol Bill Withers-medley als hoogtepunt van het concert.

Charles Bradley mag zich sinds de bekroonde documentaire over zijn opmerkelijke doorbraak op late leeftijd in grote populariteit verheugen. De zestiger, die jarenlang optrad als James Brown-imitator is een gedroomde performer. Met een andere band dan hij doorgaans op tournee gaat, en iets minder energiek dan normaal, wist hij er toch een vermakelijk soulfeest van te maken. De tent waar hij geprogrammeerd stond was helaas veel te klein, wat vooral bij het begin van de show zorgde voor veel teleurgestelden die er niet meer bij pasten.

Lang hoefden zij niet te mokken, want de laatste uren van het festival stelden de bezoekers voor duivelse dilemma's: werd het diva van de buitencategorie Dionne Warwick of afrobeatster Ebo Taylor of toch toetsenist Robert Glasper.

Hiphopliefhebbers konden hun hart ophalen bij Kendrick Lemar. De jonge rapper wordt gezien als de grootste belofte van het genre en zijn laidback groove viel ook in Rotterdam, ondanks het belabberde geluid, in de smaak.

Grootste publiekstrekker was uiteraard Sting. De voormalig Police-zanger hield zijn grote hits lang op zak, maar toen hij 'Message in a Bottle' inzette gaf het publiek zich dan ook eenvoudig gewonnen. En zo kreeg de 38e versie van North Sea Jazz een waardig einde.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.